ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ το High Line της Νέας Υόρκης, που σχεδιάστηκε από το γραφείο James Corner Field Operations σε συνεργασία με το στούντιο αρχιτεκτονικής Diller Scofidio + Renfro, το Camden Highline θα εκτείνεται από το Κάμντεν έως το Κινγκς Κρος.

 

Η λονδρέζικη εκδοχή του εξαιρετικά επιτυχημένου γραμμικού πάρκου της Νέας Υόρκης θα σχεδιαστεί επίσης από το James Corner Field Operations σε συνεργασία με το τοπικό αρχιτεκτονικό γραφείο vPPR Architects.

 

Το πάρκο θα χτιστεί σε ένα τμήμα της σιδηροδρομικής οδογέφυρας που εγκαταλείφθηκε πριν από περίπου 30 χρόνια και θα βρίσκεται σε ύψος οκτώ μέτρων πάνω από το έδαφος. Το υπερυψωμένο πάρκο θα έχει πρόσβαση από μια σειρά από σκάλες τοποθετημένες κατά μήκος της διαδρομής του.

 

«Το Κάμντεν είναι ένα τόσο εξαιρετικό μέρος, μια ζωντανή, μοντέρνα και ποικιλόμορφη κοινότητα που σύντομα θα απολαύσει ένα εκπληκτικά μοναδικό, δημόσιο γραμμικό πράσινο πάρκο που θα ενώνει τις διάφορες κοινότητές του με τρόπους που θα το μεταμορφώσουν» δήλωσε ο James Corner.

 

Το Λονδίνο θα αποκτήσει το δικό του υπερυψωμένο πάρκο, στα πρότυπα του High Line της Νέας Υόρκης
Αεροφωτογραφία από το ανατολικό Κάμντεν.

 

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με κατοίκους και ενδιαφερόμενους για να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό υπερυψωμένο πάρκο κατά μήκος της οδογέφυρας, που μιλάει για τη μαγική συμβίωση της φύσης, του πολιτισμού, των τεχνών και της κοινότητας».

 

Όπως και στο αρχικό High Line της Νέας Υόρκης, το γραμμικό πάρκο θα έχει ξύλινο διάδρομο. Τμήματα του πεζόδρομου, που θα διαχωριστεί από τις σιδηροδρομικές γραμμές που θα συνεχίσουν να λειτουργούν με διάτρητο φράχτη, θα περιλαμβάνουν τραπέζια πικ-νικ, εξέδρες και τραμπολίνα.

 

Παράλληλα με το μονοπάτι, θα υπάρχουν διάφορες γλάστρες που θα περιέχουν σημύδες και βελανιδιές, κήπους με πεταλούδες και πολυετή φυτά. Αμπέλια θα φυτευτούν για να αναπτυχθούν πάνω από την άκρη της οδογέφυρας.

 

Το Λονδίνο θα αποκτήσει το δικό του υπερυψωμένο πάρκο, στα πρότυπα του High Line της Νέας Υόρκης
Το πάρκο θα βρίσκεται παράλληλα με λειτουργικές σιδηροδρομικές γραμμές.

 

Τα γραφεία James Corner Field Operations και vPPR Architects επιλέχθηκαν ανάμεσα σε πέντε επιλαχούσες ομάδες που είχαν δώσει τις προτάσεις τους για τη δημιουργία του υπερυψωμένου πάρκου.

 

Τα γραφεία θα συνεργαστούν με τον καλλιτέχνη του Λονδίνου Hew Locke, την κοινότητα Street Space και τον Ολλανδό σχεδιαστή κήπων Piet Oudolf, ο οποίος σχεδίασε τους κήπους για το High Line της Νέας Υόρκης, για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την περιοχή.

 

«Το Camden Highline έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα πραγματικά σημαντικό νέο πλεονέκτημα για την τοπική κοινότητα στο Κάμντεν και τους ανθρώπους σε όλη την πρωτεύουσα» δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντάν Χαν.

 

Το Λονδίνο θα αποκτήσει το δικό του υπερυψωμένο πάρκο, στα πρότυπα του High Line της Νέας Υόρκης
Η πρόταση του γραφείου James Corner Field Operations

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr