ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.11.2022 | 21:03

Δεν έχω πια δύναμη...

... να αντέξω τη χαρά των άλλων. Δεν έχω δύναμη να ακούω για σένα που παντρεύεσαι, για σένα που είσαι έγκυος, για σένα που το παιδί σου μεγαλώνει, για σένα που πας ταξίδι, για σένα που χτίζεις καριέρα. Δεν έχω πια δύναμη να αντέξω να προχωράει η ζωή σας και εγώ μέσα στο σκοτάδι. Ακόμα μέσα στο σκοτάδι. Δεν μπορώ να πνίγομαι κι όλοι εσείς να κολυμπάτε. Δεν αντέχω άλλο!
8
 
 
 
 
σχόλια

Πολύ γνήσιο και αληθινό μήνυμα, έκφραση σκέψεων που πολύ σπάνια συζητιώνται ανοιχτά. Είναι απόλυτα φυσιολογικό το να επιθυμείς κάποια πράγματα για εσένα και επίσης πολύ φυσιολογικό το να νιώθεις οτι υστερείς και να επικεντρώνεσαι στο συναίσθημα έλλεψης που σου προκαλεί.
Αυτό ξαναλέω, είναι οκ. Αυτά τα "ζόρικα" συναισθήματα έχουν μια χρησιμότητα στο να καταλάβουμε τι πραγματικά θέλουμε. Αφού τα νιώσουμε, προτείνω να πάρουμε λίγο χρόνο και να σκεφτούμε το πως, με ποιους τρόπους μπορούμε να τα αποκτήσουμε και εμείς. Δεν εξαρτώνται όλα από εμάς αλλά μπορούμε να κάνουμε κάποιες ενέργειες για να τα αποκτήσουμε. Πχ. αν θέλεις να χτίσεις καριέρα, σκέψου τι μπορείς να κάνεις για να το επηρεάσεις. Να αποκτήσεις κάποια δεξιότητα; Να φτιάξεις βιογραφικό; Αν έχεις καλή σχέση εμπιστοσύνης, μπορείς να ρωτήσεις εκείνους που "δεν έχεις την δύναμη να αντέξεις την χαρά τους" να σου πουν πως το προσέγγισαν εκείνοι, τι ενέργειες έκαναν και τι θα σε συμβούλευαν.
(Λέω συνέχεια "αποκτήσεις/ουμε' wtf δεν ξέρω τι παίζει....είναι Τετάρτη ζορίζομαι!)
Δυστυχώς τα συναισθήματα αυτά και οι σκέψεις εντείνονται λόγω των social media που μπορείς να βλέπεις μια σκηνοθετημένη εικόνα υπερ τελειότητας και ευτυχιας, Γι'αυτό έχω να πω 2 πράγματα: 1) η πραγματικότητα δεν είναι πάντα έτσι 2) όταν περνάμε ζόρια, είναι καλό ένα διάλειμμα απ'τα social. Το έκανα όταν κοντινό μου πρόσωπο διένυε τις τελευταίες μέρες της ζωής του στο νοσοκομείο και εγώ έμπαινα και έβλεπα όλους τους γνωστούς μου να ποστάρουν από διακοπάρες, ποτάρες, παγωτάρες και και και. Δεν μου φταίνει σε κάτι οι άνθρωποι, είναι υπέροχο το οτι περνάνε όμορφα. Επειδή εγώ όμως ένιωθα οτι ανεβάινω τον Γολγοθά, με έριχνε χειρότερα τύπου "πόσο χάλια είσαι, όλα χάλια, όλα μάταια" και άλλα τέτοια. Η απόφαση να κλείσω τα social ήταν ό,τι καλύτερο για εκείνη την περίοδο. Στο προτείνω αν σε φορτίζει και είναι αυτό και εσένα και βλέπεις εκεί τις ξαναλέω heavily edited εικόνες.
Τώρα, προτείνω να σκεφτείς το εξής: η δική τους ευτυχία, η χαρά των άλλων, δεν μπορεί να επηρεάσει την δική σου χαρά και την δική σου ζωή. Η "έλλειψη" που νιώθεις, που νιώθω, είναι λόγω της έντονης επιθυμίας. Αλλά η χαρά και η ευτυχία δεν είναι αγαθά, όπως τα υλικά αγαθά που είναι πεπερασμένα. Δεν μιλάμε για πεπερασμένους πόρους, που αν τους βρουν πρώτοι οι άλλοι θα τους εξαντλήσουν και δεν θα υπάρχουν για εμάς.
Οπότε, όταν το νιώθεις αυτό, οτι δεν αντέχεις την χαρά τους, πες με ηρεμία στον εαυτό σου "ώστε αυτό επιθυμώ πραγματικά. Για να σκεφτώ πως μπορώ σιγά-σιγά να το ζήσω και εγώ αυτό και να το αποκτήσω? Τι μπορώ να κάνω για να ανοίξει ο δρόμος και να αφαιρέσω οτι εμπόδιο υπάρχει στο να πραγματοποιήσω τις επιθυμίες μου; Πώς μπορώ (στον βαθμο που μπορώ) να φέρω την ζωή εκεί που θέλω?" και αφού τα σκεφτείς, πέρνα στην δράση. Χρειάζεται χρόνο αλλά όλα θα πάνε καλά :-)
Θα τα καταφέρεις. Γάμος, μωρά, ταξίδια, καριέρα. Βήμα-βήμα, σιγά σιγά, επικεντρώσου σε εσένα.

Θα πω κάτι που μπορεί να ακουστεί προσβλητικό χωρίς καμία πρόθεση για προσβολή φυσικά. Γνωρίζουμε όλοι τη γνωστή φράση ''σκάσε και κολύμπα''. Αυτό λοιπόν πρέπει να κάνει ο καθένας μας ατομικά. Να μάθει να αγωνίζεται στη ζωή και να βάζει στόχους προσπαθώντας. Δεν είσαι υποχρεωμένη να χαίρεσαι με τη πρόοδο του άλλου, διότι σαφώς δεν είναι δική σου χαρά. Μη ζηλεύεις όμως κανέναν και συγκρίνεσαι. Αν δεν κολυμπήσεις, τότε θα πνιγείς από τα κύματα και δεν θα βγεις ΠΟΤΕ δυστυχώς από την άβυσσο. Οπότε σφίγγεις δόντια και αλλάζεις ρότα σκέψης ενεργά με πράξεις αλλαγής σε κάτι θετικό.

Αχ εγω παθαινω συχνα κρισεις πανικου μεσα στη θαλασσα και δεν μπορω να κολυμπησω με τιποτα.
Γι ´αυτο δεν μπαινω ΠΟΤΕ άπατα...Αν με πιασει κριση πανικού το γυρνάω ύπτιο και βγαίνω τελείως.

Αυτό είναι πολύ στενάχωρο γιατί το να χαίρεται κανείς με το καλό , με το όμορφο ,με την πρόοδο του άλλου , είναι το ενάρετο. Οι άλλοι σου θυμίζουν απλά αυτά που θα ήθελες να έχεις. Από αυτά χτίσε ελπίδα , όχι σύγκριση. Αγάπα εσένα με πράξεις. Ίσως βρεις τον εαυτό σου να αγαπά και τους άλλους λίγο παραπάνω μετά.

Μμμμ τυπικό λάθος ανθρώπου! Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους, ακόμα και εαν είχες όλα αυτά που λες μετά θα τον συγκρινες με κάποιον άλλο που θα είχε κάτι παραπάνω απο σενα και πάλι θα ήσουν δυστυχισμένος -η. Σημασία έχει να προσπαθείς να κάνεις όλα αυτά που πραγματικά αγαπάς κ όχι όλα αυτά που επιβάλει η κοινωνία. Αποδεχόμενος τον εαυτό σου αποδέχεσαι την χαρά, να το θυμάσαι αυτό, είναι το Α κ το Ω στην ψυχική μας υγεία

Η μεμψιμοιρία πάντως δεν θα οδηγήσει πουθενά. Καλοπροαίρετα στο λέω.
Προσπάθησε να αλλάξεις την όποια κατάσταση θες και ήλπιζε για το καλύτερο.

Όλοι έχουμε προβλήματα.
Άλλοι μεγάλα, άλλοι μικρά.
Αν μιλούσαμε άφοβα και ακομπλεξάριστα γι' αυτά χωρίς την αγωνία του στίγματος και το σκοπό της επίδειξης πως όλα είναι τέλεια στη ζωή μας, τότε θα καταφέρναμε πολλά πράγματα που θα επιδρούσαν ευεργετικά στον ψυχισμό μας.
Ελπίζω να βγεις από το σκοτάδι, να ακολουθήσεις μια μικρή αχτίδα φωτός που ίσως κάπου να υπάρχει στη ζωή σου.
Καλή δύναμη.

Καιρό ειχα να ταυτιστω ετσι με εξομολόγηση.
Εξ μου, ολα καλα να μας πανε αυτη την χρονια που ερχεται να γινει το θαύμα. Γιατι για θαυμα μιλαμε..!

ΥΓ: ξερω ενα ζευγαρι στην γειτονια που εχουν ενα τετραχρονο κοριτσάκι τόσο γλυκουλι, εξυπνο και καλόψυχο που μοιαζει με ηλιαχτιδα.
Χωρις υπερβολη. Το κοριτσακι αυτο αλλωστε με εκανε να οροσεξω τα παιδακι για πρωτη φορα στη ζωη μου και ημουν τοτε 33.
Σκεφτομαι αυτη τη γυναικα που εχει ενα τετοιο αγγελουδι διπλα της και δεν μπορω να μη ζηλευω. Αραγε θα κανω κι εγω ενα τετοιο παιδάκι;;

Απεργία της ΓΣΕΕ