Απεργία την Πρωτομαγιά

Βρούτσης: Επί ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε απόφαση για σύνταξη 24.000 ευρώ

Βρούτσης: Επί ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε απόφαση για σύνταξη 24.000 ευρώ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
1

Για συντάξεις έως και 24.000 ευρώ το μήνα, οι οποίες προέκυπταν από το νόμο Κατρούγκαλου, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

Συγκεκριμένα ο Γ. Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ισχυρίστηκε πως βρήκε απόφαση για έκδοση σύνταξης ακόμη και 23.900 ευρώ, σημειώνοντας πως «ήταν έτοιμες να εκδοθούν υψηλές συντάξεις και το κακό θα ήταν ανεπανόρθωτο».

«Ήταν κάτι συνταρακτικό. Βρέθηκα μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις του ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 ευρώ το μήνα, 24.000 ευρώ το μήνα. Αυτό σε 10 χρόνια αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (Παρόν).

«Έδωσα την εντολή για το αυτονόητο, δεν κοίταξα να δω αν είναι νόμιμες ή μη, αλλά ηθικά δεν μπορούσα να εκδώσω τέτοιου είδους συντάξεις» ανέφερε, προσθέτοντας πως έδωσε επίσης προφορική εντολή για την μη έκδοση συντάξεων άνω των 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση «η προηγούμενη πολιτική ηγεσία γνώριζε το θέμα αυτό για πέντε μήνες και αδιαφόρησε» ενώ πρόσθεσε ότι «μερικές από αυτές τις συντάξεις είχαν ήδη δοθεί, δεν τις πρόλαβα».

«Δεν νοείται να δίνονται τέτοιες συντάξεις. Δεν είμαι ενάντια στην ανταποδοτική λογική του συστήματος αλλά είναι τελείως στρεβλό το νούμερο αυτό. Είναι ανικανότητα ή δολιότητα; Ένα από τα δύο υπάρχουν. Δεν νοείται υπουργός να γνωρίζει την εξέλιξη του ασφαλιστικού και να δίνει την υπογραφή του για σύνταξη 24.000 ευρώ» συνέχισε ο κ. Βρούτσης.

Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τίποτα με τους ανθρώπους για τους οποίους εκδόθηκαν ή ετοιμάζονταν αυτές οι αποφάσεις. «Είμαι υπέρ της ανταποδοτικότητας του συστήματος αλλά ας έρθουν και αυτοί οι άνθρωποι στην πλευρά της ηθικής».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ και Καθημερινή

Πολιτική
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Καλά κάνανε μεν, αλλά κι αυτό το ΕΩΣ 10000 ευρώ, πάλι ελιγμός διαφυγής είναι. Δλδ κοντά στα 10000 ευρώ σύνταξη (π.χ. 8000) είναι ηθικό και νόμιμο? Τουλάχιστον, ας να μας πει κάποιος, ποιοί, με ποιά ιδιότητα και σε ποιό ταμείο δικαιούνται πάνω από 5000 ευρώ? Οι βουλευτές π.χ. δικαιούνται από 1500 μέχρι 4700 περίπου μικτά, ανάλογα με τα χρόνια θητείας τους (αυτό βέβαια κι αν παίρνει συζήτηση και σχολιασμό).