Ο Βαρουφάκης για την εισαγγελική έρευνα: Οι προσπάθειες των υπολογαχών της Τρόικα θα πέσουν στα βράχια

Ο Βαρουφάκης για την εισαγγελική έρευνα: Οι προσπάθειες των υπολογαχών της Τρόικα θα πέσουν στα βράχια Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
5

Ανακοίνωση με αφορμή την εντολή από την εισαγγελία για διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τις αποκαλύψεις για το Plan B, εξέδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε τρίτο πρόσωπο στον εαυτό του και αφού υπερασπίζεται τις ενέργειες του, καταλήγει: Αντί να κληθούν σε απολογία εκείνοι που ακόμα λειτουργούν εντός του Δημοσίου ως προμαχώνες και υπολοχαγοί της τρόικας, αμοιβόμενοι από το υστέρημα του λαού, πολιτικοί και κόμματα, που ο λαός απαξίωσε για την προσπάθειά τους να μετατρέψουν την χώρα σε προτεκτοράτο, στοχεύουν τον Γιάνη Βαρουφάκη υπό την καθοδήγηση των μέσων «ενημέρωσης» της διαπλοκής.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Στο πρόσωπο του κ. Γιάνη Βαρουφάκη διώκεται η πεντάμηνη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης που έδωσε ξανά αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό. Στόχος είναι να καταγραφεί η περίοδος Ιανουαρίου-Ιουλίου ως ένα μέγα «λάθος», ή ακόμα «καλύτερα» να ποινικοποιηθεί η πεντάμηνη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης της Αριστεράς.

Το «έγκλημα» του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν ότι εκφράζοντας συλλογικά τις αποφάσεις της κυβέρνησης της Αριστεράς:

Αντιμετώπισε ως ίσος προς ίσον την ηγεσία του Eurogroup και αντιπαράθεσε λογικά επιχειρήματα στον καταστροφικό παραλογισμό των Μνημονίων.

Κατέδειξε πως μπορεί κανείς να είναι φανατικός Ευρωπαϊστής, να πασχίζει για την παραμονή στο ευρώ, αλλά παράλληλα να μην υποτάσσεται σε ευρωπαϊκές οδηγίες και πολιτικές που πλήττουν την Ευρώπη, αποδομούν μακροπρόθεσμα το ευρώ και, εν τέλει, καθηλώνουν την χώρα σε μόνιμη χρεοδουλοπαροικία.

Ανέδειξε πως το Μνημονιακό καθεστώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν μετατρέψει καίριες υπηρεσίες  του κράτους, όπως η ΓΓΔΕ και η ΕΛΣΤΑΤ, σε κάστρα της τρόικας.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει την εθνική και δημοκρατική κυριαρχία επί των υπηρεσιών της εκτελεστικής εξουσίας, και κυρίως του υπουργείου Οικονομικών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση προβλημάτων ρευστότητας εντός της ευρωζώνης. Ο Γ. Βαρουφάκης ανέδειξε καινοτόμους τρόπους, προς αυτή την κατεύθυνση,  που μπορούν κάλλιστα να εφαρμοστούν και σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Αντί να κληθούν σε απολογία εκείνοι που ακόμα λειτουργούν εντός του Δημοσίου ως προμαχώνες και υπολοχαγοί της τρόικας, αμοιβόμενοι από το υστέρημα του λαού, πολιτικοί και κόμματα, που ο λαός απαξίωσε για την προσπάθειά τους να μετατρέψουν την χώρα σε προτεκτοράτο, στοχεύουν τον Γιάνη Βαρουφάκη υπό την καθοδήγηση των μέσων «ενημέρωσης» της διαπλοκής.

Η διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την ημέρα της εκλογής της έχει ήδη αλλάξει την Ευρώπη. Η τρόικα εσωτερικού δεν δύναται να ανεχθεί αυτή την ιστορική επιτυχία. Οι προσπάθειες να εκδικηθεί μέσω ποινικοποίησης θα πέσει στα ίδια βράχια που έπεσε η αδίστακτη προπαγάνδα τους εναντίον του ΟΧΙ που διατράνωσε με 62% ο ελληνικός λαός. 

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM