Πέντε πρωινές συνήθειες για μέγιστη παραγωγικότητα

Πέντε πρωινές συνήθειες για μέγιστη παραγωγικότητα Facebook Twitter
Ορίστε ποιες είναι οι δουλειές που πρέπει να γίνουν. Η αυτοπεποίθηση αυξάνεται, όπως και η αίσθηση ελέγχου.
4

1. Μην τρέξετε για να προλάβετε

Ξυπνήστε πριν ξεκινήσει η τρέλα. Μην τσεκάρετε τα μέιλ σας ή οτιδήποτε πρόκειται να επηρεάσει τη συμπεριφορά σας. Οι πιο πολλοί ξυπνάμε όταν τα πράγματα έχουν ήδη ξεκινήσει και πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε. Τα μέιλ έχουν φτάσει. Είμαστε ήδη πίσω στο πρόγραμμα.


Έτσι μοιάζει σαν να μην ολοκληρώνετε τους στόχους σας. Η μέρα ξεκινάει με διάφορες υποχρεώσεις και εσείς αντιδράτε, αντιδράτε και αντιδράτε μέχρι να τελειώσει η μέρα ή όταν είσαστε υπερβολικά εξαντλημένοι για να κάνετε αυτά που έχουν σημασία.


Πρέπει να ξυπνάτε πριν ξεκινήσει η τρέλα. Πριν σας αναθέσουν δουλειές. Πριν οι στόχοι γίνουν ανταγωνιστικοί μεταξύ τους.


2. Αποφασίστε ποια είναι τα τρία πράγματα που είναι πιο σημαντικά σήμερα

Δεν είναι όλες οι υποχρεώσεις ίσες μεταξύ τους. Διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε «ρηχές» και «βαθιές».


Οι «ρηχές» είναι τα μικρά πράγματα, τα μέιλ, οι συναντήσεις, η μεταφορά πληροφορίας. Είναι οι δουλειές που δεν απαιτούν το ταλέντο σας. Οι «βαθιές» είναι απαιτητικές. Έχουν αποτελέσματα με υψηλή αξία και βελτιώνουν τις ικανότητές σας. Το 80% των αποτελεσμάτων έρχεται από το 20% της δουλειάς που ολοκληρώνουμε. Οπότε, επικεντρωθείτε σε αυτό το 20%. Πρέπει να είσαστε πολύ συγκεκριμένοι. Ορίστε ποιες είναι οι δουλειές που πρέπει να γίνουν. Η αυτοπεποίθηση αυξάνεται, όπως και η αίσθηση ελέγχου.

3. Χρησιμοποιήστε τις «μαγικές ώρες» για τους τρεις βασικούς στόχους

Όπως δεν είναι όλες οι υποχρεώσεις ίσες, έτσι δεν είναι και όλες οι ώρες της ημέρας.


Μέσα στην ημέρα οι ώρες που είναι παραγωγικές είναι μόλις 2-2,5. Αυτές τις ώρες η παραγωγικότητα αυξάνεται κατά 30%. Συνήθως είναι μεταξύ 8 – 10.30 το πρωί. Οι περισσότεροι είμαστε στο καλύτερο σημείο της παραγωγικότητας 2,5 – 4 ώρες μετά το πρωινό ξύπνημα.


4. Οργανώστε μια πρωινή τελετουργία

Ένας τρόπος για να καταπολεμήσετε την κωλυσιεργία είναι να δημιουργήσετε μια τελετουργία. Αυτό που είναι δύσκολο είναι το πρώτο βήμα. Αν το εντάξετε σε μια τελετουργία, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Ίσως ένα φλιτζάνι καφέ, ή ένα συγκεκριμένο σημείο στο σπίτι ή στο γραφείο.


Μερικές φορές ούτε αυτό βοηθάει. Τότε τι κάνουμε;


5. Χρησιμοποιήστε τη «θετική κωλυσιεργία».

Ναι, το σωστό είδος κωλυσιεργίας μπορεί να είναι κάτι θετικό. Συνήθως κάνουμε χίλια διαφορετικά πράγματα για να αποφύγουμε αυτό που μας τρομοκρατεί περισσότερο.


Αν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε αυτό που απεχθάνεστε, μην καταφύγετε στο Facebook. Πείτε στον εαυτό σας ότι είναι OK για τώρα – αρκεί να ασχοληθείτε με αυτό που είναι δεύτερο στη λίστα. Είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε οποιαδήποτε απαίσια δουλειά, αρκεί να αποφύγουμε κάποια που μας φαίνεται ακόμη χειρότερη.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Αν οι παραγωγικές ώρες είναι 8 - 10:30 αλλά και οι περισσότεροι είμαστε στο καλύτερο σημείο παραγωγικότητας 2,5 - 4 ώρες μετά το ξύπνημα τότε τι ώρα υποννοείτε ότι πρέπει να ξυπνάμε οεο? Αυτές οι έρευνες που βγάλαν αυτό το συμπέρασμα τι subjects είχανε? Ανθρώπους που ξυπνάνε 4 - 5:30 το πρωί? Δηλαδή? Φουρνάρηδες?
Μπα αυτά που λές δε λενε τίποτα δώσε προσοχή τώρα -->1.Ξυπνάς κατά τις 11-12 2.Πίνεις 1 φραπεδιά με την άνεση σου και κάνεις 5-6 τσιγαράκια.3. κατά τις 3 κτυπάς 5-6 τσίπουρα με τον ανάλογο μεζέ βέβαια.4. μετα τα τσίπουρα την πέφτεις για υπνο 1-2 ωρίτσες5.γύρω στις 10 κτυπάς 2 πυτόγυρα εε και μετά βγαίνεις τσάρκα στα μπαρ μέχρι τις 3-4 το πρώί και τηνξαναπέφτεις για ύπνο !