Βανδάλισαν το άγαλμα του David Bowie σε λιγότερο από 48 ώρες μετά τα αποκαλυπτήριά του

Βανδάλισαν το άγαλμα του David Bowie σε λιγότερο από 48 ώρες μετά τα αποκαλυπτήριά του Facebook Twitter
0

Το χάλκινο γλυπτό, με τίτλο «Earthly Messenger» (Επίγειος αγγελιοφόρος), αποκαλύφθηκε στο Αϊλέσμπερυ του Μπάκιγχαμσαϊρ, τοποθεσία όπου ο Bowie «εγκαινίασε» για πρώτη φορά την εκκεντρική alter-ego περσόνα του, Ziggy Stardust στα '70s.

Μπροστά από το άγαλμα γράφτηκε η φράση «Ταΐστε τους άστεγους πρώτα», στον τοίχο δίπλα του γράφει «RIP DB» («Αναπαύσου εν ειρήνη David Bowie») ενώ τμήμα του αγάλματος βάφτηκε με μπογιά.

Η ζημιά χαρακτηρίστηκε ως «απαίσια» και «άσκοπη» και πιστεύεται ότι συνέβη τη νύχτα της Δευτέρας.

Τα χρήματα για το γλυπτό, τα επίσημα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν την Κυριακή, συγκεντρώθηκαν μέσω δωρεών και μίας εκστρατείας crowdfunding ύψους 100.000 λιρών.

Βανδάλισαν το άγαλμα του David Bowie σε λιγότερο από 48 ώρες μετά τα αποκαλυπτήριά του Facebook Twitter

Η Έλεν Λάιτ, κάτοικος του Αϊλέσμπερυ, χαρακτήρισε το βανδαλισμό «απαίσιο». «Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τώρα για τον καθαρισμό, οπότε ο βανδαλιστής είναι αυτός που ειρωνικά θα πάρει τα χρήματα μακριά από τους άστεγους» ανέφερε.

Ο Νάιτζελ Χάουλετ, επίσης κάτοικος της πόλης, ανέφερε: «Είναι ηλίθιο και ανόητο. Μπορεί να μην είναι στο γούστο του καθενός, όμως ο βανδαλισμός είναι απλά ανούσιος».

Βανδάλισαν το άγαλμα του David Bowie σε λιγότερο από 48 ώρες μετά τα αποκαλυπτήριά του Facebook Twitter

Ο μουσικός παραγωγός Ντέιβιντ Στοπς, ο άνθρωπος πίσω από το έργο τέχνης δήλωσε: «Μπορούμε να βγάλουμε τη μπογιά από το άγαλμα, θα το κάνουμε σήμερα. Είναι ένα δημόσιο έργο τέχνης και θα συνεχίσουμε να το φροντίζουμε σε καθημερινή βάση».

Είπε επίσης ότι «υπάρχει μία κάμερα πάνω στο άγαλμα που καταγράφει σε 24ωρη βάση, έτσι, όποιος το έκανε τον έχουμε καταγεγραμμένο».

Βανδάλισαν το άγαλμα του David Bowie σε λιγότερο από 48 ώρες μετά τα αποκαλυπτήριά του Facebook Twitter

The world’s first #davidbowie statue in #Aylesbury ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Danny Fullbrook (@danny_fullbrook) στις


Το άγαλμα σχεδιάστηκε από τον γλύπτη Άντριου Σινκλαίρ και είναι μία αναφορά στα alter ego του Bowie, με το Ziggy σαν κεντρικό χαρακτήρα.

Μάλιστα, η σύνδεση του Bowie με την πόλη φαίνεται να ήταν τέτοια που ο μουσικός παραγωγός Στοπς, πρότεινε να ονομαστεί στο εξής «Aylesbowie».

Το άγαλμα του Bowie βρίσκεται στην κεντρική εμπορική πλατεία της πόλης και ανά μία ώρα, δύο ηχεία παίζουν ένα τραγούδι του.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ