Σε αυτό το ξενοδοχείο του Μπαλί η ζούγκλα αγκαλιάζει το τσιμέντο Facebook Twitter

Σε αυτό το ξενοδοχείο του Μπαλί η ζούγκλα αγκαλιάζει το τσιμέντο

0

Ο Αυστραλός αρχιτέκτονας Nic Brunsdon, που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό αυτού του ιδιαίτερου μπουτίκ ξενοδοχείου στο Μπαλί, σκέφτηκε να συνδυάζει τα μπαμπού με τους τσιμεντένιους τοίχους, δημιουργώντας έτσι μια ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική πρόταση.


Το «Τhe Tiing», όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο πρότζεκτ, είναι ουσιαστικά ένα θέρετρο με 14 δωμάτια και βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Μπαλί, αρκετά μακριά από τα πολυσύχναστα μέρη του νότου.

Ο σχεδιασμός των δωματίων μοιάζει με χωνί, ενώ ίσως το πιο εντυπωσιακό τους στοιχείο είναι η θέα: από τη μια μεριά έχουν ως θέα τη ζούγκλα κι από την άλλη τον ωκεανό. Στόχος του Brunsdon ήταν να κρατήσει σε απλούς τόνους την παλέτα των υλικών που χρησιμοποίησε. Τα μπαμπού επιλέχθηκαν, ασφαλώς, λόγω του ότι βρίσκονται σε αφθονία στην περιοχή, ενώ το τσιμέντο είναι το πιο σύνηθες κατασκευαστικό υλικό που χρησιμοποιείται στο νησί.

Αυτός ο χώρος αποτελεί μια έκπληξη, ένα μέρος για καταφύγιο και απόλαυση. Είναι ένα μέρος για να επανασυνδεθείς με τον εαυτό σου και τη φύση.

Σε αυτό το ξενοδοχείο του Μπαλί η ζούγκλα αγκαλιάζει το τσιμέντο Facebook Twitter
Φωτο: Ben Hosking


Τα δύο υλικά χρησιμοποιούνται μεν ξεχωριστά, όμως ο συνδυασμός των γήινων τόνων στους τοίχους μαζί με τον ξύλινο χαρακτήρα της πρόσοψης είναι τελικά αυτός που κερδίζει. Βέβαια, δεν είναι λίγα τα σημεία στον τοίχο που έχουν την «υφή» των μπαμπού, πράγμα που τα εναρμονίζει ακόμη περισσότερο με το φυσικό περιβάλλον.


«Σε ένα τροπικό κλίμα τα ξεκάθαρα φινιρίσματα θα απαιτούσαν μεγάλη συντήρηση. Εδώ, όμως, το υλικό (που χρησιμοποιήθηκε) προσαρμόζεται, ενισχύοντας έτσι τον χαρακτήρα της αρχιτεκτονικής και του τοπίου», αναφέρει ο Brunsdon.


Το «The Tiing» περιλαμβάνει συνολικά δύο ορόφους με επτά δωμάτια ο καθένας, οι οποίοι χωρίζονται μεταξύ τους με καλντερίμια. Τα τελευταία σχηματίζουν με τη σειρά τους κάποια τούνελ που έχουν θέα τα δέντρα, ενώ στους γύρω τοίχους υπάρχει η φόρμα των μπαμπού.

Σε αυτό το ξενοδοχείο του Μπαλί η ζούγκλα αγκαλιάζει το τσιμέντο Facebook Twitter
Φωτο: Ben Hosking
Σε αυτό το ξενοδοχείο του Μπαλί η ζούγκλα αγκαλιάζει το τσιμέντο Facebook Twitter
Φωτο: Ben Hosking


Κάθε κτίριο έχει δύο σουίτες, μία στο ισόγειο και μία από πάνω. Κάθε δωμάτιο έχει τη δική του ιδιωτική πισίνα, η οποία πλαισιώνεται από τοίχους αριστερά και δεξιά. Το υπνοδωμάτιο και το σαλόνι βρίσκονται στις δύο πλευρές του χώρου, ενώ στο κέντρο υπάρχει η ντουζιέρα. Εξίσου εντυπωσιακοί δείχνουν οι χώροι και το πρωί, όταν το φως της ημέρας μπαίνει άπλετο μέσα από τους φεγγίτες.


«Αυτός ο χώρος αποτελεί μια έκπληξη, ένα μέρος για καταφύγιο και απόλαυση» σημειώνει ο αρχιτέκτονας. «Είναι ένα μέρος για να επανασυνδεθείς με τον εαυτό σου και τη φύση».

Σε αυτό το ξενοδοχείο του Μπαλί η ζούγκλα αγκαλιάζει το τσιμέντο Facebook Twitter
Φωτο: Ben Hosking
Σε αυτό το ξενοδοχείο του Μπαλί η ζούγκλα αγκαλιάζει το τσιμέντο Facebook Twitter
Φωτο: Ben Hosking
Σε αυτό το ξενοδοχείο του Μπαλί η ζούγκλα αγκαλιάζει το τσιμέντο Facebook Twitter
Φωτο: Ben Hosking
Σε αυτό το ξενοδοχείο του Μπαλί η ζούγκλα αγκαλιάζει το τσιμέντο Facebook Twitter
Φωτο: Ben Hosking
Σε αυτό το ξενοδοχείο του Μπαλί η ζούγκλα αγκαλιάζει το τσιμέντο Facebook Twitter
Φωτο: Ben Hosking


Με πληροφορίες από Dezeen

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει στη Νάουσα η πρώτη Βιβλιοθήκη Οίνου της χώρας μας στη μνήμη του Γιάννη Μπουτάρη

Design / Η πρώτη βιβλιοθήκη για το κρασί στην Ελλάδα. Ο Γιάννης Μπουτάρης θα ήταν περήφανος

Ένας ιδιότυπος πολυχώρος που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του ντόπιου πληθυσμού σε ό,τι αφορά το κρασί, τη γαστρονομία και τη βιωσιμότητα, ξεκινά τη λειτουργία του στη Νάουσα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο μάγος της οικειότητας

Design / Μιχάλης Αναστασιάδης: «Υπάρχει φλυαρία στο design, λείπει η αυθεντικότητα»

Σε μια καριέρα 30 σχεδόν χρόνων σχεδίασε φωτιστικά, έπιπλα και αντικείμενα που μαρτυρούν έναν αναγεννησιακό δημιουργό, ο οποίος καταπιάνεται με τα υλικά, τη λειτουργικότητα και την τεχνολογία, σχεδιάζοντας την ποίηση τού καθημερινού. Με αφορμή την πρώτη του ατομική έκθεση στην Ελλάδα που μόλις εγκαινιάστηκε, ο Μιχάλης Αναστασιάδης μίλησε στη LifO.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ένα σπίτι με εκατοντάδες φυτά που όλα έχουν τη θέση τους

Design / Ένα σπίτι με εκατοντάδες φυτά που όλα έχουν τη θέση τους

Το διαμέρισμα του εικαστικού Αργύρη Αγγελή είναι γεμάτο φυτά και ετερόκλητα στοιχεία. Ο ίδιος λέει ότι o εκλεκτικισμός -το mix 'n' match, όπως θα λέγαμε σήμερα- είναι το κλειδί των επιλογών του στη διακόσμηση.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
“Ο κόσμος της φιλοξενίας είναι ένας κόσμος χωρίς σύνορα”: όλα όσα έγιναν στη δεύτερη διοργάνωση του HOTEL EXPERIENCE το διήμερο 18&19 Οκτωβρίου 2025 στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Design / Πώς το Hotel Experience μεταμόρφωσε την Τεχνόπολη σε ατμοσφαιρική ξενοδοχειακή εμπειρία

Με συμμετοχή 8000 επισκεπτών, 120 ομιλητών και 70 εταιρειών υλικών και κατασκευής, το Hotel Experience ανέδειξε την ελληνική φιλοξενία ως διεθνή συζήτηση, όπου η αρχιτεκτονική και η επενδυτική στρατηγική συνυπάρχουν στο ίδιο τραπέζι.
LIFO NEWSROOM
Το ταξίδι του Δημήτρη Πικιώνη από τη Μαδρίτη στην οδό Πειραιώς 

Design / Χάρη στον Δημήτρη Πικιώνη ο δρόμος προς την Ακρόπολη είναι ένα έργο τέχνης

Μια νέα έκθεση για τον Δημήτρη Πικιώνη στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει τη σπουδαιότητα αυτού του εμπνευσμένου Έλληνα εικαστικού, αρχιτέκτονα, στοχαστή και όσα του οφείλουν η Αθήνα και οι σύγχρονοι Έλληνες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ένα σπίτι που χρειάζεται περισσότερους τοίχους

Design / Ένα σπίτι που χρειάζεται κι άλλους τοίχους για τους πίνακες του ιδιοκτήτη

Ο αρχιτέκτονας και visual artist Αλέξανδρος Μαγκανιώτης μένει στη Γλυφάδα, σε μια οικογενειακή πολυκατοικία. Το διαμέρισμά του έχει τόσα έργα που μοιάζει με δική του, ατομική έκθεση, την οποία ανανεώνει συνεχώς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Design / Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Πιάτα, φλιτζάνια, βάζα και λάμπες που σε κάνουν να θες να τους τραπεζώσεις όλους. Έντονα, χαριτωμένα, λαχταριστά αντικείμενα που μετατρέπουν το τραπέζι σου σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευτυχίας.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Οι Αθηναίοι / Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Ως παιδί, σχεδίαζε δρόμους στην άμμο. Αργότερα, υπερασπίστηκε την αρχιτεκτονική ως τέχνη ζωής. Με τη σύντροφο και συνεργάτιδά του Σουζάνα έζησαν μια ζωή όπου το «εγώ» έγινε «εμείς», μέχρι την απώλειά της που τον σημάδεψε βαθιά. Είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ