ΦΩΤΙΕΣ

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Αττικής λόγω του χιονιά

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Αττικής λόγω του χιονιά Facebook Twitter
(φώτο αρχείου)
1

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αρμόδιες για τον αποχιονισμό υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες ήδη επιχειρούν από χθες στα ορεινά και ημιορεινά του Νομού, όπου συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν συνολικά 10 εκχιονιστικά μηχανήματα και 1 μηχάνημα έργου τύπου JCB στις περιοχές της Πάρνηθας, της Μαλακάσας και του Καπανδριτίου, καθώς και στην ορεινή περιοχή των Βιλίων-Κάζας, στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Στην περιοχή της Πάρνηθας, οι προσπάθειες για να παραμείνει ανοικτό και προσβάσιμο το οδικό δίκτυο ξεκίνησαν από το πρωί thw Πέμπτης και στην Κάζα από χθες βράδυ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Γιάννα Τσούπρα αν΄φερε όλες οι δυνάμεις που επιχειρούν «βρίσκονται σε επιφυλακή και παρακολουθούν κατά λεπτό την επιδείνωση του καιρού, επεμβαίνοντας άμεσα ώστε να μην κλείσει κανένας δρόμος, καθώς τότε μεγεθύνεται κατά πολύ ο βαθμός δυσκολίας για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου».

Πρόσθεσε ότι «ανάλογα με την ένταση της χιονόπτωσης, αυξάνεται και ο αριθμός των μηχανημάτων που επιχειρούν στις διάφορες περιοχές. Υπενθύμισε ότι 50 εξ αυτών παραμένουν στην Μάνδρα για την αποκομιδή και απομάκρυνση των φερτών από τις συσσωρεύσεις και τα ρέματα όπου είχαν εναποτεθεί.

Με τη σειρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, κατευθύνεται προς την ορεινή περιοχή των Βιλίων και της Μάνδρας προκειμένου να βρίσκεται κοντά και να φροντίσει «για άμεση παρέμβαση εάν παραστεί ανάγκη», όπως σημείωσε.

Για τη διασφάλιση των μετακινήσεων των πολιτών, καθώς και για την οδική ασφάλεια, η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά την επιδείνωση του καιρού, όπως προειδοποίησε με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Υπενθυμίζεται, ότι από το βράδυ της Πέμπτης, η Περιφέρεια έχει δώσει στη δημοσιότητα κατάλογο με τους θερμαινόμενους χώρους σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΦΩΤΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί που καταγράφηκαν σε ερωτική συνεύρεση εν ώρα υπηρεσίας

Ελλάδα / Κύπρος: Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί που καταγράφηκαν σε ερωτική συνεύρεση εν ώρα υπηρεσίας

Το βίντεο φαίνεται να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και έτσι δόθηκαν οδηγίες για ποινική και πειθαρχική διερεύνηση των αδικημάτων που προκύπτουν, όπως ανακοινώθηκε από την κυπριακή αστυνομία
LIFO NEWSROOM
ΛΥΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Ελλάδα / Λύκοι στην Πάρνηθα: Η Επιτροπή «Φύση 2000» του ΥΠΕΝ διαφωνεί με την εισαγγελική εντολή για απομάκρυνση

Επιστημονικά αδόκιμη και τεχνικά ανέφικτη κρίνεται η πρόταση για μεταφορά των λύκων – Εμπόδιο στις εισαγγελικές πιέσεις βάζει το αρμόδιο όργανο του υπουργείου Περιβάλλοντος
LIFO NEWSROOM