ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.11.2021 | 01:44

Αχαρακτήριστες συμπεριφορές…

Ξέρω ότι αυτό που θα πω,δε θα ακουστεί ωραίο σε μερικούς,αλλά θέλω να το βγάλω από μέσα μου,και πραγματικά δεν ξέρω σε ποιον να το πω,γιατί ίσως παρεξηγηθώ. Νιώθω ότι με ζηλεύουν.Για την εξωτερική μου εμφάνιση,για το μυαλό μου,για τις επιδόσεις μου στη σχολή για την σχέση μου,για την οικογένεια μου… Πολλές φορες,όταν είμαστε είμαστε μαζί,και ειδικά σε εξόδους όπου είμαι και πιο περιποιημένη,αισθάνομαι βλέμματα ζήλιας…Σαν να νιωθουν αμήχανα…Σε συζητήσεις,προσπαθούν πάντα να πετάξουν εξυπνάδες,οι οποίες δεν ευσταθούν καν. Λένε διάφορα για να με κάνουν να νιώσω μειονεκτικά,πράγμα που δεν συμβαίνει,διότι πάλι δεν ευσταθούν αυτά που λένε. Γενικότερα είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων και δεν ασχολούμαι με το τι κάνουν οι άλλοι ούτε εκφραζω την άποψη μου,αν δεν ζητηθεί. Αντιθέτως,συγκεκριμένα μια από την παρέα μου εκφράζει την άποψη της στο κάθε τι,προσπαθώντας να μου δείξει ότι αυτό που κάνουν είναι το καλύτερο και το σωστό(“Γιατί να το κανεις έτσι ρε; Καντο έτσι;! “Μην κάνεις αυτο,κανε αυτο”). Είμαι φοιτήτρια και δεν μαγειρεύω. Πηγαινοέρχομαι σχεδόν κάθε εβδομάδα στους γονεις μου,οπότε παίρνω φαγητά,τρώω από έξω,λίγο από λέσχη,άντε καμία μακαρονάδα και περνάει η εβδομάδα. Εξάλλου έχω έρθει εδώ για να σπουδάσω και οχι για να κάνω την νοικοκυρά. Ακόμα και αυτό το σχολιάζουν συνέχεια. Επειδή κάποιες από αυτές ασχολούνται με την μαγειρική και εγώ οχι…Μου την λένε ακόμα και για το ότι πηγαίνω σχεδόν κάθε σκ στην πόλη μου για βλέπω την οικογένεια μου και το αγόρι μου(“καλά πάλι θα φύγεις εσυ;!” “Ε μην φεύγεις ρε“) Λες και μου πληρώνουν αυτές τα εισιτήρια… Σχολιάζουν τα πάντα. Μου τη δίνει αυτό. Με κάνει να νιώθω ασφυκτικά,δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Έχουμε γίνει μια παρέα και περνάμε καλά,αλλά με χαλάει πολυ αυτό. Με στενοχωρεί.Εγώ δεν υποδεικνύω ποτέ τίποτα σε κανέναν, ακόμα και αν είναι διαφορετικός ο τρόπος που το κάνω εγώ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει κάποιοι άνθρωποι να έχουν να πουν κάτι για τα πάντα,να έχουν άποψη για όλα και να την λένε χωρίς καν να τους ζητηθεί. Έχω κουραστεί με το πως λειτουργούν κάποιοι άνθρωποι…Ώρες ώρες νιώθω ότι δεν μπορώ να ταιριάξω με κανέναν…Πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται μήπως έχω εγώ το πρόβλημα που νευριάζω με τους γύρω μου…
6
 
 
 
 
σχόλια

Κοπέλα μου εφόσον είναι όπως τα λες τότε δεν περνάς καλά με αυτή την παρέα. Πιθανόν σε ζηλεύουν για τους λόγους τους και μονίμως σε κριτικάρουν.
Επιλέγεις να μη μαγειρεύεις. Θα σου χρειαστεί στην πορεία αλλά και να μην το μάθεις ακόμα είναι κάτι αρκετά εύκολο οπότε δεν τρέχει κάτι. Από συνταγές το ίντερνετ άλλο τίποτα. Στη σχολή μου μια παρέα που είχα έκανε ακριβώς το ίδιο. Σχολιαζε την παραμικρή μου κίνηση. Ένιωθα άβολα και δεν καταλάβαινα γιατί δεν τις διαολοστελνα ειλικρινά. Στο τέλος τις ξεκοψα εντελώς και ησύχασα και λυπάμαι που δεν το έκανα νωρίτερα. Βρες άλλη παρέα.

Μήπως νομίζεις ότι σου κάνουν υπόδειξη ενώ λένε κάτι έτσι απλώς κι εσύ το παίρνεις στα σοβαρά; Δε νομίζω ότι όλοι συνωμωτουν εναντίον σου.
Ψαξτο λίγο.
Αν πάλι νιώθεις εντονη δυσφορία καλό θα είναι να αλλάξεις παρέα.