Τσίπρας: Θα υπάρξει λύση μέσα στο ευρώ με σεβασμό των κανόνων της ΕΕ

Τσίπρας: Θα υπάρξει λύση μέσα στο ευρώ με σεβασμό των κανόνων της ΕΕ Facebook Twitter
Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου, θα διαψευστούν...Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC
5

Η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας είναι θετική εξέλιξη, τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρωσία. Η απροσδόκητη ανακοίνωση έρχεται μετά τις επανειλημμένες δηλώσεις του κυρίου Τσίπρα αλλά και άλλων κυβερνητικών στελεχών για το "μεγάλο όχι" που ετοιμάζονται να πουν και μετά το χθεσινό αδιέξοδο στο Eurogroup, όπου η Ευρώπη και το ΔΝΤ έδειξαν με όλους τους δυνατούς τρόπους στην Ελλάδα ότι η υπομονή τους εξαντλήθηκε. Όλα τα μεγάλα μέσα του κόσμου περιγράφουν σήμερα το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα που υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για την Ελλάδα και τον κύριο Βαρουφάκη ειδικότερα.

Η δήλωση λειτουργεί και ως μάννα εξ ουρανού για την εξαιρετικά ταλαιπωρημένη ελληνική αγορά -ιδίως τις Τράπεζες, στις οποίες χθες σημειώθηκε το ρεκόρ εκροών μέσα σε μία μέρα.

Όπως τονίζεται από το γραφείο του πρωθυπουργού «Θα υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της ΕΕ και της δημοκρατίας».

 Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«H σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής τη Δευτέρα είναι θετική εξέλιξη στο δρόμο για συμφωνία. Επιδιώξαμε οι τελικές διαπραγματεύσεις να γίνουν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο της Ευρώπης κι εργαζόμαστε τώρα για την επιτυχία της Συνόδου αυτής. Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου, θα διαψευστούν.

Θα υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της ΕΕ αλλά και της δημοκρατίας που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι μετά το αδιέξοδο του Γιούρογκρουπ ο Ντόναλντ Τουσκ όρισε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα τη Δευτέρα.

«Μετά την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup σήμερα, αποφάσισα τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 19.00. Είναι καιρός να συζητηθεί επειγόντως το ζήτημα της Ελλάδας στο υψηλότερο επίπεδο», σημείωσε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επιστρέφει από την Αγία Πετρούπολη το Σάββατο και αναμένεται να έχει προπαρασκευαστική τηλεδιάσκεψη με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που θα διαδραματίσει και πάλι ρόλο διαμεσολαβητή. 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ