Αριστούργημα της Georgia O' Keeffe σε έκθεση της Tate
Το άνθος απαντάται στο Νέο Μεξικό, όπου η O 'Keeffe είχε σπίτι και τα άφηνε να ανθίζουν άναρχα και ανεξέλεγκτα στον κήπο της./ Georgia O'Keeffe Museum

 

Το πιο ακριβό έργο τέχνης που δημιουργήθηκε ποτέ από γυναίκα θα είναι το κεντρικό κομμάτι έκθεσης της Tate προς τιμήν της Georgia O' Keeffe.

 

Το «Jimson Weed, White Flower No. 1» το είχε δανειστεί η Tate από το Αμερικανικό Μουσείο και ήταν ο πίνακας που έσπασε κάθε ρεκόρ όταν πουλήθηκε το 2014 στη Νέα Υόρκη για 44.400.000 δολάρια. Ο πίνακας με το λευκό λουλούδι, όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι της Tate, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της τέχνης της O' Keeff, η οποία πέθανε το 1986 στα 98 της, έχοντας υπάρξει η πιο διάσημη γυναίκα ζωγράφος με σήμα κατατεθέν της τις απεικονίσεις της φύσης και αυτά τα λουλούδια, ειδικώς.

 

Αριστούργημα της Georgia O' Keeffe σε έκθεση της Tate
Η Αμερικανίδα ζωγράφος έγινε διάσημη για τις υπέροχες απεικονίσεις της φύσης και κυρίως των λουλουδιών της/ Georgia O'Keeffe Museum

 

Το άνθος δε, του συγκεκριμένου πίνακα απαντάται στο Νέο Μεξικό, όπου η O 'Keeffe είχε σπίτι και τα άφηνε να ανθίζουν άναρχα και ανεξέλεγκτα στον κήπο της. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι υπεύθυνοι της Tate, αυτό που κάνει τόσο ιδιαίτερο τον συγκεκριμένο πίνακα «είναι η προοπτική και η συμμετρία του».

 

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μπορούμε να εκθέτουμε την ιδανικότερη δουλειά της o' Keeffee για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 20 χρόνια», δήλωσε ο Achim Borchardt-Hume, ο διευθυντής εκθέσεων της Tate.