Καμίνης εναντίον κυβέρνησης- Την κατηγορεί για ολιγωρία και έλλειψη σχεδίου στο προσφυγικό

Καμίνης εναντίον κυβέρνησης- Την κατηγορεί για ολιγωρία και έλλειψη σχεδίου στο προσφυγικό Facebook Twitter
Nikos Libertas/SOOC
2

Την εντατική αστυνόμευση σε 24ωρη βάση, κεντρικών σημείων της Αθήνας και πλατειών, όπως της πλ, Βικτωρίας, για να αποτραπεί η μετατροπή τους σε άτυπους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων, θα ζητήσει αύριο από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι η εντατική αστυνόμευση στις περιοχές αυτές, είναι «επιβεβλημένη για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας μεταξύ των κατοίκων και προστασίας των ιδίων των μεταναστών και προσφύγων».

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αθηναίων, «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πολλαπλασιασθεί οι συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών, καθώς και η παραβατικότητα στην Πλατεία Βικτωρίας, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης. Επιπλέον, η συνύπαρξη των μεταναστευτικών πληθυσμών με εμπόριο ναρκωτικών και άλλες παράνομες δραστηριότητες, στις ίδιες πλατείες, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα, που τείνει να καταστεί ανεξέλεγκτο», τόνισε.

 

Ο κ. Καμίνης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για ολιγωρία και έλλειψη σχεδίου, ακόμη και τώρα, για την αντιμετώπιση του οξύτατου αυτού προβλήματος, το οποίο υπογράμμισε, δεν είναι ελληνικό αλλά διεθνές.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρήγας Αξελός, προέβλεψε ότι στο τέλος η Ελλάδα θα μείνει μόνη της και κατήγγειλε την στάση της Αυστρίας και των άλλων χωρών που συμμετείχαν στη «Διάσκεψη της Βιέννης», και όλων εκείνων που υποστηρίζουν το κλείσιμο των συνόρων. Ο κ. Αξελός αναφέρθηκε με τη σειρά του σε κυκλώματα ναρκωτικών, σωματεμπορίας και άλλων που δρουν σε βάρος των προσφύγων στην πλ. Βικτωρίας και ζήτησε κι εκείνος να υπάρξει αστυνόμευση, όχι όμως με «κατασταλτική» λογική.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Σοφιανός, κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα, ότι με τη συμφωνία που δέχθηκε τον Οκτώβριο για παραμονή στην Ελλάδα 50.000 προσφύγων, συνέβαλε στην αρνητική αυτή εξέλιξη του κλεισίματος των συνόρων. Κατήγγειλε επίσης την Ε.Ε. για «πολιτικές διαλογής» , «φραχτών» κ.α. Ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα», Ηλίας Κασιδιάρης , κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής βούλησης στο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα το σπίτι μας», Βασίλης Καρπερνάρος , κάλεσε την κυβέρνηση, να αναλάβει τη σίτιση όσων μεταναστών-προσφύγων καταφεύγουν στην πλατεία Βικτωρίας, για να αποτραπούν χειρότερες καταστάσεις στην περιοχή, ενώ χαρακτήρισε επίσης την κυβέρνηση «απομονωμένη», «χλευαζόμενη», «ενδοτική» και «ανεπαρκή».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια