Γραμματικάκης: Και οι νέοι που φεύγουν από την Ελλάδα πρόσφυγες είναι

Γραμματικάκης: Και οι νέοι που φεύγουν από την Ελλάδα πρόσφυγες είναι Facebook Twitter
3

Κατάσταση ανώτατου συναγερμού, ανάλογη με αυτή που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ζητά να κηρύξουν για την ανεργία τα ευρωπαϊκά όργανα,  ο ευρωβουλευτής του «Ποταμιού», Γιώργος Γραμματικάκης.

Ο κ. Γραμματικάκης δηλώνει ότι η Ελλάδα χάνει όλη της την επένδυση, και ότι υπάρχει διαρροή νέων ανθρώπων προς τις πιο πλούσιες χώρες, που έχει αντιστοιχία με τους πρόσφυγες. «Πρόσφυγες είναι και αυτοί, απλώς δεν τους πιέζει ο πόλεμος», λέει στο ΑΜΠΕ ο καθηγητής.

Για την Ελλάδα, όπως είπε ο κ.Γραμματικάκης, επικαλούμενος τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία στους νέους ξεπερνά το ποσοστό του 50%. «Εγώ, αν ήμουν σε μια άλλη χώρα, θα συγκλονιζόμουν», τόνισε, σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «έχει μέγιστες ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση, όχι μόνο η Ελλάδα, που έχει και αυτή ευθύνες».

Παράλληλα εξέφρασε την απογοήτευσή του, γιατί «όλα τα σοβαρά θέματα περνάνε στα ψιλά», ενώ εκτίμησε ότι «αν ο ελληνικός πολιτικός κόσμος, από τη στιγμή που άρχισε η κρίση, εμφανιζόταν ενωμένος μόνο γι' αυτό το θέμα», θα υπήρχαν καλύτερα αποτελέσματα, «αν είχε έλθει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να πει: Τέτοια ποσοστά ανεργίας των νέων εμείς το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΚΚΕ, "Το Ποτάμι", δεν τα ανεχόμαστε».

«Ο,τι και να σχεδιάζει κανείς, όπως και να ολοκληρωθούν οι θεσμοί, αν δε γίνει κύριο πρόβλημα αυτό για την ΕΕ, τότε τα χρόνια θα περνάνε οι άνεργοι νέοι θα διογκώνονται και η απειλή θα αυξάνεται», είπε ο κ.Γραμματικάκης.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
βλακειες, οχι δεν ειναι προσφυγες. ειναι συνενοχοι, οπως ολοι μας που συντηρησαν ενα συστημα που μονο του συνθημα ηταν το "καμια μειωση σε μισθους και συνταηξεις (ακομα και τον 50ρηδων;;;)" και οχι το δουλειες για ολους και μειωση της ανεργιας. ας ειμασταν οταν επρεπε, και τωρα πρεπει, συλλογικα εξυπνοτεροι.thx god σο far μιλαμε μονο για οικονομικους μεταναστες, ας ελπισουμε οτι δεν θα ξανακυλησουμε στον μελιγαλα οπως ονειρευονται καποιοι, να μιλαμε και για προσφυγες.
Τί άμυαλη δήλωση. Τί βλακεία. Σοβαρά τώρα το "πρόσφυγες είναι και τα ελληνόπουλα" δεν θα μπορούσε κάλλιστα να ταν συμψηφισμός καμμένος ή και -γιατί όχι- χρυσαυγήτικος;
Ε όχι και πρόσφυγες. Ανθρώπους που προέρχονται από χώρες με πολύ μεγαλύτερα ποσοστά φτώχειας από τη δική μας, με τεράστια παιδική θνησιμότητα, με ελλείψεις σε βασικότατα αγαθά όπως είναι το πόσιμο νερό, και πάλι τους χαρακτηρίζουμε οικονομικούς μετανάστες - δεν θα αποκαλέσουμε τους δικούς μας νέους "πρόσφυγες".Το επίρρημα "απλώς" καθόλου δεν κολλάει μπροστά από τη φράση "δεν τους πιέζει ο πόλεμος". Γιατί, εκείνους που όντως τους πιέζει ο πόλεμος, δεν τους πιέζει "απλώς".