ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.6.2025 | 11:34

Στον πληθυντικό

Είμαι σε κάποια ηλικία πλέον κι έχουν αρχίσει άτομα γύρω μου να μου μιλούν στον πληθυντικό. Ακόμα και μετά από αρκετές συναντήσεις με κάποια από αυτά, όταν συζητάμε για κάποιο κοινό μας ενδιαφέρον μού απευθύνονται στον πληθυντικό. Μεγάλωσα και δεν έχω ζήσει τίποτα. Σκέφτομαι ότι πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή που γνωρίζοντας κάποιον άνθρωπο θα μπορούσαμε να κάνουμε πλάκα ή να φλερτάρουμε. Να μιλήσουμε στον ενικό κι όλο αυτό να έρθει αυθόρμητα. Και μου έχουν πει ότι φαίνομαι και μικρότερος κι αν με ρωτήσουν την ηλικία μου και τους απαντήσω μου λένε ''έλα, αλήθεια, δεν σου φαίνεται, μεγάλος είσαι δηλαδή''. Δεν περνάω κρίση ηλικίας και ξέρω πως κάθε πράγμα στον καιρό του αλλά το θέμα είναι ότι σε μένα τα πράγματα δεν ήρθαν ούτε στον καιρό τους, όταν ήμουν νέος. Τώρα απλώς φαίνομαι στα μάτια των άλλων ένας ώριμος μεσήλικας που έχει ζήσει τη ζωή του και πλέον έχει αποσυρθεί κι έτσι αξίζει να του απευθύνονται στον πληθυντικό. Κι όμως δεν έχω ζήσει -σχεδόν-τίποτα. Απλώς πέρασε η ζωή μου.
7
 
 
 
 
σχόλια

Εγώ μιλάω σε όλους στον πληθυντικό οταν δεν τους γνωριζω και συνομιλικοι να ειμαστε. Δεν εχει να κανει με σεβασμο,τους βρίζω και στον πληθυντικό αν τυχει για να μην μπερδεύονται. :D
Τώρα εάν κάποιος ξεκινήσει πρώτος να μου μιλάει στον ενικό ε δεν θα απαντήσω στον πληθυντικό σίγουρα εκτός εάν είναι παππούς. Γενικά είναι όπως βγαίνει στον καθένα.

@ Luna
Δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιον να βρίζει σε πληθυντικό ευγενείας, εκτός και αν πρόκειται για έμμεση προσβολή ή ειρωνεία, που είναι κάτι διαφορετικό από την ωμή βρισιά.
Και όσες φορές με έχουν βρίσει (εγώ ποτέ δε θα βρίσω κάποιον πρώτος) πάντα στον ενικό ήταν.
Μου φαίνεται πολύ λογικό αυτό, αφού για να φτάσει κάποιος στο σημείο να σε βρίσει σημαίνει ότι έχει χάσει κάθε ίχνος σεβασμού απέναντί σου.
Επομένως, αν ισχύει αυτό που έγραψα, δεν τους βρίζεις ούτε εσύ στον πληθυντικό, εκτός αν είναι πάνω από ένας 🙂

Με μενα θα τα μαθετε ολα αγαπητε. :) Παραπάνω από έναν δεν βρίζω γιατί δεν με παίρνει είμαι τρελή αλλά όχι και τόσο. Δεν είναι πληθυντικός ευγενείας οπως λες, αλλά αποστασης. Όταν θα βρισω (πολύ σπάνια βέβαια) θα ειναι στον πληθυντικό για να φανεί ότι δεν έχω καμία σχέση με τον άνθρωπο που με προσβάλλει πρώτος προφανώς.
Για να φτασω στον ενικό σημαίνει ότι θα είναι κάποιος που γνωρίζω και μου εχει κανει κάτι χοντρό. Που κι εκεί δεν θα βρισω απλά θα τον διαγράψω.

εχω την πεποιθηση οτι δεν ειναι θεμα ηλικιας ο πληθυντικος αλλα θεμα χαρακτηρα και συμπεριφορας , Αν εισαι σοβαρος και συνεσταλμενος θα σου μιλουν στον πληθυντικο, αν εχεις φρεσκιες ιδεες και εισαι γελαστος και διασκεδαστικος στον ενικο. Για μενα ειναι και τα 2 αποδεκτα, δεν θα με δυσαρεστησει καποια απο τις 2 συμπεριφορες. Ομως νομιζω πως πιο πολυ σ ενοχλει οτι δεν εκανες πραγματα στη ζωη σου ..να ξερεις.. ποτε δεν ειναι αργα, οχι για τρέλλες αλλα για να διασκεδασεις!

Ενικός vs Πληθυντικού ευγενείας... πάλι καλά που στην αγγλική γλώσσα δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα.
Έχουν αρχίσει να σου μιλούν στον πληθυντικό. Και πού να δεις άμα περάσουν και άλλα λίγα χρόνια που στα ΜΜΜ θα αρχίσουν να σου παραχωρούν και τη θέση τους, να ξαποστάσεις...
"Σκέφτομαι ότι πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή που γνωρίζοντας κάποιον άνθρωπο θα μπορούσαμε να κάνουμε πλάκα ή να φλερτάρουμε. Να μιλήσουμε στον ενικό κι όλο αυτό να έρθει αυθόρμητα ".
Έχεις υπόψη πόσα φλερτ αρχίζουν και συνεχίζουν σε πληθυντικό ευγενείας ; Και μην σου πω ακόμα, ότι αυτά ακριβώς είναι που κρύβουν και το μεγαλύτερο ερωτισμό...η "δήθεν" απόσταση και η έμμεση προσπάθεια και από τους δύο, προκειμένου να σπάσει ο πάγος που στο μεταξύ όμως κάνει τη φλόγα μέσα τους να φουντώνει...
Προσόν αυτό να φαίνεσαι νεότερος · και εμένα μου το λένε συχνά και πάντα χαίρομαι. Βέβαια, αυτό που λένε δε συμπληρώνεται φωναχτά με την υπόλοιπη σκέψη τους που είναι : " κρίμα που δεν είσαι όσο φαίνεσαι, διαφορετικά υπήρχαν ελπίδες να προχώραγα μαζί σου ! " 😁
Πέρα από την πλάκα, σκέψου ότι έχει και κάποια θετικά που σου μιλούν στον πληθυντικό :
- Τουλάχιστο, δείχνουν κάποιον σεβασμό, σου δίνουν χώρο.
- Δεν σε πρήζουν ιδιαίτερα με τις θεωρίες τους, ξέρουν ότι θα τους "ταπώσεις".
- Αποφεύγουν να συγκρούονται μαζί σου προσπαθώντας να σου επιβάλλουν κάτι.
- Εν ολίγοις, σε αφήνουν ΗΣΥΧΟ.
(Και μην ξεχνάμε πόσες έλκονται από αρκετά μεγαλύτερους υπολογίζοντας -ή υποθέτοντας- τις εμπειρίες τους).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon