ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.4.2022 | 14:52

Προβληματίζομαι

Τα τελευταία 3 χρόνια ζώ και εργάζομαι σε άλλη πόλη από εκείνη που γεννήθηκα και μεγάλωσα,έχω σχέση και με το αγόρι μου συγκατοικούμε.Εδώ και 5 μέρες,το αγόρι μου λείπει με τον πατέρα του στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους και θα επιστρέψουν λίγες μέρες πρίν το Πάσχα.Όλα καλά ώς εδώ,αλλά προέκυψε ένα θέμα.Ο πρώην μου,την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να έρθει στην πόλη που μένω για να τακτοποιήσει κάποια θέματα που έχει.Με τον πρώην μου είχαμε χωρίσει πολύ φιλικά και πολιτισμένα,χωρίς προβλήματα και συναισθηματικές εκκρεμότητες,και από τότε κρατήσαμε μία τυπικά φιλική σχέση,και από απόσταση φυσικά.Για να καταλάβετε τί εννοώ,λέμε μία στο τόσο δυό κουβέντες στα social,ανταλάσσουμε ευχές στις γιορτές κλπ,και αυτό είναι όλο.Όλα αυτά τα γνωρίζει το αγόρι μου και δέν έχει κανένα πρόβλημα.Η ιστορία μας ανήκει στο παρελθόν οριστικά και αμετάκλητα,και πολύ απλά δέν υπάρχει λόγος να είμαστε εχθροί όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.Αυτό,και τίποτα λιγότερο ή περισσότερο.Σκέφτηκα λοιπόν και πρότεινα στον πρώην μου,τις ημέρες που θα βρίσκεται εδώ να τον φιλοξενήσω,και μου είπε ότι θα το δεχτεί μόνο άν συμφωνήσει και το αγόρι μου.Ενώ με το αγόρι μου δέν έχει υπάρξει ποτέ θέμα όσον αφορά στην εμπιστοσύνη του ενός για τον άλλο,π.χ. το καλοκαίρι πήγα διακοπές με μία φίλη μου από τη δουλειά και δέν είχε κανένα πρόβλημα,το να είμαστε εγώ και ο πρώην μου μόνοι στο ίδιο σπίτι,πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να το δεχτεί.Δέν τον αδικώ,φυσικό είναι.Νομίζω όμως ότι είναι κρίμα να τραβιέται ο άνθρωπος στα ξενοδοχεία για τις 3-4 μέρες που θα μείνει εδώ,και απ'ότι έμαθα από κοινή μας φίλη,έχει και σοβαρά οικονομικά προβλήματα αυτό το διάστημα,χωρίς βέβαια ο ίδιος να μου έχει αναφέρει κάτι σχετικό.Δέν θέλω σε καμία περίπτωση να τον φιλοξενήσω κρυφά από το αγόρι μου,θέλω όμως να κάνω αυτή την εξυπηρέτηση γιατί δέν ξεχνάω πως όταν ήμασταν μαζί μου είχε συμπαρασταθεί έμπρακτα σε διάφορα προβλήματα που αντιμετώπιζα τότε.Δυσκολεύομαι στο να αποφασίσω.Δέν ξέρω πού σταματάει το σωστό και πού αρχίζει το λάθος.
9
 
 
 
 
σχόλια

Καλά διαβάζεις αυτά που γράφεις ; Προσπαθείς (μάταια) να μας πείσεις ότι σου έχει τελειώσει με τον πρώην σου, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Μη τραβιέται λέει στα ξενοδοχεία λες και είναι τόποι βασανιστηρίων...
Ψάχνεσαι και πολύ άσχημα. Σε τιμά το γεγονός ό,τι δεν θες όλο αυτό να γίνει κρυφά, αλλά σοβαρά τώρα πρέπει να αναρωτηθείς τον λόγο που μπαίνεις σε όλη αυτή την διαδικασία. Τουλάχιστον ας είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και προετοιμασμένη ό,τι μπορεί να χωρίσεις για 3-4 νύχτες με τον πρώην.

Κάπου δεν κολλάνε αυτά. Όταν δεν θέλεις να το κάνεις κρυφά δεν προτείνεις κάτι τέτοιο πριν το συζητήσεις με τον σύντροφό σου. Σου τη χάλασε ο πρώην που φαίνεται πως ενδιαφέρεται πιο πολύ για τον φίλο σου απ’ ότι εσύ και τώρα παγιδεύτηκες.

Κοίτα, όταν έχεις σχέση και υπολογίζεις το δεσμό σου, κάποια πράγματα απλά δεν τα κάνεις. Όχι γιατί δεν είναι σωστό ή βρώμικο, αλλά γιατί είναι καλό να τηρούνται κάποια όρια. ΟΚ, εσύ μπορεί να είσαι 100% σίγουρη ότι δεν θα παίξει τίποτε παραπάνω αν φιλοξενήσεις τον πρώην σου. Κατά πρώτον, είσαι σίγουρη ότι από μεριάς του ορκίζεται το ίδιο; Και κατά δεύτερον, και πιο σημαντικό: κατά πόσο είναι σωστό, όταν ο δικός σου κοιμάται μόνος του στο κρεβάτι του, να ξέρει ότι εσύ μένεις στον ίδιο χώρο εκείνες τις μέρες με τον πρώην σου; Πιστεύω ότι όσο κουλ και να το παίζει ο δικός σου και να δείχνει ότι δεν ζηλεύει, κατά βάθος δεν θα του είναι και ό,τι πιο ευχάριστο. Και να σου πω στην τελική, όλοι μας είχαμε πρώην, με τους οποίους δεν τρωγόμαστε κιόλας, κι έχουμε καλούς λόγους να τους θυμόμαστε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους κρατάμε στη ζωή μας για φίλους (ούτε και θα τους λύνουμε το βιοποριστικό ή το στεγαστικό). Φιλαράκια έχουμε, ενώ με τον πρώην, εφόσον δεν έκατσε η φάση στη σχέση (εκτός αν δεν ταιριάξαμε επειδή ο άλλος απεδείχθη γκέι), δεν βλέπω το λόγο να μένουμε φίλοι, ειδικά αν έχουμε προηγουμένως κάνει και πει τόσα και τόσα που δεν γίνονται μεταξύ φίλων. Καλό πράγμα η καλή καρδιά, αλλά κάπου ώπα ρε παιδιά, ξεκολλήστε και προχωρήστε. Αν εμμένεις στις καλοσύνες προς τον πρώην, απορώ πώς θα βρεις χώρο στην καρδιά σου για ν' αφοσιωθείς ουσιαστικά στη νυν σου σχέση. Ήδη μπήκες σ' ένα χαζό κι αχρείαστο δίλημμα. Αν δεν του περισσεύουν, ας μην κάνει το ταξίδι ή ας το ψάξει για couch surfing ή το πολύ-πολύ ζήτα από κάποιον φίλο σου να τον φιλοξενήσει. Επειδή σου στάθηκε όσο ήσαστε σε σχέση (κάτι που θά 'πρεπε να είναι δεδομένο κιόλας), δεν του είσαι υποχρεωμένη εφ' όρου ζωής τώρα.

Εισαι σιγουρη πως το αγορι σου θα πειραχτει και προφανως σκασιλα σου. Οταν θα λειπεις κι εσυ μην αναρωτηθεις γιατι καλεσε να μεινει στο σπιτι σας η πρωην του!!

Αραδιαζεις ένα σωρό δικαιολογίες για να φιλοξενήσεις τον πρώην σου (και που ξέρεις; Μπορεί να είσαι τυχερή και να παίξει κανένα αναμνηστικό σε...ακι). Οκ! Τουλάχιστον ενημέρωσε τον νυν σου, για να μην πέσει από τα σύννεφα ο καημένος.

''Σκέφτηκα λοιπόν και πρότεινα στον πρώην μου,τις ημέρες που θα βρίσκεται εδώ να τον φιλοξενήσω''

Jesus τι άλλο θα διαβάσω εδώ μέσα.

Σοβαρέψου.

Υ.Γ. Αν ήμουν στην θέση του αγοριού σου και μου έλεγες κάτι τέτοιο θα σε χώριζα την ίδια στιγμή.

Μπες στην θέση του τωρινού συντρόφου σου αρχικά, στο άκουσμα δλδ ότι θα φιλοξενήσει αθώα και ανθρώπινα την πρώην του δες πως θα νιώσεις, και θα καταλήξεις ανάλογα στο ποια απόφαση να πάρεις.