Design και στο fast food: Μια απίστευτη χρηστική συσκευασία

Design και στο fast food: Μια απίστευτη χρηστική συσκευασία Facebook Twitter
8

 

[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

Αν είναι να φάμε πάλι την αγία τριάδα του junk food, a.k.a cheeseburger - πατάτες - αναψυκτικό, τώρα υπάρχει ένας νέος ιδιαίτερος τρόπος για να πάρουμε το γεύμα μας 'πακέτο'.

Εντάξει, δεν υπάρχει ακόμα ακριβώς, μιας που πρόκειται για μία χρηστική οικολογική συσκευασία take away που πρότεινε η designer Seulbi Kim στα πλαίσια των σπουδών της ως Industrial Designer.

Οπότε, όχι, τα "Togo Burgers" δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Πραγματικότητα, όμως, θα μπορούσε να γίνει η έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα της φοιτήτριας.

Η έμπνευση της ήρθε όταν παρατήρησε πως οι τυπικές χάρτινες σακούλες που σου δίνουν στις μεγάλες εταιρείες fast food ήταν και πολύ άβολες και ασύμφορες για το περιβάλλον.

Οι περισσότερες δεν έχουν χερούλι, το αναψυκτικό συχνά δεν ισορροπεί στη σακούλα, και πολύς άχρηστος αχρησιμοποίητος χώρος και υλικό που πήγαινε χαμένο (και δημιουργούσε, κατ' επέκταση, περισσότερα σκουπίδια).

Κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη όταν σήμερα περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι την μέρα αγοράζουν έστω κι από ένα burger για το σπίτι, στην Αμερική!

Η Kim ολοκλήρωσε την ιδέα της μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες.

Μείωσε κατά 50% τον όγκο μιας τυπικής συσκευασίας take away, και για πρώτη φορά έδωσε την δυνατότητα να μπορούν να κουβαληθούν όλα τα καλούδια στο ένα μόνο χέρι!

*Πανέξυπνο!

Design και στο fast food: Μια απίστευτη χρηστική συσκευασία Facebook Twitter
Design και στο fast food: Μια απίστευτη χρηστική συσκευασία Facebook Twitter
Design και στο fast food: Μια απίστευτη χρηστική συσκευασία Facebook Twitter
Design και στο fast food: Μια απίστευτη χρηστική συσκευασία Facebook Twitter
Design και στο fast food: Μια απίστευτη χρηστική συσκευασία Facebook Twitter

 

Design
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Babel»: Το νέο αριστουργηματικό graphic novel του Soloúp

Προδημοσίευση / «Babel»: Το νέο graphic novel του Soloúp

Μια συναρπαστική εικονογραφημένη ιστορία που συνδέει με χιούμορ και συγκίνηση τις αφηγήσεις του παππού του και της παρέας του με τα βιώματα των ανθρακωρύχων κάθε εθνικότητας, γλώσσας και θρησκείας στις στοές του Βελγίου.
M. HULOT
Η σύγχρονη τέχνη πιάνει στα χέρια της τα κλασικά έπιπλα «Συρίγος»

Design / Η σύγχρονη τέχνη πιάνει στα χέρια της τα κλασικά έπιπλα «Συρίγος»

Είκοσι δύο δημιουργοί από τον χώρο του design και των τεχνών εμπνέονται από οκτώ αρχειακά κομμάτια της διάσημης επιπλοποιίας, αναδιατυπώνοντας την έννοια του κλασικού επίπλου στην εποχή μας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
H παλιά Εθνική Βιβλιοθήκη ανοίγει ξανά τις πύλες της

Αποκλειστικές φωτογραφίες / Η παλιά Εθνική Βιβλιοθήκη ανοίγει ξανά τις πόρτες της

Η LiFO μπήκε στο ιστορικό Βαλλιάνειο Μέγαρο το οποίο, μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης, θα υποδεχθεί ξανά το κοινό στις αρχές του 2026.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ένα σπίτι που λέει «ευχαριστώ»

Design / Ένα σπίτι που δίνει χαρά στον πεσιμιστή καλλιτέχνη που κρύβεις μέσα σου

Στο διαμέρισμα του Νίκου Τσιαπάρα στη Θεσσαλονίκη συνυπάρχουν το αρ νουβό, το αρ ντεκό, η ποπ αρτ και το τρας με τους πίνακες του ιδιοκτήτη και τα πορτρέτα των τέως βασιλιάδων, έτσι, για το κιτς του πράγματος.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ

σχόλια

8 σχόλια
ένα πρακτικό θέμα που δεν πρόλαβα να δω αν ανέφερε κάποιος συνάδελφος commentζής είναι αυτό της θερμοκρασίας.δε λέω, γκαμίτο, αλλά αν δεν είναι τουλάχιστον 20 βαθμοί η εξωτερική θερμοκρασία θα παγώνει αμέσως το "φαγητό". Λέω "φαγητό" λόγω πλαστικού.