Ένα σχολείο στη Γερμανία που έχει σχήμα γάτας

Ένα σχολείο στη Γερμανία που έχει σχήμα γάτας Facebook Twitter
Φωτο: inhabitat
0

Όσοι από εσάς είστε λάτρεις των ζώων και ιδιαίτερα των γατών, τότε σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε με αυτό το σχολείο στη Γερμανία που έχει σχήμα γάτας. 

Η πόλη Καρλσρούη στη Γερμανία, στην οποία και βρίσκεται αυτό το σχολείο, έχει εν γένει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Ο λόγος για τον οποίο, όμως, αυτό το σχολείο έχει σχεδιαστεί σε σχήμα γάτας είναι αφενός για να αυξάνει τη θέληση των παιδιών να πηγαίνουν και να μην αντιμετωπίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία σαν καταναγκαστικό έργο και αφετέρου για να διασκεδάζει τους γονείς και τους περαστικούς με το design του. 

Για να μπουν τα παιδιά μέσα στο σχολείο χρειάζεται να περάσουν από το στόμα της γιγαντιαίας γάτας.

Το σχολείο αυτό κατασκευάστηκε το 2011 από τους αρχιτέκτονες Tomi Ungerer και Ayla-Suzan Yndel και το σχήμα του θυμίζει γάτα της ράτσας sphinx. Έτσι, για να μπουν τα παιδιά μέσα στο σχολείο χρειάζεται να περάσουν από το στόμα της γιγαντιαίας γάτας.

Στο εσωτερικό του χώρου υπάρχουν διάφορες αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και άλλοι χώροι, όπως μια κουζίνα, μια αίθουσα όπου σερβίρεται το φαγητό και ένας χώρος-γκαρνταρόμπα. Παράλληλα, οι αίθουσες με τα παιχνίδια και τα δωμάτια για ξεκούραση βρίσκονται στα «πόδια» της γάτας. 

Εκτός αυτού, οι σχεδιαστές φρόντισαν να αντικαταστήσουν τα μάτια της γάτας με γυάλινα κυκλικά παράθυρα, τα οποία βρίσκονται στο δεύτερο όροφο του κτιρίου, ενώ στα εντυπωσιακά σημεία του χώρου ανήκει και η ιδιαίτερη τσουλήθρα στο πίσω μέρος του πρωτότυπου σχολείου.  

Ένα σχολείο στη Γερμανία που έχει σχήμα γάτας Facebook Twitter
Φωτο: inhabitat
Ένα σχολείο στη Γερμανία που έχει σχήμα γάτας Facebook Twitter
Φωτο: inhabitat
Ένα σχολείο στη Γερμανία που έχει σχήμα γάτας Facebook Twitter
Φωτο: inhabitat
Ένα σχολείο στη Γερμανία που έχει σχήμα γάτας Facebook Twitter
Φωτο: inhabitat
Ένα σχολείο στη Γερμανία που έχει σχήμα γάτας Facebook Twitter
Φωτο: inhabitat

 

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Ένα σπίτι που λέει «ευχαριστώ»

Design / Ένα σπίτι που δίνει χαρά στον πεσιμιστή καλλιτέχνη που κρύβεις μέσα σου

Στο διαμέρισμα του Νίκου Τσιαπάρα στη Θεσσαλονίκη συνυπάρχουν το αρ νουβό, το αρ ντεκό, η ποπ αρτ και το τρας με τους πίνακες του ιδιοκτήτη και τα πορτρέτα των τέως βασιλιάδων, έτσι, για το κιτς του πράγματος.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ανοίγει στη Νάουσα η πρώτη Βιβλιοθήκη Οίνου της χώρας μας στη μνήμη του Γιάννη Μπουτάρη

Design / Η πρώτη βιβλιοθήκη για το κρασί στην Ελλάδα. Ο Γιάννης Μπουτάρης θα ήταν περήφανος

Ένας ιδιότυπος πολυχώρος που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του ντόπιου πληθυσμού σε ό,τι αφορά το κρασί, τη γαστρονομία και τη βιωσιμότητα, ξεκινά τη λειτουργία του στη Νάουσα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο μάγος της οικειότητας

Design / Μιχάλης Αναστασιάδης: «Υπάρχει φλυαρία στο design, λείπει η αυθεντικότητα»

Σε μια καριέρα 30 σχεδόν χρόνων σχεδίασε φωτιστικά, έπιπλα και αντικείμενα που μαρτυρούν έναν αναγεννησιακό δημιουργό, ο οποίος καταπιάνεται με τα υλικά, τη λειτουργικότητα και την τεχνολογία, σχεδιάζοντας την ποίηση τού καθημερινού. Με αφορμή την πρώτη του ατομική έκθεση στην Ελλάδα που μόλις εγκαινιάστηκε, ο Μιχάλης Αναστασιάδης μίλησε στη LifO.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ένα σπίτι με εκατοντάδες φυτά που όλα έχουν τη θέση τους

Design / Ένα σπίτι με εκατοντάδες φυτά που όλα έχουν τη θέση τους

Το διαμέρισμα του εικαστικού Αργύρη Αγγελή είναι γεμάτο φυτά και ετερόκλητα στοιχεία. Ο ίδιος λέει ότι o εκλεκτικισμός -το mix 'n' match, όπως θα λέγαμε σήμερα- είναι το κλειδί των επιλογών του στη διακόσμηση.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
“Ο κόσμος της φιλοξενίας είναι ένας κόσμος χωρίς σύνορα”: όλα όσα έγιναν στη δεύτερη διοργάνωση του HOTEL EXPERIENCE το διήμερο 18&19 Οκτωβρίου 2025 στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Design / Πώς το Hotel Experience μεταμόρφωσε την Τεχνόπολη σε ατμοσφαιρική ξενοδοχειακή εμπειρία

Με συμμετοχή 8000 επισκεπτών, 120 ομιλητών και 70 εταιρειών υλικών και κατασκευής, το Hotel Experience ανέδειξε την ελληνική φιλοξενία ως διεθνή συζήτηση, όπου η αρχιτεκτονική και η επενδυτική στρατηγική συνυπάρχουν στο ίδιο τραπέζι.
LIFO NEWSROOM
Το ταξίδι του Δημήτρη Πικιώνη από τη Μαδρίτη στην οδό Πειραιώς 

Design / Χάρη στον Δημήτρη Πικιώνη ο δρόμος προς την Ακρόπολη είναι ένα έργο τέχνης

Μια νέα έκθεση για τον Δημήτρη Πικιώνη στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει τη σπουδαιότητα αυτού του εμπνευσμένου Έλληνα εικαστικού, αρχιτέκτονα, στοχαστή και όσα του οφείλουν η Αθήνα και οι σύγχρονοι Έλληνες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ένα σπίτι που χρειάζεται περισσότερους τοίχους

Design / Ένα σπίτι που χρειάζεται κι άλλους τοίχους για τους πίνακες του ιδιοκτήτη

Ο αρχιτέκτονας και visual artist Αλέξανδρος Μαγκανιώτης μένει στη Γλυφάδα, σε μια οικογενειακή πολυκατοικία. Το διαμέρισμά του έχει τόσα έργα που μοιάζει με δική του, ατομική έκθεση, την οποία ανανεώνει συνεχώς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Design / Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Πιάτα, φλιτζάνια, βάζα και λάμπες που σε κάνουν να θες να τους τραπεζώσεις όλους. Έντονα, χαριτωμένα, λαχταριστά αντικείμενα που μετατρέπουν το τραπέζι σου σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευτυχίας.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ