Μουζάλας στο ΣΚΑΙ: «Το τελευταίο διάστημα η Τουρκία δέχθηκε πίσω 123 μετανάστες, ενώ έστειλε 60.000»

Μουζάλας στο ΣΚΑΙ: «Το τελευταίο διάστημα η Τουρκία δέχθηκε πίσω 123 μετανάστες, ενώ έστειλε 60.000» Facebook Twitter
1

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας μίλησε για όλα τα καυτά θέματα που άπτονται του προσφυγικού.

«Αν κλείσει η Ειδομένη, υπάρχουν χιλιάδες χιλιόμετρα σύνορα και δεν κλείνουν τα σύνορα... Αντί να ενισχύσουμε τη νόμιμη μετανάστευση ενισχύουμε την παράνομη, βοηθάμε τους τρομοκράτες και δίνουμε δουλειά στους δουλεμπόρους» επεσήμανε o κ. Μουζάλας σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Δανίας να παίρνει τα τιμαλφή από τους πρόσφυγες, σημείωσε: «Μου θυμίζει τους Εβραίους στα τρένα η στάση της Δανίας να παίρνουν από τους πρόσφυγες τα τιμαλφή τους, η Ιστορία είναι πολύ νωπή» και πρόσθεσε: «Άλλοι δεν θέλουν μαύρους, άλλοι δεν θέλουν εργένηδες, άλλοι δεν θέλουν μάνες με παιδιά, αυτό δεν είναι ευρωπαϊκή προοπτική».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Άγκυρας , ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι «το τελευταίο διάστημα η Τουρκία δέχθηκε πίσω 123 μετανάστες, ενώ έστειλε 60.000».

«Το συμπέρασμα της συνόδου της Δευτέρας ήταν ότι η Τουρκία είναι το κλειδί των ροών, δεν έχει ανταποκριθεί στις ευθύνες που ανέλαβε. Προτείναμε όταν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες φτάνουν στις ελληνικές ακτές με τις βάρκες να καταμετρούνται, να πηγαίνουν στο hotspot, να ξεχωρίζουν μετανάστες από πρόσφυγες και την επομένη να γυρίζουν στην Τουρκία» υπογράμμισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ακόμη θα συζητηθεί στο Κολέγιο των Επιτρόπων η έκθεση του Νοεμβρίου για την πορεία των hotspots. «Eίναι κακή η έκθεση» σημείωσε, αλλά ξεκαθάρισε πως «ισχύει ότι τα έργα δεν έχουν προχωρήσει, όπως έπρεπε να προχωρήσουν» επαναλαμβάνοντας ότι τα hotspots θα είναι έτοιμα από τα μέσα ως τα τέλη Φεβρουαρίου και λειτουργικά στις αρχές Μαρτίου.

Όσο για τις καθυστερήσεις φάνηκε να επιρρίπτει ευθύνες και στο υπουργείο Άμυνας, λέγοντας: «Ο κ. Καμμένος κάνει ό,τι κάνουν όλοι. Δίνει λίγο λιγότερο απ' ό,τι του ζητάμε και θέλει να το ανταλλάξει με κάτι άλλο, αυτό κάνουν και οι δήμαρχοι».

Πάντως, ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι στην Ευρώπη «παίζουν ένα παιχνίδι ενοχοποίησης της Ελλάδας για τις προσφυγικές ροές. Με εξαίρεση τον Βέλγο, που τον διέψευσε η κυβέρνησή του, ουδείς έθεσε θέμα Σένγκεν, ούτε ο Αβραμόπουλος, ούτε ο Τίμερμανς. Όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ήταν σαφείς, αλλά φτιάχνεται κλίμα από διαρροές». «"Πνίξτε τους", είπε αυτό είπε ο Βέλγος, είναι ποινικό αδίκημα δεν μπορεί να το λέει» ανέφερε για τον Βέλγο υπουργό, Τέο Φράνκεν.

«Η Frontex δηλώνει ότι η Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά η Ευρώπη είναι διασπασμένη στο προσφυγικό (...) Εμείς φτιάχνουμε συμμαχίες για να προωθήσουμε τις θέσεις μας» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σε ό,τι αφορά τη στάση της Άγκυρας , ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι «το τελευταίο διάστημα η Τουρκία δέχθηκε πίσω 123 μετανάστες, ενώ έστειλε 60.000».Αλήθεια ??? Εκτός απο το να διαπιστώνεις τί άλλο κάνεις? Οσο εμεις απειλούμαστε για έξοδο απο Σένγνεν, η Τουρκία κερδίζει απο παντού (3δισ + διευκολύνσεις+έσοδα απο δουλεμπόριο)εμείς αρκούμαστε σε politically correct ανούσιες δηλώσεις περι ουμανισμού κλπ, χωρίς σχέδιο με μια δήθεν διαπραγμάτευση που κανείς δεν καταλαβαίνει. Και γ@@@@@οι & δαρμένοι ....