ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

19 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!

19 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
0

10/12- 1/12

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ


Gallery Weekend

19 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
Χρήστος Δεληδήμος , Something Nests Inside You, Something Will Not Be The Same, 2015, Λεπτομέρεια εγκατάστασης/ Installation detail

Το Gallery Weekend επιστρέφει για τρίτη χρονιά με ένα συναρπαστικό «κυνήγι τέχνης» στην πόλη. Το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους καλλιτέχνες οι οποίοι, σε συνεργασία με τους γκαλερίστες, θα προσφέρουν ατομικές και ομαδικές ξεναγήσεις σε 31 αίθουσες τέχνης της Αθήνας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) και την ομάδα του Art-Athina. Μπορείτε να δείτε τον χάρτη με τους χώρους τέχνης που συμμετέχουν, όπως και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκθέσεων που φιλοξενούν στη σελίδα www.art-athina.gr.
2/12, 11:00-18:00, 13/12, 11:00-15:00, οι επισκέψεις και η συμμετοχή του κοινού είναι δωρεάν.

ΕΚΘΕΣΗ


Όνειρο
Είκοσι καλλιτέχνες ανιχνεύουν την εικόνα του ονείρου, ένα θεμελιώδες και πολυδιάστατο θέμα στην ιστορία της τέχνης. Οι ζωγράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση «Όνειρο», με έργα που τα περισσότερα δημιουργήθηκαν ειδικά για την παρουσίαση αυτή, διερευνούν τα όρια της ζωγραφικής απόδοσης του ονείρου, τη σχέση του και την απόστασή του από την έννοια και την εικόνα της πραγματικότητας.
12/12-11/1, Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι, είσοδος ελεύθερη.

LIVE


Μουσικές Ταξιαρχίες
«Τα κομματόσκυλα συνεχίζουν το πλιάτσικο πάνω στα ερείπια της νέας Ελλάδας κι εμείς τραγουδάμε, προζάρουμε, βιντεολογούμε, σατιρίζοντας τον πολιτικό ορθολογισμό, τη λιμπιντοφοβία και τη φασιστική ομοιομορφία, από το Disco Tsoutsouni μέχρι τον Νεοέλληνα».
Τζίμης Πανούσης & Μουσικές Ταξιαρχίες, 11-12/12, 25-26/12, 1-2/1. 8-9/1, Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα, είσοδος: €13 (προπώληση), €15 (ταμείο).


ΕΚΘΕΣΗ


Λησμονημένα ρολά ζωγραφικής
Καμβάδες τυλιγμένοι σε ρολά είχαν μείνει ξεχασμένοι για πάνω από 30 χρόνια σε ράφια αποθήκευσης στο ατελιέ του καλλιτέχνη. Πρόσφατα ξαναήρθαν στο φως και παρουσιάζονται στη συγκεκριμένη έκθεση. Πρόκειται για 40 έργα, εκ των οποίων δύο είναι δίπτυχα που καλύπτουν περισσότερο από δύο δεκαετίες, συγκεκριμένα την περίοδο από το 1952 μέχρι το 1974.
Δ. Κοκκινίδης, «Λησμονημένα ρολά ζωγραφικής, 1952-1974», 11/12-31/1, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα, είσοδος: €5, €2,5. Εγκαίνια: 10/11/2015, 20:00.

ΕΚΘΕΣΗ


Sonke

19 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Τα χαρακτηριστικά ασπρόμαυρα κορίτσια του street artist Sonke σε μια εικαστική έκθεση.
Sonke, «Η πόλη κοιμάται», 10/12-20/12, ΒΑΒΕΛ - Πυρήνας Τέχνης, Βασ. Σοφίας 87, Μαρούσι, είσοδος ελεύθερη.

LIVE


Ζωντανοί Νεκροί

19 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Μετά την ανακοίνωση της επανένωσης του συγκροτήματος, οι Ζωντανοί Νεκροί επιστρέφουν δυναμικά περιοδεύοντας στην Ελλάδα και διαδίδοντας τον ραπ ήχο τους. Στις 11/12 ολοκληρώνουν το κεφάλαιο «Πάσα Ντουμάνια/Παραισθήσεις» που κυκλοφόρησε μέσα στο 2015 και προχωρούν στο επόμενο βήμα τους με την κυκλοφορία του άλμπουμ «Δεύτερος Τόμος».
11/12, 20:00, Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, €10-12.

PARTY


Makarenia Party
Η ομάδα πίσω από το blog Makarenia, γνωστό για ατάκες, σκηνές και επεισόδια από την παλιά τηλεόραση, διοργανώνει πάρτι με '90s μουσικές, τηλεοπτικά σάουντρακ και καλτ στιγμές. Μετά τη μεγάλη ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων ελληνικών σειρών στην ιστορία της tv, θα παρουσιαστεί το τοπ 10 αλλά και η σειρά που βρίσκεται στο Νο 1. Παράλληλα, στα decks του Ρομάντσου θα είναι ο Gizmo από τα Trashformers, με μουσικές επιλογές από μελωδίες της μικρής οθόνης.
13/12, 21:00, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΗ


Cosmos
Ο Μ. Αναστασάκος είναι ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης με παγκόσμια αναγνώριση. Το φάσμα της καλλιτεχνικής του δημιουργίας απλώνεται από τη ζωγραφική μέχρι τη σκηνογραφία και από τη γλυπτική και την τέχνη του δρόμου μέχρι τον κινηματογράφο. Αν υπάρχει κάτι το οποίο χαρακτηρίζει τη δουλειά του είναι η πολυεπίπεδη ανάγνωση του έργου του, που ο εκάστοτε θεατής-δέκτης καλείται να ανακαλύψει.
COSMOS by Manolis Anastasakos, 12/12, 19:00, Blender Gallery, Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα, είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΗ


Nar

19 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Ο Nar θα δημιουργήσει μία σειρά από πρωτότυπες εγκαταστάσεις και murals στο νεοκλασικό κτίριο του οργανισμού για καλό σκοπό, παίζοντας, μεταξύ άλλων, με τις λέξεις «Atopos» και «Blah Blah Blah». Συλλεκτικά αντικείμενα, βιβλία, prints και memorabilia από το Atopos Shop θα χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη για ένα μέρος των έργων, τα οποία οι επισκέπτες της Atopos CVC θα μπορούν να «αποδομήσουν», αγοράζοντάς τα σε φιλικές τιμές. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί στον Ερυθρό Σταυρό Χίου, ενισχύοντας το έργο του σε σχέση με τους πρόσφυγες.
16/12, 18:00, Αtopos CVC, Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο, είσοδος ελεύθερη.


ΘΕΑΤΡΟ


Το Θέατρο της Violet Luise
Οπτικο-ακουστική παράσταση, βασισμένη στο κείμενο του Olivier Py, διευθυντή του Φεστιβάλ της Αβινιόν. Ένα ρέκβιεμ για τη δύση της δυτικής κοινωνίας και τη βία των πόλεων.
14/12, 21:00, Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Πειραιώς 206, Ταύρος, είσοδος: €10, €8, €5.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Vinyl is back
Τρεις μέρες με χιλιάδες βινύλια και πολλή μουσική στο Vinyl is back που μεταφέρεται από την Τεχνόπολη στο Ciné Κεραμεικός. Αυτήν τη φορά, τα '80s θα αποτελέσουν την κεντρική θεματική ενότητα που θα είναι διανθισμένη με εικόνα, ήχο και διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις. Στον χώρο θα βρείτε από δίσκους, πικάπ, ενισχυτές και αξεσουάρ για βινύλια, μέχρι αφίσες, βιβλία και μουσικά T-shirts.
Ciné Κεραμεικός, Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος 61, Κεραμεικός, 11/12 - 15:00-20:00, 12-13/12 - 11:00-20:00

PARTY


Into the light showcase

19 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Το Ρομάντσο και η ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Into the Light διοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική ηλεκτρονική μουσική και προσκαλούν τρεις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της. Βασικοί καλεσμένοι είναι οι συνθέτες Δημήτρης Πετσετάκης, Βαγγέλης Κατσούλης και Άκης Δαούτης, που θα πλαισιώσουν τη βραδιά με minimal, ambient, new age ήχους και αυτοσχεδιασμούς. Ακολουθεί ο Starcount στο πρώτο του επίσημο live, ενώ το event ολοκληρώνεται με DJ sets από τους Tako Reyenga, Δημήτρη Παπαϊωάννου και Petit Bear. Παράλληλα, το Vinyl Microstore θα διαθέτει βινύλια, CD και merchandise.
12/12, Ρομάντσο, 21:30, Αναξαγόρα 3-5, είσοδος: €5.

LIVE


Kenny Freq. & Cruel Anagrams

19 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Η βραδιά θα ξεκινήσει με το δίδυμο των Cruel Anagrams που παίζει ένα ευρύ φάσμα μουσικής, από post punk, electronica μέχρι avant garde pop και country, χρησιμοποιώντας κιθάρες, πλήκτρα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ θα συνεχιστεί με αγγλόφωνη ροκ-πoπ των Kenny Freq., επηρεασμένη από ένα τεράστιο εύρος μουσικών και καλλιτεχνικών επιρροών.
13/12, 21:00, Tiki Bar, Φαλήρου 15, Ακρόπολη, είσοδος: €5.

ΓΕΥΣΗ


Food Truck αλά γαλλικά!
Στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, το Food Truck έρχεται με γαλλικό street food, τεχνικές και προϊόντα. Θα το βρείτε στην πλατεία Μαβίλη την Παρασκευή και το Σάββατο, 11 και 12 Δεκεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ.
11 & 12/12, πλατεία Μαβίλη.


PARTY


Paul Ritch

19 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Ένας από τους πιο δημοφιλείς εκπροσώπους της techno σκηνής επιστρέφει στην Ελλάδα, προσκεκλημένος της ομάδας Blend και του six d.o.g.s. O παραγωγός και DJ στήνει ένα πάρτι σε minimal ρυθμούς στο στενό της Αβραμιώτου. Μαζί τους οι resident DJs του Blend, Mikee και Manolaco.
12/12, μετά τα μεσάνυχτα, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, είσοδος: €15.

LIVE


Ashtray Navigations
Oι Ashtray Navigations είναι τo ηχητικό όχημα των Phil Todd και Melanie O'Dubhslaine. O Phil Todd από το 1991 μας έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές μέσα από τον ήχο του, που ώρες-ώρες αδυνατεί κανείς να τον εντάξει σε κάποια κατηγορία, αφού μπορείς να τον πεις ψυχεδελικό, lo-fi ή πειραματικό. Τη συναυλία θα ανοίξει ο Idiot Stroszek.
10/12, Boiler, Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι, είσοδος: €3.

LIVE


Nutty Wombat Presents: The Hydra
H Nutty Wombat Records παρουσιάζει στο Βoiler την τρίτη της κυκλοφορία. Μετά την εντυπωσιακή είσοδο του αθηναϊκού ντουέτου Ice_Eyes με το άλμπουμ «Quartz» και το «Improbable» EP του Πειραιώτη Big Fat Lips, σειρά έχει το άλμπουμ «Morals» του Δημήτρη Παπαδάτου και του πρότζεκτ του «Τhe Hydra». Στη συναυλία θα εμφανιστούν τα τρία αυτά σχήματα, μαζί με τον Fragile Balloon.
11/12, Boiler, Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι, είσοδος €3.

LIVE


Στον Άγιο Παύλο
H Marionettentheater Events, με τη συμβολή της Granny Records, παρουσιάζει μια βραδιά με τoυς Giuseppe Ielasi και Sister Overdrive στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγ. Παύλου. O Giuseppe Ielasi, με βάση του το Μιλάνο, ασχολείται με τη μουσική από τo 1988, οπότε και άρχισε να προσεγγίζει την κιθάρα. Αυτή η επαφή και η περιέργειά του τον οδήγησαν να εξερευνήσει τον ευρύτερο χώρο του αυτοσχεδιασμού για μεγάλο διάστημα. Sister Overdrive ονομάζεται το solo ηλεκτρονικό όχημα του Γιάννη Κοτσώνη που ασχολείται εδώ και μια δεκαετία με την ηλεκτρονική πειραματική μουσική.
Giuseppe Ielasi + Sister Overdrive, 11/12, Αγγλικανική Εκκλησία του Αγ. Παύλου, Φιλελλήνων 29, είσοδος: €12.

LIVE


Εβριτική Ζυγιά

19 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Το Nταβαντούρι φιλοξενεί το παραδοσιακό συγκρότημα Εβριτική Ζυγιά. Η μπάντα έρχεται από τον Έβρο με γκάιντες, λύρες και νταούλια, όργανα συνυφασμένα με τον κύκλο της ζωής των Θρακιωτών, με τη χαρά, τη λύπη, τον γάμο, τον θάνατο, τη δουλειά και την ξενιτιά για να αναστήσει ξεχασμένα τραγούδια, σε μια πρωτότυπη εμφάνιση.
12/12, 22:30, Bios.Tesla bar, είσοδος ελεύθερη.

 

 

Stop the press!
Η ετήσια έκθεση-θεσμός της αίθουσα τέχνης Κaplanon5 με έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων σε εορταστικές τιμές για όσους θέλουν να ανακαλύψουν την τέχνη και να κάνουν δώρα στους αγαπημένους τους.
Μικρά έργα, 13/12-15/1, Gallery Καπλανών 5, Κολωνάκι, είσοδος ελεύθερη.

Culture
0

ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ