Η Τέχνη της Αφίσας: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει»

Η Τέχνη της Αφίσας: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει» Facebook Twitter
0

Η Τέχνη της Αφίσας: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει» Facebook Twitter

Η Τέχνη της Αφίσας: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει» Facebook Twitter

Η Τέχνη της Αφίσας: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει» Facebook Twitter

Η Τέχνη της Αφίσας: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει» Facebook Twitter

Στο έργο του Γερμανού Klaus Staeck συμπεριλαμβάνονται περίπου 300 αφίσες και πολυάριθμες φωτογραφίες, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερες από 3.000 εκθέσεις. Ευρύτερα γνωστός άρχισε να γίνεται από τη δεκαετία του 1970 λόγω της ενασχόλησής του με την πολιτική. Φρόντιζε για σκάνδαλα, εκφράζοντας τις κοινωνικοπολιτικές απόψεις του με τα καλλιτεχνικά μέσα της σάτιρας και του μοντάζ κειμένου-εικόνας. Θεωρείται πλέον ως ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες στο χώρο της τέχνης της αφίσας.

Στο Goethe-Institut παρουσιάζονται τώρα σαράντα πρωτότυπες αφίσες με θέμα το περιβάλλον. Ήδη πολύ πριν από την ίδρυση της παράταξης των Οικολόγων-Πράσινων στη Γερμανία, ο Klaus Staeck επιχειρούσε να επιστήσει την προσοχή με αφυπνιστικά μοτίβα και σλόγκαν σε θέματα σχετικά με την κλιματολογική αλλαγή, τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, την αύξηση του όγκου των απορριμμάτων, το πρόβλημα των πυρηνικών αποβλήτων και τη μόλυνση των ωκεανών. Ορισμένες από τις αφίσες της έκθεσης -αν και συγκαταλέγονται στις παλαιότερες αφίσες με θέμα το περιβάλλον- μοιάζουν να είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Γι' αυτό το λόγο η έκθεση φέρει και τον τίτλο: Τίποτα δεν έχει τελειώσει.

 

 

Πέμπτη 7 Μαρτίου - Τετάρτη 10 Απριλίου

Goethe-Institut

Ομήρου 14-16

Τηλ. 210 36 61 000

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Design
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΣΩ 2023 MULTIVERSE: Η μεγαλύτερη γιορτή για την αρχιτεκτονική και το design έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2023 MULTIVERSE: Η μεγαλύτερη γιορτή για την αρχιτεκτονική και το design έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 η ημερίδα ΕΣΩ επιστρέφει, για 11η συνεχόμενη χρονιά, στην Αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να υποδεχθεί τους σημαντικότερους εκπροσώπους της εγχώριας και διεθνούς αρχιτεκτονικής και δημιουργικής σκηνής γύρω από τη θεματική Multiverse.
NEWSROOM
Γιατί καταρρέουν χιλιάδες ιστορικά κτίρια στην Αθήνα

Ρεπορτάζ / Γιατί καταρρέουν χιλιάδες ιστορικά κτίρια στην Αθήνα;

Μία έρευνα της LiFO για τα «άτυχα» κτίρια της πόλης και για τις ιστορικές κατοικίες του Μεσοπολέμου που χάνονται εξαιτίας των κατεδαφίσεων που αυξάνονται ραγδαία. Ποιες είναι οι λύσεις για τη διάσωσή τους και γιατί δεν εφαρμόζονται.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ