Παυλόπουλος: Γραφικές πλην επικίνδυνες οι «αυτοκρατορικές φαντασιώσεις» της Τουρκίας

Παυλόπουλος: Γραφικές πλην επικίνδυνες οι «αυτοκρατορικές φαντασιώσεις» της Τουρκίας Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
2

Για γραφικές πλην επικίνδυνες «αυτοκρατορικές φαντασιώσεις» της Τουρκίας έκανε λόγο ο Προκόπης Παυλόπουλος, στέλνοντας ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα προς την γείτονα χώρα.

Νέο ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Ναύπακτο όπου βρίσκεται για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ δεν θα ανεχθεί τις αυθαιρεσίες της Άγκυρας εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου, που στρέφονται εναντίον της Ειρήνης και της σταθερότητας στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος, αφού σημείωσε ότι το μήνυμα της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και διδακτικό σήμερα, διεμήνυσε προς την Τουρκία, η οποία -όπως είπε- έχει επιδοθεί στην περιοχή της Συρίας σε μια σειρά αυθαίρετων, ως καταφανώς αντίθετων προς το Διεθνές Δίκαιο, πολεμικών επιχειρήσεων, ότι «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνοντας και εφαρμόζοντας αποφάσεις που επιβάλλει η θεσμοθετημένη, από το πρωτογενές Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, δεν πρόκειται να ανεχθεί, κατ' ουδένα τρόπο, τις αυθαιρεσίες της Τουρκίας εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου, οι οποίες στρέφονται ευθέως εναντίον της Ειρήνης και της σταθερότητας στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Πολλώ μάλλον όταν οι αυθαιρεσίες αυτές απειλούν και τα Σύνορα καθώς και την Επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως οριοθετούνται από τα Σύνορα και από την Επικράτεια της Ελλάδας και της Κύπρου».

Ακολούθως, σημείωσε ότι οι γραφικές, πλην όμως επικίνδυνες, «αυτοκρατορικές φαντασιώσεις» της Τουρκίας θα έχουν την αντιμετώπιση που τους αρμόζει και επισήμανε ότι αυτές οι φαντασιώσεις υπονομεύουν, με αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας, οιαδήποτε ευνοϊκή εξέλιξη της Ευρωπαϊκής της προοπτικής αλλά και των σχέσεών της με την Δύση γενικότερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πολλά "ηχηρά μηνύματα" στέλνει τελευταία ο κ. ΠτΔ, σε βαθμό που δεν καταλαβαίνει ότι υποσκάπτει το κύρος της θεσμικής του θέσης.Αφού οι Τούρκοι είναι "κουφοί", άρα δεν καταλαβαίνει ο ΠτΔ ότι με την συνεχή αγνόησή του από τους Τούρκους, βλάπτει τελικά αντί να οφελεί. Ας αφήσει την κυβέρνηση να ασχοληθεί με την τρέχουσα πολιτική.Καλό θα ήταν λοιπόν ο κ. ΠτΔ να περιορίσει τις δηλώσεις, δεν πρόκειται να προσθέσει τίποτε στο ιστορικό προφίλ του...
επικυνδυνος και γραφικος ειναι ο Παυλοπουλος, ο διαχρονικος Τουρκικος Ιμπεριαλισμος ειναι επικυνδυνος αλλα πολυ πραγματικος. Ρωτηστε 1500 πεταμενους αγνοουμενους απο το 1974