Τσίπρας: «Θράσος» να χαρακτηρίζεται μονομερής ενέργεια το ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση

Τσίπρας: «Θράσος» να χαρακτηρίζεται μονομερής ενέργεια το ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
4

«Δεν κάνουμε πίσω στα όσα έχουμε εξαγγείλει. Σήμερα αρχίζουμε την εφαρμογή αυτών για τα οποία είχαμε δεσμευτεί στις προγραμματικές μας δηλώσεις», σημείωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη ψήφιση των νομοσχεδίων για την ανθρωπιστική κρίση και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, παρά το βέτο που φέρεται να έθεσε η Κομισιόν.

Μάλιστα, επιτέθηκε, χωρίς να τον κατονομάσει, στον επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο, την υπογραφή του οποίου φέρεται να έφερε επιστολή που χαρακτήριζε μονομερή ενέργεια το νομοσχέδιο και ζητούσε να μην προχωρήσει. Χαρακτήρισε θράσος την ενέργεια αυτή και τόνισε πως «αν το κάνουν για να μας τρομάξουν, δεν μας τρομάζουν και δεν μας πτοούν».

Όπως είπε, «για πρώτη φορά μετά από χρόνια κατατίθεται στη Boυλή ένα σχέδιο νόμου που δεν μεταφράστηκε από email, αλλά γράφτηκε εδώ, στα ελληνικά», και συμπλήρωσε πως το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης ικανοποιεί τις κοινωνικές ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων και εκλεκτών. Τόνισε ότι είναι το πρώτο ν/σ, μετά από χρόνια, που δεν παίρνει από τους πολίτες αλλά έρχεται να σταθεί αρωγός στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης πως η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τη συμφωνία του Eurogroup, και πρόσθεσε πως θα πρέπει και οι εταίροι να «σταματήσουν τις μονομερείς ενέργειες και να τηρήσουν τη συμφωνία που υπέγραψαν».

«Αν νόμιζαν ότι θα είμαστε η συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, σίγουρα τους έχουμε απογοητεύσει», υπογράμμισε.


Η Ευρώπη δεν είναι ιδιοκτησία των τεχνοκρατών, είπε και πρόσθεσε «οι εκλεγμένοι με τους εκλεγμένους και οι τεχνοκράτες με τους τεχνοκράτες». Τόνισε πως η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να δέχεται εντολές από τεχνοκράτες. κάποιοι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι ούτε εντός ούτε εκτός της χώρας. Γιατί εντός της χώρας υπάρχουν κάποιοι τροικανότεροι των τροικανών, είπε.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM