Αναστασιάδης: Ελπίζω η Τουρκία να αλλάξει στάση στο Κυπριακό προς το δικό της συμφέρον

Αναστασιάδης: Ελπίζω η Τουρκία να αλλάξει στάση στο Κυπριακό προς το δικό της συμφέρον Facebook Twitter
1

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα η Τουρκία να αλλάξει στάση στο Κυπριακό και να αντιληφθεί ότι η λύση του προβλήματος είναι και προς το δικό της συμφέρον.

Μιλώντας σε συνέδριο της νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, ΝΕΔΗΣΥ, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως όραμά του είναι οι πολίτες του τόπου να ζουν σε συνθήκες ασφάλειας και όχι σύγκρουσης, μέσα σε ένα κράτος απαλλαγμένο από τις αναχρονιστικές εγγυήσεις και τον παράνομο κατοχικό στρατό.


«Αυτό θα γίνει κατορθωτό εάν και οι Τουρκοκύπριοι και η Τουρκία συνειδητοποιήσουν πως έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες του κράτους να ζήσουν ανεξάρτητοι εντός ενός κράτους που θα χαρακτηρίζεται από ομαλότητα» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως τα προβλήματα στην Κύπρο έχουν την πηγή τους στη Συνθήκη Εγγυήσεως.

«Διότι καμιά εγγυήτρια χώρα δεν παρέλειπε να παρεμβαίνει. Μετά το 1974 η Ελλάδα, επιτέλους, αντιλήφθηκε και σεβάστηκε την ανεξαρτησία της Κύπρου, αλλά η Τουρκία επιμένει μέχρι και σήμερα, εκτός από την κατοχή της μισής πατρίδας, να θέλει να ελέγχει όλο το κράτος» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην οικονομία λέγοντας πως υπάρχουν τάσεις αύξησης του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος και πτωτικές τάσεις στην ανεργία, η οποία, ήδη, μειώθηκε στο 10,8%.

Ο Άντρος Κυπριανού κάλεσε την πολιτική ηγεσία σε συλλογική εργασία για ματαίωση των τουρκικών στόχων

Από την πλευρά του ο ο γγ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ανέφερε σε ομιλία του σήμερα, πως είναι υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας του τόπου να εργαστεί συλλογικά για να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για λύση του Κυπριακού και να καταστήσει ανέφικτους τους στόχους της Τουρκίας για νέα τετελεσμένα

Μιλώντας σε κηδεία μέχρι πρότινος αγνοουμένου της τουρκικής εισβολής, ο κ. Κυπριανού σημείωσε, επίσης, ότι χρειάζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, να αναλάβει πρωτοβουλίες, με ξεκάθαρες θέσεις προς τη διεθνή αλλά και την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

«Το μέλλον του τόπου πρέπει να τεθεί πάνω από τα μικροκομματικά συμφέροντα και τις προεκλογικές σκοπιμότητες» τόνισε ο γγ του ΑΚΕΛ.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΑΝΝΑΒΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους περιορισμούς για τη μαριχουάνα χωρίς να τη νομιμοποιεί

Μέχρι σήμερα, η μαριχουάνα βρισκόταν στην κατηγορία I, μαζί με ουσίες όπως η ηρωίνη και το LSD, που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες και χωρίς αποδεδειγμένη ιατρική χρήση
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ALIBABA

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Ιατρικά δεδομένα 500.000 ανθρώπων προσφέρονταν για πώληση στον κινεζικό ιστότοπο Alibaba

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Βρετανό υπουργό, Ίαν Μάρεϊ, τα δεδομένα είχαν ληφθεί νόμιμα από πιστοποιημένους οργανισμούς, γεγονός που αποτελεί και την κύρια ανησυχία
THE LIFO TEAM