Κεντροαριστερά: Πρώτη η Γεννηματά - Στο δεύτερο γύρο με τον Ανδρουλάκη

Κεντροαριστερά: Πρώτη η Γεννηματά - Στο δεύτερο γύρο με τον Ανδρουλάκη Facebook Twitter
2

Η Φώφη Γεννηματά τερματίζει πρώτη στην εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του αρχηγού της Κεντροαριστεράς και οδεύει για την δεύτερη αναμέτρηση με αντίπαλό της τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη και ξεπέρασε τις 210.000.

Περίπου το 1/3 όσων ψήφισαν είναι στην Αθήνα και το υπόλοιπο στην επαρχία. 

Στη 01.00 ανακοινώθηκαν από το γραφείο του καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτου τα αποτελέσματα όπως είχαν διαμορφωθεί επί 166.782 ψηφισάντων σε σύνολο 210.505 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πέραν των λευκών και των άκυρων:
Φώφη Γεννηματά 70.679 (42,76%)

Νίκος Ανδρουλάκης 41.955(25,38%)

Γιώργος Καμίνης 22.226 (13,45%)

Σταύρος Θεοδωράκης 5.603 (9,44%)

Γιάννης Μανιάτης 6.979 (4,22%)

Γιάννης Ραγκούσης 3.954 (2,39%)

Κων/ος Γάτσιος 2.691 (1,63%)

Απόστολος Πόντας 890 (0,54%)

Δημήτρης Τζιώτης 317 (0,19%)

Τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης

Η Φώφη Γεννηματά τοποθετήθηκε για το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στον νέο προοδευτικό φορέα επισημαίνοντας ότι οι πολίτες με την συμμετοχή και την επιλογή τους μίλησαν και έγινε το αποφασιστικό βήμα, ένα συγκλονιστικό πολιτικό γεγονός για την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και την χώρα.


«Οι 212.000 Ελληνίδες και Έλληνες είναι συνιδρυτές στην μεγάλη Κεντροαριστερά. Έδωσαν εντολή ενότητας και αλλαγής. Δικαίωσαν την πρωτοβουλία μας. Έστειλαν μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και αντίδρασης στην συντήρηση και τη λιτότητα», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η ώρα της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού ήρθε. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ, με πρωταγωνιστή τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που φέρνει το πραγματικά ΝΕΟ στην πολιτική μας ζωή. Σπάμε τον κακέκτυπο δικομματισμό και ανοίγουμε νέους δρόμους για την χώρα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά ευχαριστώντας όλους τους συνυποψήφιους της για τον αγώνα και την συμβολή τους στην επιτυχία της προσπάθειας. «Είμαι βέβαιη ότι θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα.
Συγχαρητήρια στην Επιτροπή Αλιβιζάτου για το σημαντικό έργο της. Ευχαριστώ τους χιλιάδες εθελοντές που έδωσαν ζωή στην διαδικασία. Προχωράμε μαζί με αυτοπεποίθηση », κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Κεντροαριστερά: Πρώτη η Γεννηματά - Στο δεύτερο γύρο με τον Ανδρουλάκη Facebook Twitter


Όλοι οι συνυποψήφιοι της κ. Γεννηματά , πλην του Ν.Ανδρουλάκη που αναμένει τα τελικά αποτελέσματα, επικοινώνησαν με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να την συγχαρούν.

Σε δήλωσή του ο Σταύρος Θεοδωράκης συνεχάρη την Φώφη Γεννηματά. «Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται» είπε. Νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να την συγχαρεί.

Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού:

«Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης. Θέλω να συγχαρώ επίσης τους άλλους συνυποψήφιούς μου για τον αγώνα που έδωσαν. Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία. Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας. Ευχαριστώ τους πολίτες που με στήριξαν και σε αυτή τη μάχη. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος, δήλωσε πως το φράγμα των 200.000 συμμετεχόντων έσπασε. «Είναι μεγάλη επιτυχία ανεξάρτητα από τον νικητή» σημείωσε ο κ. Αλιβιζάτος και πρόσθεσε: «Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει κάτι γνήσια μεταρρυθμιστικό ανάμεσα στην ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το σημερινό είναι η καλύτερη απάντηση στους κυνικούς και όσους ειρωνεύονταν» τη διαδικασία».

Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές η συμμετοχή πλησιάζει στα επίπεδα των εσωκομματικών εκλογών στις 18 Μαίου 2012 με την ανοιχτή εκλογική διαδικασία που εγκαινίασε ο Γ.Παπανδρέου το 2004. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τότε έλαβε 230.105 ψήφους (επί 236.151) ψηφισάντων και εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στις εσωτερικές εκλογές στις 14 Ιουνίου 2015 στην οποία συμμετείχαν περίπου 50.000 μέλη του κόμματος η Φώφη Γεννηματά έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων από τον πρώτο γύρο και εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM