Ένας άνδρας κατέστρεψε με κοπίδι ένα έργο του Γάλλου καλλιτέχνη Ντανιέλ Μπουρέν στο Μουσείο του Κέντρου Πομπιντού στο Παρίσι, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το ίδρυμα.

 

Ο Μπουρέν είναι γνωστός γλύπτης, που έγινε διάσημος παγκοσμίως με τις ριγωτές κολόνες που είχε εγκαταστήσει στην αυλή του Παλαί Ρουαγιάλ, στη γαλλική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με το μουσείο, που επιβεβαίωσε μια πληροφορία της εφημερίδας Le Parisien, χάρη στις κάμερες ασφαλείας εντοπίστηκε πολύ γρήγορα ο δράστης του βανδαλισμού. «Δεν υπέβαλε κανένα αίτημα και παραδόθηκε στην αστυνομία», πρόσθεσε.

 

Το μουσείο διευκρίνισε επίσης ότι κατέθεσε μήνυση σε βάρος του άνδρα και έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για την υπόθεση. Ο Ντανιέλ Μπουρέν ενημερώθηκε και το έργο του μεταφέρθηκε στους χώρους συντήρησης του Κέντρου Πομπιντού προκειμένου να εκτιμηθεί η ζημιά και να μελετηθεί πώς θα γίνει η αποκατάστασή του.

 

Το έργο του Μπουρέν, με τις κόκκινες και λευκές ρίγες, δημιουργήθηκε το 1967 και αποκτήθηκε από το μουσείο το 1986. Προς το παρόν θα αντικατασταθεί από ένα άλλο έργο του καλλιτέχνη.

 

Άνδρας βανδάλισε έργο του Ντανιέλ Μπουρέν στο Κέντρο Πομπιντού
Ο Γάλλος καλλιτέχνης Ντανιέλ Μπουρέν - ΕPA

 

Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε κλαπεί από την είσοδο του υπόγειου πάρκινγκ του ίδιου μουσείου ένα έργο του διάσημου καλλιτέχνη του δρόμου Μπάνκσι.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/thelocal.fr