Εισαγγελέας ζητά να παραπεμφθεί σε δίκη η πρώην γγ Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου

Εισαγγελέας ζητά να παραπεμφθεί σε δίκη η πρώην γγ Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου Facebook Twitter
Η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
2

Εισήγηση για παραπομπή της πρώην γγ Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, σε δίκη για την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία, σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, υπέβαλε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας Εφετών, Μαρία Γκανέ.

Η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι η κ. Σαββαΐδου πρέπει να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση εντολής επανεξέτασης φορολογικού προστίμου 78 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Η επίμαχη απόφαση της κατηγορουμένης φέρεται να «πάγωσε» επ' αόριστον το επιβληθέν πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά από αυτήν ο επανέλεγχος βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Δικογραφία για την υπόθεση της εν λόγω απόφασης σχηματίστηκε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, Γ. Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου, μετά από διαδυκτιακό δημοσίευμα τον Αύγουστο του 2015, το οποίο αναφερόταν σε εμπλοκή της κ. Σαββαΐδου στο θέμα του προστίμου, το οποίο ουσιαστικά με την εντολή της για επανέλεγχο δεν έχει καταστεί απαιτητό. Στο δημοσίευμα αναφερόταν, επίσης, πως για τη συγκεκριμένη εταιρία εκκρεμεί δικογραφία, που αφορά κατηγορία τοκογλυφίας, καθώς φέρεται να δάνειζε άλλη εταιρία με υπέρογκα επιτόκια.

Η υπόθεση της κ. Σαβαϊδου θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο με βούλευμά του θα αποφανθεί εάν θα την παραπέμψει ή όχι σε δίκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Ελλάδα / Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Σχετικά με τις απολαβές των 120.000 ευρώ ετησίως τονίζουν ότι οι «καθαρές απολαβές μας, φορολογούνται και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, ενώ καταβάλλονται από τους χρήστες του εναερίου χώρου και μάλιστα το 90% προέρχεται από ξένες αεροπορικές εταιρείες»
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ελλάδα / Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τα φαινόμενα μέχρι και το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά - Στις υπόλοπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η υπόθεση της κ. Σαβαϊδου θα είναι ένα ακόμα φιάσκο γελοιοποίησης της κυβέρνησης ψεκασμένων όλων των Ελλήνων. Mark my words. ====== Η καλύτερη δίκη πάντως δεν αργεί. Επίσης mark my words. ====