Στο στόχαστρο του ΕΣΡ Survivor και Star Academy

Στο στόχαστρο του ΕΣΡ Survivor και Star Academy Facebook Twitter
3

Στο στόχαστρο του ΕΣΡ μπαίνουν δύο τηλεοπτικά ριάλιτι, το «Survivor» του ΣΚΑΙ και το «Star Academy» του Epsilon, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews, υπήρξαν καταγγελίες στην Ολομέλεια της Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τα δυο αυτά προγράμματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπηρεσίες του ΕΣΡ θα ανοίξουν φάκελο  για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται κατηγορίες για παραβίαση βασικών αρχών, όπως η προσβολή της προσωπικότητας και των ανθρώπινων αξιών, η προστασία των ανηλίκων ή χαμηλή στάθμη προγράμματος.

Για την περίπτωση του Survivοr η καταγγελία έγινε από την 3η ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η οποία με επιστολή της καταφέρεται εναντίον του προγράμματος, καταλογίζοντάς του ότι  προάγει τον κοινωνικό δαρβινισμό και τον αποκλεισμό του αδύναμου ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το παιχνίδι διδάσκει ότι «κανείς εξευτελισμός, κανένα συναισθηματικό ξεγύμνωμα, κανένα κάρφωμα του διπλανού δεν είναι ντροπή προκειμένου να επιβιώσει κανείς» . Σύμφωνα με πηγές από το ΕΣΡ, θα εξεταστούν επίσης και ζητήματα καταλληλότητας και σήμανσης του ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΙ καθώς αποσπάσματά του μεταδίδονται αυτούσια και σε άλλες τηλεοπτικές ζώνες πλην την βραδινής, ενώ στο κοινό περιλαμβάνονται και παιδιά.

Για την περίπτωση του Star Αcademy, αφορμή αποτέλεσε το περιστατικό στο οποίο ο Νίκος Καρβέλας που έχει το ρόλο κριτή, πέταξε την τσίχλα του σε διαγωνιζόμενη αλλά και οι προσωπικού ύφους ερωτήσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Βάσει διαδικασίας, οι νομικές υπηρεσίες του ΕΣΡ θα ετοιμάσουν φάκελο για το Survivor και για το Star Αcademy, θα ελέγξουν αν νομικά στοιχειοθετείται παραβίαση αρχών, και αν ναι, το ΕΣΡ θα καλέσει σε απολογία το ΣΚΑΙ και το Epsilon.

TV & Media
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

TV & Media / Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

Ο Άντερσον Κούπερ αποχαιρέτησε το 60 Minutes μετά από σχεδόν 20 χρόνια, μιλώντας για τους γιους του αλλά και για την ανεξαρτησία της εκπομπής, σε μια στιγμή αναταράξεων για το CBS News.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

Μετά το τελευταίο γύρισμα του The Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ οργανώνει αποχαιρετιστήριο πάρτι με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί» ένα πικρό αστείο για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής στη βραδινή τηλεόραση.
THE LIFO TEAM
AKYLAS EUROVISION ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΚΟΖΑΚΟΥ

TV & Media / Κοζάκου - Καπουτζίδης για Akyla: «Γιατί ένα νέο παιδί, που ζει το όνειρο, να αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί;»

Οι δύο παρουσιαστές, με αφορμή την απολογητική στάση του Έλληνα καλλιτέχνη μετά τον τελικό της Eurovision, μίλησαν για την πίεση που βιώνουν σήμερα οι νέοι και για την ανάγκη να σταθούμε σε αυτήν και να μην την αγνοούμε
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Στην εποχή του διαδικτύου, του you tube, του ασυστολου πορνο κ του καθε πικραμενου που ανεβαζει ο,τι γουστάρει κ το βλέπουν άπαντες (κ μικρά παιδιά) οι επιτροπές λογοκρισίας είναι τρόπος αντιμετωπισης... περασμένου αιώνα.
Δεν μπορώ να διανοηθώ οτι υπάρχει ένα δωμάτιο που μαζεύονται 10 κομματόσκυλα που δεν εκλέγονται και ελέγχονται απο κανέναν και αποφασίζουν τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να βλέπουμε
Δε σε εμποδίζει κανείς το τι να βλέπεις.Μπορείς να βαλεις στο ριπιτ να βλέπεις να χλευάζει ο Καρβέλας νέα παιδια πετωντας τσίχλες στα μούτρα τους ή ρωτώντας τους αν είναι γκει και να βλέπεις ξανά και ξανά τις φασαρίες και τις προσβολές ανάμεσα σε πεινασμένους ανθρώπους.