Χαρά αλλά και έντονος προβληματισμός με το άνοιγμα των θερινών σινεμά

Χαρά αλλά και έντονος προβληματισμός στην τάξη των ιδιοκτητών θερινών κινηματογράφων ενόψει της θερινής σεζόν Facebook Twitter
Ας ελπίσουμε από τον Ιούνιο να υπάρξει κάποια μετάθεση της ώρας απαγόρευσης ή κάποια ειδική ρύθμιση για τα σινεμά, γιατί κατά τα άλλα φέτος υπάρχει χαρά και αισιοδοξία, έχουμε καλύτερη σοδειά ταινιών, θα βγουν και πάλι τα μεγάλα μπλοκμπάστερ που έλειψαν πολύ πέρυσι... Φωτ.: Eurokinissi
0

Την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε η επαναλειτουργία των θερινών κινηματογράφων, ένα γεγονός που προκάλεσε κύματα χαράς στους στερημένους σινεφίλ, η ανταπόκριση των οποίων υπήρξε πολύ καλύτερη του αναμενόμενου.

Από κοντά ακολούθησαν και οι αιθουσάρχες, οι οποίοι μπόρεσαν και πάλι να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά στη δική τους περίπτωση ο ενθουσιασμός μετριάστηκε από έντονους προβληματισμούς. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα αυστηρά μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των θερινών κινηματογράφων που επέβαλε η κυβέρνηση, τα οποία γεννούν μια σειρά από προβλήματα που εμποδίζουν όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Η Πέγκυ Ρίγγα των κινηματογράφων Ριβιέρα και Βοξ στα Εξάρχεια και Αθηναία στο Κολωνάκι ήταν ιδιαίτερα γλαφυρή, όταν την ρωτήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά την εφαρμογή των μέτρων. 

«Κατ' αρχάς», μας είπε, «πρέπει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι η υπουργική απόφαση κάνει λόγο για 75% χωρητικότητα, στην πράξη λειτουργούμε με χωρητικότητα περίπου 50%. Σε κάποια σινεμά για να τηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων δεν επαρκεί η έκταση ώστε να τοποθετηθούν καθίσματα που να φτάνουν το 75% της άδειας λειτουργίας. Συν τοις άλλοις, τα καθίσματα πρέπει να είναι οργανωμένα σε δυάδες. Έστω λοιπόν ότι έρχεται στο σινεμά ένα ζευγάρι με παιδί. Θα πρέπει να καθίσει στη μία δυάδα ο ένας γονιός με το παιδί και ο άλλος θα καθίσει μόνος του σε μία παραδίπλα. Επειδή όμως έχουμε οδηγίες να μην ανακατεύουμε τις παρέες, η θέση δίπλα στον γονιό που κάθεται μόνος του αχρηστεύεται. Έτσι η Αθηναία, για παράδειγμα, καταλήγει να λειτουργεί με 120 περίπου θεατές σε κάθε προβολή, ενώ οι προβλεπόμενες θέσεις της είναι σχεδόν οι διπλάσιες». 

Η απουσία διαλείμματος είναι ένα πρόβλημα, επίσης. Ενώ στα χειμερινά σινεμά προτιμώ να βλέπω ταινία χωρίς διάλειμμα, στα θερινά είναι μέρος της διασκέδασης. Να ανοίγουν τα φώτα σιγά σιγά, να κοιτάζεις τους φίλους σου και τους γύρω σου, να τρέχεις στο μπαρ για να προλάβεις πριν σχηματιστεί ουρά, να ανάψεις ένα τσιγάρο κ να συζητήσεις πως σου φαίνεται η ταινία ή ακόμα και να παρατηρήσεις τις γάτες που κυκλοφορούν ανέμελες στο χώρο.

Πέγκυ Ρίγγα Facebook Twitter
Πέγκυ Ρίγγα: «Δεν μπορεί π.χ. σε ένα εστιατόριο να μπορούν να καθίσουν έξι άτομα γύρω από ένα τραπέζι χωρίς μάσκα, να μιλούν και να φωνάζουν μεταξύ τους, ενώ στο σινεμά που κάθονται σε δυάδες, σε απόσταση μεταξύ τους και κοιτάζουν μόνο προς μια κατεύθυνση, να υποχρεούνται να φορέσουν μάσκα». Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

«Σαν να μην έφτανε αυτό», συνεχίζει, «πρέπει να κάνουμε και τον αστυνόμο. Πρέπει να προσέχουμε στις ουρές έξω από το σινεμά ώστε οι πελάτες να τηρούν τις αποστάσεις και πρέπει να έχουμε τον νου μας κατά τη διάρκεια της προβολής μην τυχόν κάποιοι από τους θεατές φέρουν τα καθίσματα τους πιο κοντά. Πέρυσι σε μια προβολή είχε έρθει ελεγκτής σε ανύποπτο χρόνο, ο πατέρας μιας οικογένειας είχε φέρει την καρέκλα του κοντά σε εκείνη της συζύγου του και του παιδιού του λίγο πριν, εμείς δεν προλάβαμε να το προσέξουμε για  να του κάνουμε παρατήρηση και το αποτέλεσμα ήταν να πληρώσουμε ένα παχυλό πρόστιμο.

Γενικότερα θεωρώ ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα αυστηρά απέναντι στα σινεμά. Δεν μπορεί π.χ. σε ένα εστιατόριο να μπορούν να καθίσουν έξι άτομα γύρω από ένα τραπέζι χωρίς μάσκα, να μιλούν και να φωνάζουν μεταξύ τους, ενώ στο σινεμά που κάθονται σε δυάδες, σε απόσταση μεταξύ τους και κοιτάζουν μόνο προς μια κατεύθυνση, να υποχρεούνται να φορέσουν μάσκα.

Επίσης τα μέτρα αυξάνουν το κόστος λειτουργίας των κινηματογράφων. Σαν να μην έφτανε η προμήθεια αντισηπτικών και ειδών καθαρισμού και τα πρόσθετα έξοδα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε και σε πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού, με δεδομένο ότι είναι υποχρεωτική η χρήση ταξιθέτη για να οδηγεί τους θεατές στα καθίσματα.

Αναφορικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, δε, θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν μας δόθηκε επαρκής χρόνος προετοιμασίας, το πληροφορηθήκαμε την τελευταία στιγμή. Αυτό έχει μια παρενέργεια που πολύς κόσμος δεν φαντάζεται. Γιατί κάποιοι άνθρωποι που έχουμε στο προσωπικό μας είναι μεγαλύτερης ηλικίας και δεν είναι εξοικειωμένοι με την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και τους είναι πάρα πολύ δύσκολο να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα».

«Κοιτάξτε», καταλήγει, «το σινεμά άντεξε απέναντι σε έναν σωρό προκλήσεις στο παρελθόν, όπως η τηλεόραση, η αντιπαροχή κ.λπ., πιστεύω θα αντέξει και τώρα, χάρη στην αγάπη του κόσμου για το άθλημα. Ειδικά το θερινό σινεμά, που δεν είναι μεν ελληνική πατέντα, αλλά έχει καταλήξει σχεδόν αποκλειστικά ελληνικό πολιτιστικό προϊόν, οι θεατές δείχνουν να το αγκαλιάζουν και να το προτιμούν. Φέτος ο προγραμματισμός έχει επανεκδόσεις όπως το In a Lonely Place και το Bob, le Flambeur, έχει το Digger, μια ελληνική ταινία που θα αρέσει στον κόσμο, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να έχουμε μια καλή σεζόν, αρκεί να μας αφήσουν να λειτουργήσουμε τους κινηματογράφους μας κανονικά».

Cine Άνεσις Facebook Twitter
Aπολύμανση στο Cine Άνεσις πριν από την προβολή.

Για τον Ηλία Γεωργιόπουλο του Cine Άνεσις στους Αμπελοκήπους το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00.30. «Η χωρητικότητα 75%», μας δήλωσε, «είναι ένα καλό νούμερο για να ξεκινήσουμε. Δεν είναι ιδανικό βέβαια, επειδή πρέπει να μοιράζουμε τα καθίσματα σε δυάδες. Το βασικό μας πρόβλημα είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00.30. Μας δυσκολεύει πολύ στον προγραμματισμό δεύτερης προβολής, γιατί αφενός αποκλείονται εκ των πραγμάτων ταινίες μεγαλύτερες από δύο ώρες και αφετέρου ο κόσμος που θα έρθει στη δεύτερη προβολή, κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο γυρίζοντας στο σπίτι, αν δεν προλάβει να επιστρέψει πριν από τις 00.30. Προτείναμε στους ανθρώπους του υπουργείου να υπάρξει κάποια ειδική πρόβλεψη για τους πελάτες των θερινών κινηματογράφων, ώστε με την επίδειξη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου να μπορούν να κυκλοφορήσουν μετά τις 00.30, αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται να εισακουστήκαμε. 

Ας ελπίσουμε από τον Ιούνιο να υπάρξει κάποια μετάθεση της ώρας απαγόρευσης ή κάποια ειδική ρύθμιση για τα σινεμά, γιατί κατά τα άλλα φέτος υπάρχει χαρά και αισιοδοξία, έχουμε καλύτερη σοδειά ταινιών, θα βγουν και πάλι τα μεγάλα μπλοκμπάστερ που έλειψαν πολύ πέρυσι, εμείς εξοπλίσαμε και τον κινηματογράφο μας με προτζέκτορα laser 4K για να αναβαθμίσουμε τις συνθήκες προβολής, οπότε έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε σε μια καλή σεζόν».

Ηλέκτρα Facebook Twitter
Κινηματογράφος Ηλέκτρα. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ο Κώστας Γούναρης των κινηματογράφων Εκράν στα Εξάρχεια, Αμίκο στο Χαλάνδρι, Άνοιξις στο Νέο Ηράκλειο, Ηλέκτρα στην Πατησίων, Κήπος στη Νέα Σμύρνη, Νέα Μασκώτ στον Ταύρο και Αρκαδία στον Βύρωνα, τοποθετείται σε μια πιο ρομαντική νότα. «Νιώθω πολλές φορές ότι κάνω την καλύτερη δουλειά στο κόσμο», μας εξομολογείται. «Ο κόσμος έρχεται για να διασκεδάσει, να ψυχαγωγηθεί βλέποντας σινεμά, να απολαύσει το βράδυ του, τρώγοντας, πίνοντας, με παρέα ή και χωρίς.

Η μειωμένη χωρητικότητα δεν απασχολεί τόσο τους θεατές, όσο τους ίδιους τους αιθουσάρχες. Έχεις δηλαδή ένα μικρότερο ταβάνι και για την φετινή περίοδο. Από την άλλη είναι και οι αποστάσεις των θέσεων. Αυτό με ενοχλεί περισσότερο, γιατί νιώθω ότι ενοχλεί και τον κόσμο. Είναι αλλιώς να πας με τους φίλους σου και να κάτσετε 3-4 άτομα μαζί παρέα και αλλιώς να σας χωρίζει ενάμιση μέτρο ανά δυάδα.

Η απουσία διαλείμματος είναι ένα πρόβλημα, επίσης. Ενώ στα χειμερινά σινεμά προτιμώ να βλέπω ταινία χωρίς διάλειμμα, στα θερινά είναι μέρος της διασκέδασης. Να ανοίγουν τα φώτα σιγά-σιγά, να κοιτάζεις τους φίλους σου και τους γύρω σου, να τρέχεις στο μπαρ για να προλάβεις πριν σχηματιστεί ουρά, να ανάψεις ένα τσιγάρο κ να συζητήσεις πώς σου φαίνεται η ταινία ή ακόμα και να παρατηρήσεις τις γάτες που κυκλοφορούν ανέμελες στον χώρο. Και όταν έρθει η ώρα που ξανασβήνουν τα φώτα, να τρέξεις να πάρεις πάλι θέση με νέες προμήθειες. Όλα αυτά μας τα έχουν απαγορεύσει με αφορμή την πανδημία και η αλήθεια είναι ότι δεν τα καταλαβαίνω και δεν νιώθω ότι βοηθάνε κάπου και ο κόσμος νιώθω ότι πιστεύει το ίδιο. Η απαγόρευση μετά τις 00:30 μας προβληματίζει για το θέμα της δεύτερης προβολής, ενώ το θέμα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων σίγουρα αποτρέπει μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους να μας επισκεφτούν.

Απλά όταν κάνεις αυτήν τη δουλειά, όπου ουσιαστικά είσαι υπεύθυνος για τη διασκέδαση του άλλου, σε προβληματίζει περισσότερο για το τι αντίκτυπο έχουν αυτές οι αλλαγές στους θεατές, πάρα στην επιχείρηση. Ο κόσμος αγαπάει τα θερινά σινεμά, τα στηρίζει κι εμείς θα επιβιώσουμε».

Οι αιθουσάρχες μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο κόσμος μίλησε με την «ψήφο» του στα θερινά σινεμά κατά τις πρώτες μέρες λειτουργίας τους, τώρα τον λόγο τον έχει η κυβέρνηση.

Οθόνες
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια μέρα στα γυρίσματα του «Monday»

Οθόνες / Μια μέρα με τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο και τον Σεμπάστιαν Σταν στα γυρίσματα του «Monday»

Ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη φιλοξένησε πριν από δυόμισι χρόνια μέρος των γυρισμάτων της πιο αναμενόμενης ταινίας του φετινού καλοκαιριού. Η LiFO βρέθηκε στο σετ και μίλησε με τον σκηνοθέτη Αργύρη Παπαδημητρόπουλο και τους πρωταγωνιστές Σεμπάστιαν Σταν και Ντενίζ Γκαφ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Civil War»: Γιατί μια ταινία δράσης έχει φρικάρει τόσο τους Αμερικανούς θεατές;

The Review / «Civil War»: Γιατί μια ταινία δράσης έχει φρικάρει τόσο τους Αμερικανούς θεατές;

Ο Γιάννης Βασιλείου και ο Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος, κριτικός στο Αθηνόραμα, αναλύουν τη νέα ταινία του Άλεξ Γκάρλαντ, που μόλις κυκλοφόρησε στις αίθουσες και τρομάζει τους Αμερικανούς θεατές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Μανώλης Πιμπλής και η Σταυρούλα Παπασπύρου μιλούν για την αγαπημένη εκπομπή των booklovers

Οθόνες / «Βιβλιοβούλιο»: Μια διόλου σοβαροφανής τηλεοπτική εκπομπή για το βιβλίο

Ο Μανώλης Πιμπλής και η Σταυρούλα Παπασπύρου ήταν κάποτε «ανταγωνιστές». Και πια κάνουν μαζί την αγαπημένη εκπομπή των βιβλιόφιλων, τη μοναδική που υπάρχει για το βιβλίο στην ελληνική τηλεόραση, που επικεντρώνεται στη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή και έχει καταφέρει να είναι ευχάριστη και ενημερωτική.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μην ανοίγεις την πόρτα

Οθόνες / «Μην ανοίγεις την πόρτα»: Το χειροποίητο αλλά καθόλου ερασιτεχνικό θρίλερ των Unboxholics

Η πρώτη τους ταινία είναι λογικό να αποτελεί τη συνισταμένη των επιρροών τους αλλά και τόσο παρήγορο να συνορεύει με ένα λιντσικό σύμπαν ψυχολογικού θρίλερ, αντί να αναπαράγει απότομες τρομάρες και δωρεάν ανατριχίλες. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
The Sympathizer: Όλοι οι πόλεμοι διεξάγονται δύο φορές, μία στο πεδίο της μάχης και μία  στη μνήμη

Daily / The Sympathizer: Όλοι οι πόλεμοι διεξάγονται δύο φορές, μία στο πεδίο της μάχης και μία στη μνήμη

Σατιρικό δράμα και περιπέτεια κατασκοπίας συγχρόνως, η νέα φιλόδοξη σειρά του HBO διαθέτει, ανάμεσα στα άλλα σημαντικά της ατού, τον Παρκ Τσαν-γουκ στη σκηνοθεσία και τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σε τέσσερις διαφορετικούς ρόλους.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τελικά, είναι ο Τομ Ρίπλεϊ γκέι; 

Βιβλίο / Τελικά, είναι γκέι ο Τομ Ρίπλεϊ;

Το ερώτημα έχει τη σημασία του. Η δολοφονία του Ντίκι Γκρίνλιφ από τον Ρίπλεϊ, η πιο συγκλονιστική από τις πολλές δολοφονίες που διαπράττει σε βάθος χρόνου ο χαρακτήρας, είναι και η πιο περίπλοκη επειδή είναι συνυφασμένη με τη σεξουαλικότητά του.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Το νέο Χόλιγουντ των 80άρηδων στο Φεστιβάλ Καννών

Pulp Fiction / Το νέο Χόλιγουντ των 80άρηδων στο Φεστιβάλ Καννών

Ο Κόπολα πούλησε τα φημισμένα αμπέλια του και σκάρωσε ένα από τα ακριβότερα στοιχήματα στην ιστορία του σινεμά. Όμως, το Φεστιβάλ Καννών των auteurs και των κινηματογραφιστών αιχμής έχει τόση ανάγκη τους καταξιωμένους δημιουργούς μιας αλλοτινής εποχής;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιώργος Αρβανίτης: «Έλεγα "είμαι καλύτερος" και δεν με πήρε η φτώχεια από κάτω»

Οι Αθηναίοι / Γιώργος Αρβανίτης: «Πείσμωνα για να γίνω ο καλύτερος και δεν με πήρε η φτώχεια από κάτω»

Από μια νιότη γεμάτη αντιξοότητες, ο τροχός για εκείνον γύρισε, η ζωή του στράφηκε στο φως και έγινε βιβλίο. Η Ευρώπη τον ανακάλυψε από τις ταινίες του Αγγελόπουλου, στις ιστορίες του πρωταγωνιστούν ο Φίνος, ο Μαστρογιάνι και ο Κουροσάβα. Ο πολυβραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας που ήταν «πάντα την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος» είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Εμφύλιος πόλεμος

Οθόνες / «Εμφύλιος πόλεμος»: Μυθοπλαστική εικασία ή ρεαλιστικό σενάριο;

Με μια φιλμογραφία γεμάτη ζόμπι, κλώνους και αποκυήματα φαντασίας, αυτή είναι η λιγότερο αλληγορική ταινία του Άλεξ Γκάρλαντ που επιλέγει να μην εξηγήσει τις αιτίες του διχασμού, επιμένει σε μια πολιτική ασάφεια και δεν κατονομάζει τον Τραμπ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Baby Reindeer: Ποτέ η φράση “sent from my iPhone” δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Daily / Baby Reindeer: Ποτέ η φράση «sent from my iPhone» δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Ισορροπώντας ανάμεσα στο θρίλερ, το κοινωνικό δράμα και τη μαύρη κωμωδία, η αυτοβιογραφική σειρά του Netflix αφηγείται με συνταρακτικό τρόπο μια αληθινή ιστορία κακοποίησης, μαζοχισμού και τραύματος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Γέλιο-κονσέρβα: Ο θάνατος του πιο απόκοσμου και μισητού ήχου στην τηλεόραση

Οθόνες / Γέλιο-κονσέρβα: Ο θάνατος του πιο απόκοσμου και μισητού ήχου στην τηλεόραση

Το laugh track στις κωμικές σειρές αντιπροσώπευε την ψευδαίσθηση μιας κοινότητας, αλλά τώρα ακόμη κι αυτή η ψευδαίσθηση έχει χάσει τη λάμψη της. Καμία σειρά με γέλιο-κονσέρβα δεν έχει κερδίσει το βραβείο Emmy καλύτερης κωμωδίας εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Σάκης Καρπάς: «O κόσμος θα μας πει να συνεχίσουμε ή θα μας στείλει σπίτι μας»

Οθόνες / Unboxholics: «O κόσμος θα μας πει να συνεχίσουμε ή θα μας στείλει σπίτι μας»

Καθώς το «Μην ανοίγεις την πόρτα», το σκηνοθετικό ντεμπούτο των Unboxholics, ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες, ο Σάκης Καρπάς μας μιλά για το δάσος και άλλα πράγματα που τους τρομάζουν, για αγαπημένες ταινίες και games τρόμου, αλλά και για την άδικη δαιμονοποίηση των gamers.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιατί επιστρέφουμε συνεχώς στο σινεμά των 90s;

Pulp Fiction / Γιατί επιστρέφουμε συνεχώς στο σινεμά των '90s;

Είναι η δεκαετία του '90 η καλύτερη όλων στο σινεμά; Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος συζητά με την κριτικό και αρθρογράφο της LiFO Ειρήνη Γιαννάκη για τη δεκαετία που ξεκίνησε με το «Pretty Woman», το «Goodfellas», το «Χορεύοντας με τους λύκους» και το «Μόνος στο σπίτι» και έκλεισε με τα «Μάτια ερμητικά κλειστά», την «Έκτη αίσθηση», το «Matrix» και το «Fight Club».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ghostwatch»: H ταινία τρόμου που προκάλεσε πανικό στο βρετανικό κοινό

Οθόνες / «Ghostwatch»: Γιατί αυτή η ταινία τρόμου προκάλεσε πανικό στο βρετανικό κοινό το 1992;

H κυκλοφορία του «Late Night with the Devil» στους κινηματογράφους ξαναφέρνει στην επικαιρότητα μια πρωτοποριακή και πέρα για πέρα ανατριχιαστική δημιουργία του BBC, που προκάλεσε πανικό και ακραίες αντιδράσεις στη Βρετανία το 1992, οδηγώντας έναν νεαρό τηλεθεατή στην αυτοκτονία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πάτρικ Τατόπουλος: Ο designer που σχεδίασε το Μπάτμομπιλ, τον Γκοτζίλα και έναν δονητή για το «Seven»

Οθόνες / Πάτρικ Τατόπουλος: Ο designer που σχεδίασε το Μπάτμομπιλ, τον Γκοτζίλα και έναν δονητή για το «Seven»

Ο διάσημος Ελληνογάλλος σκηνογράφος του Χόλιγουντ μιλά στη LiFO για την τέχνη του, για το «Independence Day», το «Dark City», το «Poor Things» και την «Barbie», και για τότε που ο Φίντσερ του ζήτησε να του σχεδιάσει έναν δονητή.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Back to Black»: Aξίζει η κινηματογραφική βιογραφία της Έιμι Γουάινχαουζ

The Review / «Back to Black»: Είναι η ταινία για την Έιμι Γουάινχαουζ αντάξια του μύθου της;

Ο Γιάννης Βασιλείου και ο Άκης Καπράνος είδαν την ταινία της Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον μέχρι τέλους, επιβίωσαν και βρέθηκαν στο στούντιο της LiFO για να συζητήσουν για την εμπειρία τους και για τα στοιχεία που κάνουν καλή μια κινηματογραφική μουσική βιογραφία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ