Μεϊμαράκης: Μιλάω έτσι επειδή έχω μεγαλώσει στα Εξάρχεια.

Μεϊμαράκης: Μιλάω έτσι επειδή έχω μεγαλώσει στα Εξάρχεια. Facebook Twitter
SOOC
12

"Ζητώ από τους πολίτες να μην πάνε σε ψήφο διαμαρτυρίας. Δεν λύνει τα προβλήματα, μάλλον τα επιδεινώνει", τόνισε το πρωί σε συνέντευξη του στο ΜΕΓΚΑ ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος σημείωσε επίσης ότι με τη στάση που κρατά ο Πρωθυπουργός είναι πολύ πιθανό η χώρα να οδηγηθεί ξανά σε εκλογές λίγους μήνες μετά.

«Αφού ρε κουμπάρε στις 12 Ιουλίου είχες αποφασίσει εκλογές, τι μας παραμυθιάζεις στις 24 Ιουλίου; Δεν καταλαβαίνει τι λέει, μπορεί να λέει ότι αποφάσισε στις 12 Ιουλίου να κάνει εκλογές και μετά να υπόγραψε τη συμφωνία;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε ερώτηση τι θα συμβεί στην περίπτωση που είναι μικρή η διαφορά υπερ της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι θα είναι αυτός που θα πάρει την διερευνητική εντολή. «Θα πάρω την εντολή και θα κρατήσω για χρόνια με μια κυβέρνηση αξίων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε αντίθετη περίπτωση, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος με μικρή διαφορά ο κ. Μεϊμαράκης επανέφερε το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη. «Αλλά ούτε αυτό δεν θέλει να συζητήσει. Εγώ επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μειμαράκης ανέφερε επίσης για το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία και στα φροντιστήρια στο 23% ότι υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν επιτρέπει τη φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και πρόσθεσε πως ζήτησε ραντεβού από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου, όπως είπε, να συζητηθούν θέματα όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το μεταναστευτικό και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη φορολογία των αγροτών και τόνισε ότι θα συζητήσει το θέμα με τους δανειστές έχοντας προτάσεις.

Όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν χαρακτηρισμοί του για τον κ.Τσίπρα όπως "ψευτράκος και πονηρούλης" ο Πρόεδρος της Ν.Δ. είπε  ότι "μιλάω έτσι επειδή είμαι Εξαρχειώτης. Δεν είδα να σας πειράζει όταν ο Αλέξης Τσίπρας μας έλεγε δολοφόνους της κοινωνίας ή έλεγε ιδού η Ρόδος έρχεται το πήδημα".

"Δεν μπορώ να αλλάξω τη ζωή μου. Ας μη με ψηφίσουν. Θα παραμείνω αληθινός και παρορμητικός", τόνισε, σημειώνοντας ότι είναι άνθρωπος και μπορεί να έχει αστική ευγένεια, αλλά στη ζωή του θα είναι "όπως γουστάρει".

"Στην ιδιωτική μου ζωή θα είμαι όπως γουστάρω. Δεν θέλω να γίνω πρωθυπουργός για να αλλάξω τη ζωή μου", σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM