Σόιμπλε: Οι θεσμοί έχουν καταλήξει σε κοινή θέση για την Ελλάδα

Σόιμπλε: Οι θεσμοί έχουν καταλήξει σε κοινή θέση για την Ελλάδα Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

«Η ευρωζώνη πάει καλά, αλλά και στην Ελλάδα τα πράγματα πάνε καλά, θα πρέπει όμως να γίνει ανταγωνιστική» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες, συμπληρώνοντας ότι «το πρόγραμμα το οποίο συμφωνήσαμε το 2015 συμπεριλαμβάνει και τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» ενώ δήλωσε αισιόδοξος για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ακόμα, τόνισε ότι οι θεσμοί έχουν καταλήξει σε κοινή θέση για την Ελλάδα. «Πιστεύω ότι οι θεσμοί έχουν κοινή θέση και ότι θα φτάσουμε σε ένα σημείο σήμερα που θα επιστρέψει στα τεχνικά κλιμάκια να επιστρέψουν στην Αθήνα ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα», ανέφερε.

«Το σημαντικό δεν είναι τα χρέη, αλλά να αποκτήσει ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών. Απαιτείται ανάπτυξη και μικρότερη ανεργία. Πιστεύω πως όλοι θέλουν να καταλήξουμε πραγματικά (σε συμφωνία). Και την περασμένη χρονιά θέλαμε να καταλήξουμε, αλλά η Ελλάδα χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο. Θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε.

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ AKTOR ΔΕΠΑ LNG

Οικονομία / Υπεγράφη η συμφωνία AKTOR-ΔΕΠΑ με Venture Global για το αμερικανικό LNG και τη διανομή του στη ΝΑ Ευρώπη μέσω Ελλάδας

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία της νέας εταιρείας ATLANTIC - SEE LNG TRADE που συνέστησαν οι δύο ελληνικές εταιρείες με στόχο την εισαγωγή, εμπορία και εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΙΟΝΙΟ

Οικονομία / Τι σημαίνει για την Ελλάδα και την Ευρώπη η «ιστορική συμφωνία» για εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Οι υπογραφές «μπήκαν» στο Ζάππειο, παρουσία Αμερικανών υπουργών και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, επιβεβαιώνοντας την στενή στρατηγική συνεργασία Αθήνας - Ουάσινγκτον στον τομέα της ενέργειας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια