Βαρουφάκης: Ζητήστε μου τώρα συγγνώμη για το παραποιημένο video

Βαρουφάκης: Ζητήστε μου τώρα συγγνώμη για το παραποιημένο video Facebook Twitter
18

UPDATE: Τελικά επρόκειτο για νέα γκάφα Βαρουφάκη. Είχε όντως υψέσει το δάχτυλο και είπε ψέματα. 

Η σατιρική εκπομπή τον κορόιδεψε, υποκρινόμενη ότι είχε πειράξει το βίντεο, και τελικά τον ρεζίλεψε. 

Αυτός χωρίς να το ξέρει, την πίστεψε και απαίτησε συγγνώμες...

Διαβάστε τι συνέβη στη συνέχεια >> εδώ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης με tweet που ανέβασε απαιτεί να του ζητήσει τώρα συγγνώμη ο Γερμανός παρουσιαστής του ARD, Γκίντερ Γιάχουκ για το παραποιημένο

Video με την άσεμνη χειρονομία η οποία παρουσιάστηκε ως αυθεντική.

Ο υπουργός Οικονομικών απευθύνεται με το tweet του στον Γιάχουκ για το video για το οποίο συντελεστές σατιρικής γερμανικής εκπομπής υποστηρίζουν ότι αυτοί το κατασκεύασαν.

Το tweet του Γιάνη Βαρουφάκη προς τον Γερμανό παρουσιαστή:

18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

11 σχόλια
Εαν το βίντεο είναι αληθινό , δείχνει αυτό που σκέφτεται πολύς κόσμος εδώ στην Ελλαδα για τη γερμανική ηγεσία .Και ευτυχώς που υπάρχει , και έχουν οι Γερμαναραδες κάτι να μας λένε, αφού τα 'πατροπαράδοτα' κόλπα (λογής γραμμάτια προς εκπλήρωση) στην περιπτωση Βαρουφακη μάλλον δεν πιάνουν.
Την στιγμή που ο άλλος καταδικάζεται δικαίως για την λίστα Λαγκάρντ και όλοι οι προγενέστεροι υπουργοί τα έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια επιεικώς σκατά επιμένετε να λιδωρείτε έναν άνθρωπο που πραγματικά τα έχει βάλει με τα τέρατα αντί να του δώσετε μια ευκαιρία να προσπαθήσει. Αναρωτιέμαι με όλους τους προηγούμενους που δεν έφαγαν ούτε το 1/100 από το κράξιμο που τρώει ο κύριος Βαρουφάκης σαν ενέπνεαν ασφάλεια και αξιοπιστία μόνο και μόνο για τις καλόβαλμένες τους γραβατες? δεν ξέρω τι είναι πιο επικίνδυνο πια για αυτή την χώρα...οι λάθος ίσως χειρισμοί του νέου μας υπουργού ή το μίσος που περισσεύει στην ψυχή μας?
Δε τα έβαλε με τα τέρατα.Απλά σε όλη του τη ζωή ηταν θεωρητικός και δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με την πραγματική οικονομία και τον πήραν δικαίως στο ψιλό. Εσύ αν είχες εταιρεία θα εβάζες στο λογιστήριο κάποιον χωρίς ένσημα?Και αρκετοί προκάτοχοι του δεν είχαν γι αυτό εχουμε φτάσει εκεί που φτάσαμε.Και να σου πω και κάτι άλλο?Αν δε θες κριτική μη κατέχεις δημόσια αξιώματα.Σαν και αυτόν μυριάδες..
Αν κάνετε ένα stop στο πλάνο που δείχνει το δάκτυλο που κατασκεύασαν οι Γερμανοί με το αντίστοιχο πλάνο του video που πόσταρε ο ίδιος ο Βαρουφάκης ως αυθεντικό θα διαπιστώσετε τη διαφορά στα δύο δάκτυλα και θα καταλάβετε ότι πρόκειται περί τρολαρίσματος.Το γελοίο στην υπόθεση είναι ότι τα Ελληνικά ΜΜΕ πήραν την πλάκα των Γερμανών και την παρουσιάζουν ως δικαίωση του Βαρουφάκη και ό ίδιος έχει το θράσος να συνεχίζει αυτή τη φάρσα απαιτώντας συγνώμη, παραπλανώντας όλους τους αδαείς.Ντροπή!
Το αν είναι μοντάζ ή αληθινό το βίντεο εμείς δε μπορούμε να το ξέρουμε.Μπορούμε όμως να το στείλουμε στο Λαζόπουλο τον ειδικό του μοντάζ να μας το πει.
πάντως είναι πολύ παράξενο ,έχω μοντάρει άπειρα βίντεο και ξέρω πως είναι σχετικά εύκολο να βρει κάποιος που γνωρίζει ,αν έχει το αυθεντικό μονταζ ,να το καταλάβει.....λες να τον δουλεύουν ξανά?
Δείτε ξανά το βίντεο και ειδικά μετά το 7:30... Όλη η ουσία είναι εκεί. Το βίντεο είναι αληθινό, αλλά μένουμε σε μία κίνηση πριν 2 χρόνια και όχι στα πραγματικά γεγονότα που πρέπει να εστιάσουμε σήμερα...
Δεν ξερω αν το βιντεο ειναι παραποιημενο η οχι.Αλλα δεν νομιζω να εχει και τοση σημασια.Διοτι αφ'ενος προκειται για κατι το οποιο υποτιθεται οτι συνεβη πολυ πριν ο Βαρ. γινει υπουργος,αφ'ετερου προκειται για μια μαλλον συνηθη "γραφικα εμφατικη"αμερικανικη χειρονομια.Ειτε ομως υπηρξε παραποιηση, ειτε οχι,η ζημια εχει ηδη γινει.Διοτι οπως γινεται συνηθως σε αναλογες περιπτωσεις,το βιντεακι το εχουν ηδη δει "οι παντες",ενω την διαψευση-αν υπαρξει-θα τη δει πολυ μικροτερος αριθμος ατομων,και δη Γερμανων.Το θεμα ειναι οτι η "πρωτογνωρη"οσο και "πληθωρικη" σταση και συμπεριφορα του κ.Βαρουφακη τον μετετρεψε ,μαλλον δικαιολογημενα,σε "κινουμενο στοχο"για την πληθωρα των ΜΜΕ,και δη των "λαικων και λαικιστικων".Ομως ο κ.Βαρουφακης δεν ειναι,πλεον,απλα, ο "καθηγητης κ.Βαρουφακης".Ειναι ο εκπροσωπος,η "βιτρινα",μιας χωρας η οποια κυριολεκτικα ακροβατει στο "χειλος του γκρεμου".Και το τελευταιο πραγμα το οποιο εχει αναγκη-η μπορει να ανθεξει-η χωρα ειναι το να διδεται η αφορμη σε καποιους να πετουν "πετρες"σε οποιον "επιβαινει αυτης".Διοτι ετσι μπορει να χασει την ισορροπια της.Και να πεσει στον γκρεμο.Ενω ο επιβαινων μπορει,καλλιστα,να "πηδηξει"μακρυα της λιγο πριν αρχισει η "πτωση"...
Ναι, είναι σατιρική εκπομπή! Στα βίντεο του 2013 στο YouTube δείχνει το δάχτυλο (ανεβασμένα το 2013). Τελος παντων την βαρέθηκα όλη την ιστορία. Ας ασχοληθούμε με τα οικονομικά, που είναι πολύ πιο τραγικά...
Δώσε σε παρακαλω ένα λινκ για τα βίντεο που λες ότι είναι ανεβασμένα το 2013, γιατί το -θεωρητικά- ορίτζιναλ που βρήκα εγώ (Skripta TV) και περιλαμβάνει ολόκληρη την ομιλία, ανέβηκε 12/2/2015. (Ήτοι 2 χρόνια μετά την ομιλία). Οι αναφορές στο δάχτυλο με αποσπάσματα του βίντεο άρχισαν αρκετά πριν πάρει αυτό διαστάσεις στα γερμανικά μήντια, πχ:https://www.youtube.com/watch?v=q_1sv3jppBk (25/2/2015)αλλά πάντα ΜΕΤΑ το προαναφερθέν ως "ορίτζιναλ".
Η εκπομπή τρολλαρει... και όλοι τσιμπήσατε. Κρίμα.Εδώ, στην Lifo (η οποία παρουσίασε το θέμα πολύ απαξιωτικά για τον κ. Βαρουφάκη), μέτρησα περί τα 40-50 σχόλια σε όλα τα ποστ, που στην πλειοψηφία τους έβριζαν ή κορόιδευαν τον Βαρουφάκη.Η Bild βγήκε και "τα έχωσε" στον Βαρουφάκη, "δικοί μας" τεχνικοί μας διαβεβαίωναν ότι δεν μπορεί να είναι μοντάζ, πως "τον κόβουν" ότι είναι αυθεντικό το βίντεο.Ε, άσχετα από το αν το ανέφερε και ο ίδιος μέσω τσίου-τσίου, μιας και είναι έτσι και αλλιώς γελοίο το θέμα... μια συγγνώμη από όσους τον έβριζαν (αντί να τον κοροιδεύουν δήθεν αθώα με άλλες αφορμές...) δεν θα έβλαπτε...
Τι μπέρδεμα! Πάντως η εκπομπή μάλλον τρολλάρει γιατί στο τέλος παραδέχονται (μετά το 8ο λεπτό, δείτε το!) ότι ο Βαρουφάκης είχε άδικο, ότι το κωλοδάχτυλο υπήρξε και ότι ήταν απλώς out of context.
Δηλαδή παίζει inception τρολλαρίσματος;Η ιστορία με το δάχτυλο είναι πλέον πιο ακατανόητη και από το φόρεμα που φαινόταν χρυσό και άσπρο αλλά ήταν μαυρομπλέ.