Δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 5 Ιουνίου δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας το πρωί στον Alpha 9,89.
«Υπάρχουν χρήματα μόνο για μισθούς και συντάξεις τον επόμενο μήνα. Δεν έχουμε χρήματα να δώσουμε λεφτά έξω» είπε ο κ. Φίλης, προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν το πρόγραμμα το δανειακό να έχει μονομερώς σταματήσει, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε δανεισμό με χρήματα από τον προϋπολογισμό. Οι δανειστές είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τη δανειακή σύμβαση».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο αρνητικό σενάριο. «Θα το δούμε για δημοψήφισμα, το Σύνταγμα δίνει πολλές δυνατότητες» ανέφερε ο κ. Φίλης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «δεν θα δεχθούμε συμφωνία που να μην υπάρχει δέσμευση για χρηματοδότηση της οικονομίας».
Πολιτική /
Φίλης: Χρήματα για την επόμενη δόση στο ΔΝΤ δεν υπάρχουν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Κάθριν Ο' Χάρα: Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου της ηθοποιού
Γερμανία: Διαιτητής καταγγέλλει ομοφοβική επίθεση μετά από πρόταση γάμου στον σύντροφό του σε αγώνα
Γιάννης Παναγόπουλος: Ο «ΟΠΕΚΕΠΕ» της ΓΣΕΕ
Υπόθεση κατασκοπείας: Οι κωδικοί που έδωσε ο σύνδεσμός από την Κίνα στον σμήναρχο - Νέες αποκαλύψεις
Καλλιθέα: Η κατάσταση υγείας της 2χρονης που έπεσε σε σιντριβάνι