ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.10.2022 | 19:49

Μου ράγισε την καρδιά

Πλησιάζει ένας μήνας από τότε που χωρίσαμε επειδή με απάτησε.Είχαμε βγεί ένα βράδυ εγώ,εκείνος και ο κολλητός του,ο κολλητός του πέταξε μία κουβέντα που με έβαλε σε υποψίες,και επιπλέον το αγόρι μου αναστατώθηκε και νευρίασε μαζί του,και μόνο που δέν πιάστηκαν στα χέρια.Εγώ δέν ησύχαζα,τον πίεσα για μέρες να μου πεί την αλήθεια,και τελικά παραδέχθηκε ότι ένα βράδυ που βγήκαν με τον φίλο του και είχε πιεί λίγο παραπάνω,γνώρισε κάποια εκεί που πήγαν,και έγινε ό,τι έγινε.Ορκιζόταν,και συνεχίζει να ορκίζεται γιατί εξακολουθεί να προσπαθεί να με προσεγγίσει με κάθε τρόπο,πως αυτό που συνέβη δέν είχε καμία σημασία,πως το μετάνιωσε χίλιες φορές,και όλα τα σχετικά.Έφτασε στο σημείο να μου πεί,πως άν ο φίλος του(με τον οποίο σημειωτέον,από τότε έκοψαν εντελώς)δέν πέταγε εκείνη την κουβέντα,τώρα θα ήμασταν μιά χαρά και δέν θα φτάναμε σε αυτή την κατάσταση για μιά ηλιθιότητα της μιάς στιγμής,όπως χαρακτηρίζει αυτό που έκανε.Μου στέλνει συνέχεια και μου γράφει για το πώς νιώθει για εμένα,μου ζητάει να του δώσω μία δεύτερη ευκαιρία για να μου αποδείξει ότι όλα όσα λέει τα εννοεί,και μέχρι και την αδερφή του έβαλε να μου μιλήσει.Δέν με ενδιαφέρει πώς νιώθει,τί πραγματικά εννοεί,τίποτα από αυτά δέν με ενδιαφέρει.Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ένα μήνα τώρα,δέν μπορώ να κοιμηθώ,έχω χάσει 5 κιλά γιατί τρώω ίσα-ίσα για να μήν πέσω κάτω,δέν έχω διάθεση ούτε να βγώ από το σπίτι μου,και ούτε και στις φίλες μου δέν ανταποκρίνομαι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν κάτι για να μου φτιάξουν τη διάθεση.Είμαι 21,ήταν η πρώτη μου σχέση,ήμουν τόσο ερωτευμένη,και το ίδιο έδειχνε κι εκείνος.Σκέφτομαι ότι τώρα που αρχίζει η σχολή να στρέψω όλο το ενδιαφέρον μου μόνο εκεί,αλλά με ποιά δύναμη και ποιό κουράγιο όταν ψυχολογικά αλλά και σωματικά έχω πιάσει πάτο,; Τώρα που γράφω,αυτό που θέλω είναι να πάω να κλειστώ στο δωμάτιο μου,να κουκουλωθώ με το σεντόνι,και να κοιμηθώ για να μήν σκέφτομαι.
5
 
 
 
 
σχόλια

Το να απατάει κάποιος ή όχι, είναι θέμα χαρακτήρα. Δε θα εμπιστευόμουν σε αυτό το θέμα κάποιον/α που το έκανε μια φορά να μην το ξανακάνει, ειδικά στον ίδιο άνθρωπο... εφόσον, τέλος πάντων, αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται την αποκλειστικότητα του άλλου.

Πάντως, η συμπεριφορά του φίλου του, υπάρχει πιθανότητα να ήταν passive aggressive. Δε μας ξεφεύγουν έτσι εύκολα αυτά, όταν θέλουμε την φιλία κάποιου. Οπότε, σαν καλό διαολάκι που είμαι, θα σου πω ότι αν θες να τον εκδικηθείς, κάνε μια προσπάθεια και προσέγγισε τον φίλο του...

Γλίτωσες από τον μοιχό. Άσε το χρόνο που περνά να δράσει ευεργετικά πάνω σου και να απαλύνει την πληγή.
Καλή αρχή στη σχολή σου, να τα πας περίφημα και είσαι νεότατη, πάνω στο άνθος σου, δεν έχεις ξεμπερδέψει με τον έρωτα. Τώρα αρχίζεις. Μακάρι ο επόμενος έρωτάς σου να είναι δυνατός και αμοιβαίος.
Τραγουδάκι που σου ταιριάζει στιχουργικά στη φάση που βρίσκεσαι είναι αυτό εδώ:

https://youtu.be/4e97neNvxB4

Είμαι της άποψης ότι σχεδόν όλ@ έχουν δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία και θα σου έλεγα ότι έκανε ένα λάθος ο άνθρωπος, να μην τον σταυρώσουμε κιόλας. Όμως, αντί να αναλάβει την ευθύνη του μετά την αποκάλυψη, εκείνος βρήκε να σου πει ότι όλα θα ήταν μια χαρά αν δεν είχε μιλήσει ο φίλος του. Κοινώς, θα προτιμούσε να ζεις σε ένα ψέμα αντί να έρθει μόνος του να σου πει τι συνέβη και αυτό δείχνει και τη γενικότερη αντιμετώπιση που θα είχε απέναντι στα μελλοντικά σας προβλήματα.
Ήταν η πρώτη σου σχέση, σίγουρα σου είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να προχωρήσεις, όπως ήδη έκανε εκείνος το βράδυ που γνώρισε την άλλη. Δεν υπάρχει λόγος να αυτοτιμωρείσαι, αφού νέα είσαι και σίγουρα σου αξίζει κάτι καλύτερο από κάποιον που ήθελε να σε κοροιδεύει.

Κράτα γερά, κουράγιο. Ο τύπος λυπάται που πιάστηκε, όχι για ό,τι έγινε. Αν λυπόταν για ό,τι έγινε, τότε δεν θα ήταν τα πάντα μεταξύ σας όπως ήταν πριν το μάθεις, αλλά θα τον έβλεπες ράκος και βασανισμένο από τύψεις που δεν θα μπορούσες να καταλάβεις πού οφείλονται. Αλλά όχι, μια χαρά σου φαινόταν μέχρι ν' αποκαλυφθεί η απιστία του. Τώρα πιο πολύ φοβάται για τη φήμη του ως cheater παρά για σένα που σε χάνει. Σκέψου κιόλας ότι αν με ένα βράδυ που ήπιε αυτός και πήγε με άλλη τώρα που είσαι 21 χρονών κουκλάκι και υποτίθεται μες στα μέλια με την πρώτη σου σχέση, τι θα μπορούσες να περιμένεις από έναν τέτοιο "άνδρα" αν θα ήσαστε και οι δυο πιο ρουτινιάρικα μαζί, οπότε με διάφορες σκοτούρες κοινές εσύ δεν θα μπορούσες να είσαι όλη την ώρα στην τρίχα, με κορμί φιδίσιο και ευδιάθετη. Δεν θα τον εμπιστευόσουν ούτε όταν θα πήγαινε μέχρι το περίπτερο, και δικαίως. Γιατί ένας τέτοιος θέλει αλλαγές και ίντριγκες, ακόμα κι αν στο σπίτι τον περιμένει η θεά Αφροδίτη. Μην ανησυχείς δεσποινίς, είσαι πιο δυνατή απ' όσο νομίζεις. Ο τύπος ήταν ο λάθος για σένα, και ευτυχώς αυτό ξεσκεπάστηκε με καθυστέρηση μεν, αλλά πριν προκύψει κάτι σοβαρότερο (π.χ. εγκυμοσύνη που δεν θα ήξερες τι να το κάνεις). Λογικό είναι να βιώνεις τόσο πόνο και να θέλεις χρόνο για σένα, είσαι άνθρωπος ικανός για βαθιά συναισθήματα. Αλλά μην υποκύψεις σε ό,τι σου λέει τώρα και στις μετάνοιές του γονυπετής. Έπρεπε να σκεφτεί νωρίτερα, πριν αφήσει το αλκοόλ να επηρεάσει το μυαλό του (μαζί με άλλα όργανα). Ας του γίνει μάθημα, ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα σκέφτεται και να τα ζυγίζει κανείς από πριν, γιατί δεν μπαλώνονται ούτε με χίλιες μετάνοιες μετά.