Σουηδία: Μουσουλμάνος μηνύει δήμο που τον απέλυσε επειδή δεν έκανε χειραψία με γυναίκες

Σουηδία: Μουσουλμάνος μηνύει δήμο που τον απέλυσε επειδή δεν έκανε χειραψία με γυναίκες Facebook Twitter
4

Ένας μουσουλμάνος άνδρας στη Σουηδία έκανε μήνυση στον πρώην εργοδότη του, καθώς απολύθηκε επειδή δέχτηκε να κάνει χειραψία με γυναίκες, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι αυτό είναι  ενάντια στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί, εργαζόταν για το δήμο του Helsingborg στη νότια Σουηδία και αρνήθηκε να σφίξει το χέρι των γυναικών συναδέλφων του, αντικαθιστώντας την χειραψία με την τοποθέτηση του χεριού του πάνω στην καρδιά.

Κάποιες από τις συναδέλφους του διαμαρτυρήθηκαν στους υπεύθυνους που τον κατηγόρησαν ότι παραβιάζει την πολιτική ισότητα. «Είμαστε υπέρ της διαφορετικότητας. Οι άνθρωποι μπορούν να πιστεύουν ό, τι τους αρέσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν διακρίσεις", δήλωσε η Σύμβουλος των Φιλελευθέρων Μαρία Γουίνμπεργκ που μίλησε για την υπεράσπιση αξιών, όπως η ισότητα.

"Μπορείτε να πιστεύετε ό, τι θέλετε, αλλά δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε όπως σας αρέσει στο χώρο εργασίας", τόνισε επίσης.

 «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος κάνει αδίκημα με τον τρόπο με τον οποίο υποδέχεται τις γυναίκες. Είμαι ένας εν ενεργεία, πιστός μουσουλμάνος και θέλω να ακολουθήσω τη θρησκεία μου. Και δεν είναι μόνο οι άνδρες που δεν κάνουν χειραψία με τις γυναίκες, υπάρχουν και γυναίκες που δεν θέλουν να σφίξουν το χέρι των ανδρών", είπε ο άνδρας.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM