Αντιδράσεις για το άρθρο Κυρίτση: O ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους "μενουμευρωπαίους"

Αντιδράσεις για το άρθρο Κυρίτση: O ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους "μενουμευρωπαίους" Facebook Twitter
37

Αντιδράσεις προκαλεί το σχόλιο του Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος με άρθρο του κάνει λόγο για συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρύνει όσους ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου.

Ο νέος βουλευτής Β' Αθηνών Γιώργος Κυρίτσης που προχθές ορκίστηκε στη θέση της Κατριβάνου υπογράφει άρθρο στην εφημερίδα "Αυγή" με το οποίο αρχικά εξαπολύει επίθεση κατά των "Νέων" και της "Εφημερίδας των Συντακτών" για άρθρα τους, επαναφέρει και το διχαστικό κλίμα του καλοκαιριού που προκλήθηκε από το δημοψήφισμα.

Το επίμαχο φινάλε:


:Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της Ν.Δ. και όχι των απελπισμένων σπιν του: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων». Γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει."

«Ακραία διχαστική» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος τη δήλωση τουΓιώργου Κυρίτση ότι «μας ψήφισαν για να μετακυλήσουμε όσο μπορούμε τα βάρη στους "μενουμευρωπαίους"».

«Η ακραία διχαστική δήλωση Κυρίτση αποκάλυψε τη στρατηγική του φθόνου που με κυνισμό ακολουθεί και εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Ο Γιώργος Κυρίτσης επανήλθε σήμερα στο θέμα προσπαθώντας να δώσει διευκρινήσεις. «Εννοούσα τα ευπορότερα στρωματά, τις κατά τεκμήριο εύπορες κοινωνικές ομάδες, που έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στις δυνάμεις του 'Ναι' στο δημοψήφισμα και τα χαμηλότερα ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου», ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Προσέθεσε ότι οι λαϊκές δυνάμεις που ψηφίσαν 'Όχι' στο δημοψήφισμα δεν τάχτηκαν υπέρ του Μνημονίου αλλά ψηφίσαν τον Σεπτέμβριο τον ΣΥΡΙΖΑ για να διαχειριστεί καλύτερα το Μνημόνιο.

 

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι κάτι αντίστοιχο είχε πει την περασμένη Κυριακή στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τα εσώψυχα του με τις δηλώσεις Κυρίτση, σχολίασε στον ΣΚΑΙ η Ντόρα Μπακογιάννη.

37

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM