Ένα σπίτι που γίνεται «ένα» με το φυσικό περιβάλλον Facebook Twitter

Ένα σπίτι που γίνεται «ένα» με το φυσικό περιβάλλον

0

Το αρχιτεκτονικό γραφείο OA+ σχεδίασε ένα μονοπάτι που περνάει μέσα από αυτό το σπίτι στο Envigado της Κολομβίας και οδηγεί από την είσοδο του στις δασικές εκτάσεις που βρίσκονται στο πίσω μέρος.

Οι πράσινες στέγες αυτής της κατοικίας σκοπό έχουν να την εντάξουν ομαλά στο περιβάλλον της γειτονιάς του Alto de las Palmas, που σημαίνει κορυφή των φοινίκων και βρίσκεται στο Envigado, μια περιοχή νοτιοανατολικά του Μεντεγίν, 2.550 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Λόγω του μεγάλου υψόμετρου, το σπίτι, που έχει έκταση 650 τετραγωνικά μέτρα, είναι μοιρασμένο σε τρία μεγάλα μέρη που σχηματίζουν ένα Ζ, προκειμένου να δημιουργηθούν προστατευμένοι κήποι και βεράντες.

Το σπίτι διατρέχει ένα μονοπάτι που ξεκινάει από την είσοδο και συνεχίζει μέσα από το οικογενειακό δωμάτιο μέχρι που φτάνει στο δάσος. Οι ιδιωτική χώροι έχουν πρόσβαση στο κοντινό καταφύγιο που βρίσκεται περιτριγυρισμένο από την τοπική βλάστηση και ένα φυσικό ρυάκι που κατεβαίνει από το βουνό.

Οι τοίχοι είναι κυρίως κατασκευασμένοι από κόκκινο τούβλο σε συνδυασμό με ξύλο. Τα συγκεκριμένα υλικά, μαζί με το τσιμεντένιο πάτωμα, επιλέχτηκαν για την αντοχή που έχουν στο πέρασμα του χρόνου.

Το μονοπάτι ξεκινά εξωτερικά, φτιαγμένο από μεγάλες πέτρες και συνεχίζει μέσα από την κουζίνα, το σαλόνι και την τραπεζαρία και τη βεράντα που υπάρχει μια τραπεζαρία και το τζακούζι. Καταλήγει έξω από τον τομέα που στεγάζονται τα υπνοδωμάτια, ο οποίος περιλαμβάνει τρία δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, μεγάλες ντουλάπες και βεράντες με προσανατολισμό στα βόρεια.

Ένα σπίτι που γίνεται «ένα» με το φυσικό περιβάλλον Facebook Twitter
Φωτ.: Mateo Soto

Οι τοίχοι είναι κυρίως κατασκευασμένοι από κόκκινο τούβλο σε συνδυασμό με ξύλο. Τα συγκεκριμένα υλικά, μαζί με το τσιμεντένιο πάτωμα, επιλέχτηκαν για την αντοχή που έχουν στο πέρασμα του χρόνου.

Παρόμοια υλικά χρησιμοποιήθηκα και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού, δίνοντας μια ζεστή αίσθηση και ρουστίκ αισθητική. Οι μεγάλες γυάλινες προσόψεις προσφέρουν θέα στους γύρω λόφους, ενώ τα παράθυρα και οι φεγγίτες προσφέρουν επιπλέον φυσικό φως.

Το Casa Carmen διαθέτει επίσης υπόγειο που περιλαμβάνει αίθουσα πλυντηρίων, σπα και γυμναστήριο.

Ένα σπίτι που γίνεται «ένα» με το φυσικό περιβάλλον Facebook Twitter
Φωτ.: Mateo Soto

Ένα σπίτι που γίνεται «ένα» με το φυσικό περιβάλλον Facebook Twitter
Φωτ.: Mateo Soto

Ένα σπίτι που γίνεται «ένα» με το φυσικό περιβάλλον Facebook Twitter
Φωτ.: Mateo Soto

Ένα σπίτι που γίνεται «ένα» με το φυσικό περιβάλλον Facebook Twitter
Φωτ.: Mateo Soto

Ένα σπίτι που γίνεται «ένα» με το φυσικό περιβάλλον Facebook Twitter
Φωτ.: Mateo Soto

Ένα σπίτι που γίνεται «ένα» με το φυσικό περιβάλλον Facebook Twitter
Φωτ.: Mateo Soto
Ένα σπίτι που γίνεται «ένα» με το φυσικό περιβάλλον Facebook Twitter
Φωτ.: Mateo Soto

Mε πληροφορίες από το Dezeen.

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Myran, ο ναός του σκανδιναβικού design φέρνει στην Αθήνα το The Wrong Shop

Design / Το Myran φέρνει στην Αθήνα το μοναδικό design του Wrong Shop

Για δύο περίπου μήνες, το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης θα καταλάβουν τα έργα του Erwan Bouroullec, ενός από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους σχεδιαστές, ο οποίος μάλιστα θα παρευρεθεί σε αυτήν μαζί με τον Sebastian Wrong, ιδρυτή των The Wrong Shop και Established & Sons.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΚΕΒΕ

ADM4/SKG - Thessaloniki Issue / ΚΕΒΕ: Για έναν κόσμο δομικά καλύτερο

Η Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ), συνεχίζοντας δυναμικά μια παράδοση σχεδόν 90 ετών στον κλάδο της κεραμοποιίας, παράγει και διαθέτει, εγχώρια και διεθνώς, μια ευρεία γκάμα παραδοσιακών και σύγχρονων δομικών κεραμικών προϊόντων που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Ελλάδας και της λεκάνης της Μεσόγειου,
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ