Εισαγγελέας ζητά να παραπεμφθεί σε δίκη η πρώην γγ Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου

Εισαγγελέας ζητά να παραπεμφθεί σε δίκη η πρώην γγ Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου Facebook Twitter
Η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
2

Εισήγηση για παραπομπή της πρώην γγ Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, σε δίκη για την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία, σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, υπέβαλε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας Εφετών, Μαρία Γκανέ.

Η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι η κ. Σαββαΐδου πρέπει να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση εντολής επανεξέτασης φορολογικού προστίμου 78 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Η επίμαχη απόφαση της κατηγορουμένης φέρεται να «πάγωσε» επ' αόριστον το επιβληθέν πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά από αυτήν ο επανέλεγχος βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Δικογραφία για την υπόθεση της εν λόγω απόφασης σχηματίστηκε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, Γ. Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου, μετά από διαδυκτιακό δημοσίευμα τον Αύγουστο του 2015, το οποίο αναφερόταν σε εμπλοκή της κ. Σαββαΐδου στο θέμα του προστίμου, το οποίο ουσιαστικά με την εντολή της για επανέλεγχο δεν έχει καταστεί απαιτητό. Στο δημοσίευμα αναφερόταν, επίσης, πως για τη συγκεκριμένη εταιρία εκκρεμεί δικογραφία, που αφορά κατηγορία τοκογλυφίας, καθώς φέρεται να δάνειζε άλλη εταιρία με υπέρογκα επιτόκια.

Η υπόθεση της κ. Σαβαϊδου θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο με βούλευμά του θα αποφανθεί εάν θα την παραπέμψει ή όχι σε δίκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας ανοιχτά για όσα πολλές φορές μένουν στο περιθώριο ή αμφισβητούνται

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025: Καλεσμένοι-έκπληξη και δεκάδες προσωπικότητες στο φετινό συνέδριο

Περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι του πολιτισμού, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, των media, του ακτιβισμού και της κοινωνίας των πολιτών θα συζητήσουν ανοιχτά θέματα που αφορούν την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στους χώρους εργασίας αλλά και στην καθημερινή ζωή.
LIFO NEWSROOM
Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Ελλάδα / Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Αρκετοί εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, ζαλάδες και άλλες παρενέργειες, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών
LIFO NEWSROOM
Μετς: Βίντεο από την στιγμή που ΙΧ στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

Ελλάδα / Μετς: Βίντεο από την στιγμή που το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

ο όχημα, το οποίο έφερε ξένες πινακίδες, φέρεται να ήταν σταθμευμένο για αρκετό καιρό στο σημείο, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η υπόθεση της κ. Σαβαϊδου θα είναι ένα ακόμα φιάσκο γελοιοποίησης της κυβέρνησης ψεκασμένων όλων των Ελλήνων. Mark my words. ====== Η καλύτερη δίκη πάντως δεν αργεί. Επίσης mark my words. ====