ΣτΕ: «Nα ανοίξει τώρα η ΕΡΤ»

ΣτΕ: «Nα ανοίξει τώρα η ΕΡΤ» Facebook Twitter
40

Μόλις πριν λίγο ανακοινώθηκε η απόφαση του ΣτΕ. Το ανώτατο δικαστήριο εξετάζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα της ΠΟΣΠΕΡΤ διατάσει την αναστολή της απόφασης της κυβέρνησης του λουκέτου της ΕΡΤ μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου που θα γίνει η δίκη για την προσφυγή. Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή.

Η Ιωάννα Μάνδρου νωρίτερα στην τηλεόραση του Σκάι, είπε ότι το ΣτΕ είπε «ναι στο κλείσιμο της ΕΡΤ, όχι στο μαύρο» και πώς το  ανώτατο δικαστήριο δεν ακυρώνει το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, αλλά αναστέλλει την παύση λειτουργίας της μέχρι να συσταθεί ο νέος φορέας.

Ειδικότερα, η απόφαση του κ. Μενουδάκου αναφέρει ότι διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης τής από 11.6.2013 κοινής υπουργικής απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται:

α. ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ και

β. ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές.

Ακόμη, διατάσσει τη λήψη από τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Σ. Κεδίκογλου, των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπει η επίμαχη από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.

OΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

ΣτΕ: «Nα ανοίξει τώρα η ΕΡΤ» Facebook Twitter
ΣτΕ: «Nα ανοίξει τώρα η ΕΡΤ» Facebook Twitter

ΣτΕ: «Nα ανοίξει τώρα η ΕΡΤ» Facebook Twitter

40

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«A plague o' both your houses!» - Ο Τραμπ «κόβει» την εκπομπή του Κόλμπερτ και η Σάντρα Ο μίλησε εκ μέρους όλων

TV & Media / «Κατάρα και στους δυο σας!» Ο Τραμπ «κόβει» την εκπομπή του Κόλμπερτ και η Σάντρα Ο μίλησε εκ μέρους όλων

Το ξέσπασμα της ηθοποιού απέναντι στην Paramount και το CBS που αποφάσισαν να «κόψουν» την επιτυχημένη εκπομπή του Στίβεν Κόλμπερτ επειδή τα «έβαλε με τον Τραμπ»
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: Ο «νονός της heavy metal» και «πατέρας» του ριάλιτι

TV & Media / Όζι Όζμπορν: Ο «νονός της heavy metal» και «πατέρας» του ριάλιτι

Η σειρά «The Osbournes» έγινε τεράστια επιτυχία και έκανε πρωταγωνιστές τη σύζυγό του, Σάρον, και τα παιδιά τους, Τζακ και Κέλι , όμως έφερε στο προσκήνιο την ήπια εκδοχή του Όζι Όσμπορν και στην πορεία, άλλαξε τα ριάλιτι
LIFO NEWSROOM