Κουκουλοφόροι με φορτηγό γκρέμισαν τον Phylax στο Παλαιό Φάληρο

Κουκουλοφόροι με φορτηγό γκρέμισαν τον Phylax στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
4

Σοβαρές καταγγελίες έκανε πριν από λίγο ο δήμαρχος Π. Φαλήρου ο οποίος ξεκαθάρισε πως το γλυπτό Phylax έπεσε θύμα βανδαλισμού και όχι καιρικών φαινομένων.

Οι φωτογραφίες με το γλυπτό να είναι πεσμένο στο έδαφος κάνουν εδώ και λίγες ώρες το γύρο του διαδικτύου και αρχικά «ύποπτος» ήταν ο καιρός.

Κουκουλοφόροι με φορτηγό γκρέμισαν τον Phylax στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter

Ο διάσημος «Phylax», έργο του Κωστή Γεωργίου, ο οποίος θεωρήθηκε βλάσφημος ή ακόμη και σατανιστικός, είναι όμως σύμφωνα με τον δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη θύμα ακραίων στοιχείων.

Πριν από λίγο, μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο δήμαρχος είπε πως τη νύχτα, λίγο μετά τις 3, μια ομάδα δεκαπέντε κουκουλοφόρων έριξε το γλυπτό από το βάθρο.

Όπως υποστήριξε χρησιμοποίησαν φορτηγό χωρίς πινακίδες, δύο τζιπ και σχοινιά, ενώ απείλησαν και ιδιοκτήτη καταστήματος που τους αντελήφθη λέγοντας πως αν καλέσει την αστυνομία θα του σπάσουν το μαγαζί.

«Ξεφύγαμε από τις γραφικότητες και μιλάμε για παρακράτος» είπε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.

 

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Οτι υπηρχαν καποιοι που τους ενοχλουσε τοσο πολυ ενα αγαλμα (ειναι δεν ειναι ωραιο δεν μπορω να κρινω εγω, γουστα ειναι αυτα) που οργανωσαν ολοκληρη επιχειρηση για να πανε να το ριξουν... Τι φαση ακριβως;
Αξιοζήλευτοι οι κάτοικοι του Π.Φαλήρου για το ότι έχουν λύσει όλα τους τα προσωπικά προβλήματα με αποτέλεσμα να έχουν άπλετο χρόνο για να ασχολούνται μανιωδώς εδώ κι ένα μήνα μ ένα γλυπτό που απλά δεν τους αρέσει.