Αυτή η αφίσα θα κοσμεί τη Γέφυρα του Λονδίνου μέχρι τις 20 Νοέμβρη

Αυτή η αφίσα θα κοσμεί τη Γέφυρα του Λονδίνου μέχρι τις 20 Νοέμβρη Facebook Twitter
25

Αυτή η αφίσα θα κοσμεί τη Γέφυρα του Λονδίνου μέχρι τις 20 Νοέμβρη Facebook Twitter
Dan Colen, Kalup Linzy, "Sweet Liberty"

Μία ιδιαίτερη φωτογραφία, σε μέγεθος διαφημιστικής γιγαντοαφίσας, αναρτήθηκε πριν από λίγες μέρες στην Γέφυρα του Λονδίνου με σκοπό να "ταρακουνήσει" τις ηθικές συμβάσεις, και να επιστήσει την προσοχή στο φαινόμενο της καταπίεσης και του κοινωνικού ρατσισμού.


"Είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας να αγαπάμε χωρίς να δεχόμαστε το βάρος του ρατσισμού που ιστορικά χώριζε και χωρίζει ακόμα τους ανθρώπους σε αντίπαλα στρατόπεδα", λένε οι αμερικανοί καλλιτέχνες Dan Colen και Kalup Linzy που ποζάρουν αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον τρυφερά μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας.


Σκοπός των δύο καλλιτεχνών είναι να επαναφέρουν στο προσκήνιο - με έναν τρόπο άμεσο και περισσότερο "ωμό", σε αντιδιαστολή με την συνηθέστερη ρομαντική προσέγγιση - τη συζήτηση για την πολιτική ταυτότητα και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.


Το έργο των Colen και Linzy θα εκτίθεται στην Γέφυρα του Λονδίνου μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, συγχρόνως με μία έκθεση φωτογραφίας 50 έργων των δύο καλλιτεχνών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dan Colen είχε ξαναπροκαλέσει συζητήσεις όταν πριν χρόνια, και σε συνεργασία με τον Dash Snow, πραγματοποίησε μία γυμνή περφόρμανς στο φουαγιέ του ξενοδοχείου Mayfair όπου για μέρες "ζούσε" σε μία τεραστίων διαστάσεων φωλιά που έμοιαζε με αυτές των χάμστερ, βρισκόμενος σε ένα ντελίριο καταχρήσεων από αλκοόλ και ναρκωτικά.

Έκτοτε ακολούθησε τον δρόμο της νηφαλιότητα και δημιουργεί ακατάπαυστα.

Το τελευταίο του έργο πωλήθηκε για περισσότερα από τρία εκατομμύρια δολάρια. - Α.Γ.

25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ