Οι 6 μεγαλύτεροι μύθοι για τον γυναικείο κόλπο

Οι 6 μεγαλύτεροι μύθοι για τον γυναικείο κόλπο Facebook Twitter
Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφάλειες σχετικά με το σχήμα των χειλέων του κόλπου τους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε πλαστικές επεμβάσεις για να κάνουν τα χείλη "όπως πρέπει να είναι".
5

via

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Journal of Sexual Medicine έκανε μία έρευνα πάνω στο θέμα της γυναικείας εκσπερμάτωσης και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το γνωστό και ως "squirting" είναι στην πραγματικότητα "η αθέλητη ροή ούρων κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης". 

Ποιοι άλλοι μύθοι κυκλοφορούν γύρω από τον γυναικείο κόλπο, εξαιτίας έλλειψης πληροφοριών για τη γυναικεία ανατομία;

1.

Αν κάνεις πάρα πολύ σεξ, θα "χαλαρώσεις" εκεί κάτω, με αποτέλεσμα να μην το ευχαριστιέται τόσο ο παρτενέρ σου

Όπως εξηγεί ο ειδικός σεξολόγος Michael Castleman στο Psychology Today, ο κόλπος είναι τρομερά ελαστικός και σχεδιασμένος να διαστέλλεται και να συστέλλεται κατά τη διάρκεια του σεξ και μετά από αυτό. "Η ερωτική πράξη δεν τεντώνει μόνιμα τον κόλπο", γράφει. "Η διαδικασία της χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, και της σύσφιξης αργότερα, συμβαίνει ανεξάρτητα με τη συχνότητα που μία γυναίκα κάνει σεξ". 

Υπάρχει μόνο μία εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα: Οι γυναίκες που έχουν γεννήσει πολλές φορές. Παρόλο που ο γυναικείος κόλπος αποκαθίσταται στους έξι περίπου μήνες μετά τη γέννα, ο Castleman εξηγεί ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα. "Εάν τεντωθεί πάρα πολύ και πολλές φορές, με την πάροδο του χρόνου κουράζεται και δεν επανέρχεται πλήρως". Αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο σε γυναίκες μεγάλης ηλικίας, καθώς οι μύες του κόλπου κουράζονται με τη γήρανση. 

Σε αυτό το πρόβλημα υπάρχει μια πολύ απλή λύση, οι ασκήσεις Kegel, οι οποίες σύμφωνα με έρευνες αυξάνουν τη μυϊκή δύναμη της περιοχής, μειώνουν την ακράτεια και μπορούν να οδηγήσουν σε πιο έντονους οργασμούς. 

2.

Ο κόλπος σου μυρίζει άσχημα

 

Εκτός και αν υποφέρεις από κάποια μόλυνση, κάτι το οποίο μάλλον θα ήξερες, δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Ο κάθε κόλπος έχει τη δική του γεύση και οσμή, η οποία δεν μπορεί να παραλληλιστεί με καμία άλλη. Οι γεύσεις και οι μυρωδιές εξαρτώνται από διαφόρους παράγοντες, όπως είναι η διατροφή, τα επίπεδα του pH, οι ορμόνες ή οι φάσεις του κύκλου, είναι όμως απολύτως φυσιολογικές. 

3.

Έχεις ένα "κερασάκι" που "σκάει" την πρώτη φορά που κάνεις σεξ

 

Όχι, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο και δεν συμβαίνει τίποτα τέτοιο. Αυτό που υπάρχει είναι ο παρθενικός υμένας, μία λεπτή μεμβράνη μέσα στον κόλπο. Δεν γεννιούνται όμως όλες οι γυναίκες με αυτόν και ο υμένας δεν είναι δεδομένο ότι θα σπάσει την πρώτη φορά που μία γυναίκα κάνει σεξ, αλλά μπορεί να συμβεί και πολύ νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών.  

4.

Η εύρεση του σημείου G είναι το κλειδί για πολλαπλούς, εξωπραγματικούς οργασμούς

Ανεξάρτητα με ό,τι έχουμε δει στο Sex and the City, η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχες μέχρι στιγμής έναν τέτοιο οργασμό στο σημείο G, μάλλον δεν θα έχεις ποτέ. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει καν σημείο G. 

Παρόλο που η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να καταλήξει σε μία ομόφωνη απόφαση σχετικά με την ύπαρξη του σημείου G,  οι έρευνες έχουν καταγράψει ότι πολύ λίγες γυναίκες είχαν ποτέ οργασμό του σημείου G, χωρίς διέγερση της κλειτορίδας τους. Πιο συγκεκριμένα, μία έρευνα έδειξε ότι μόνο το 7% των γυναικών είχαν φτάσει σε οργασμό μόνο από τη διείσδυση και το 93% από τον ερεθισμό της κλειτορίδας.

Επιπλέον, υπάρχει ένα σύνολο στοιχείων που υποδεικνύουν ότι το σημείο G μπορεί να μην υπάρχει καν. Μία πρόσφατη ιταλική έρευνα χαρακτήρισε το σημείο G απάτη, αναφέροντας ότι η ύπαρξή του "δεν επιβεβαιώνεται από τους ειδικούς στην ανθρώπινη ανατομία". 

5.

Οι άντρες προτιμούν τα ξυρισμένα εφηβαία

Το "φυσικό λουκ" έχει αρχίσει να κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς του ανδρικού φύλου. Σε μία ψηφοφορία του Ηνωμένου Βασιλείου, το 51% των γυναικών αποκάλυψαν ότι δεν ξυρίζουν την περιοχή αυτή καθόλου και το 62% δήλωσε ότι οι σύντροφοί τους προτιμούν το "φυσικό λουκ". 

6.

Τα χείλη του αιδοίου δεν είναι πάντα ίδια και δεν έχουν ένα "στάνταρ" σχέδιο


Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφάλειες σχετικά με το σχήμα των χειλέων του κόλπου τους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε πλαστικές επεμβάσεις για να κάνουν τα χείλη "όπως πρέπει να είναι".

Σύμφωνα με μία έρευνα του 2008 του Journal of Sexual Medicine, το 37% των γυναικών που συμμετείχαν έχουν κάνει πλαστικές στα χείλη του κόλπου τους για αισθητικούς λόγους, παρόλο που οι επεμβάσεις αυτές ενέχουν κινδύνους μολύνσεων, αιμορραγίας ή μόνιμης ζημιάς στα νεύρα της περιοχής, όπως για παράδειγμα η ανικανότητα να φτάσει μία γυναίκα σε οργασμό. 

 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σ’ ένα παιδί

Υγεία & Σώμα / Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σε ένα παιδί

Το κλειδί για την ανατροφή ικανών νέων ανθρώπων δεν είναι να εστιάζουμε στις δυσκολίες και τα ελλείμματά τους, αλλά να αναγνωρίσουμε και να καλλιεργήσουμε τα προτερήματά τους – να εντοπίσουμε αυτό που οι ειδικοί στην ανάπτυξη του παιδιού αποκαλούν «νησίδες ικανότητας».
THE LIFO TEAM
Κοιλιοκάκη, η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Υγεία & Σώμα / Κοιλιοκάκη: Η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Οι διατροφικές δυσανεξίες μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα βάσανο. Η πιο συχνή διαταραχή, που μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι η κοιλιοκάκη. Τι συμπτώματα έχει και πώς γίνεται η διάγνωση;
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ψυχή & Σώμα / Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ποιες τροφές μάς κάνουν πραγματικά καλό; Πόσο junk food επιτρέπεται να καταναλώνουν τα παιδιά και πόση ζάχαρη; Και πώς ενισχύουμε το μικροβίωμα του οργανισμού; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την κλινική διατροφολόγο Κωνσταντίνα Κεραμύδα για το ποιες τροφές, ενώ μοιάζουν αθώες, είναι άκρως επικίνδυνες.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
DIET

Υγεία & Σώμα / «Είναι τεράστιο θέμα το bullying για το φαγητό στη δουλειά»

Η Εμμανουέλα Λεουνάκη είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος αλλά έχει μια διαφορετική προσέγγιση απ’ τη συνηθισμένη: δεν εστιάζει στη ζυγαριά αλλά στη συναισθηματική σχέση μας με το φαγητό και στην κοινωνική πίεση που οδηγεί σε μειωμένη αυτοεκτίμηση.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Nερό με λεμόνι: Θα χάσουμε κιλά αν το πίνουμε κάθε μέρα;

Ψυχή & Σώμα / Nερό με λεμόνι: Ισχύει ότι βοηθά στην απώλεια κιλών;

Το πρωινό ρόφημα με χλιαρό νερό και λεμόνι έχει γίνει viral στο TikTok, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ορκίζονται στα οφέλη του: από καλύτερη πέψη και αποτοξίνωση, μέχρι λαμπερό δέρμα και ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Αλλά τι από όλα αυτά μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά; Πρόκειται για ακόμα έναν διατροφικό μύθο; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η ευτυχία ενός πιο ήσυχου Εγώ 

Υγεία & Σώμα / Το «ήσυχο Εγώ» είναι η λύση στον ναρκισσισμό των social media

Πρόκειται για έναν όρο που επινοήθηκε από τους ψυχολόγους, ως αντίδραση στη διαρκή αυτοπροβολή της εποχής μας, προτείνοντας μια ισορροπημένη ταυτότητα που συνδυάζει την αυτογνωσία με το ενδιαφέρον για τους άλλους.
THE LIFO TEAM
Εγκυμοσύνη: η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Ψυχή & Σώμα / Εγκυμοσύνη: Η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Η Τζούλη Αγοράκη συνομιλεί με την οκτώ μηνών έγκυο Παυλίνα Βουλγαράκη για τα αντιφατικά συναισθήματα μιας περιόδου που, αν και διαρκεί μόνο εννέα μήνες, ίσως τελικά δεν είναι τόσο ειδυλλιακή όσο την παρουσιάζουν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
«Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Υγεία & Σώμα / «Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Για να πετύχει η διαδικασία της ψυχοθεραπείας, ο θεραπευτής, πέρα από την επιστημονική του επάρκεια, πρέπει να είναι και μια προσωπικότητα που μας ταιριάζει. Πώς θα διακρίνουμε αν υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Ψυχή & Σώμα / Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Τα τελευταία χρόνια, οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο. Ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: όσο αθώα κι αν φαίνεται αυτή η πορεία, κρύβει και παγίδες. Η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας μπορεί να οδηγήσει σε εμμονές, σε μια διαρκή αίσθηση ανικανοποίητου και, τελικά, σε μια παραμορφωμένη αντίληψη του εαυτού μας. Η δερματολόγος Μαρίτα Κοσμαδάκη μιλά στη Μερόπη Κοκκίνη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Μια αποβολή δεν τελειώνει όταν σταματούν τα σωματικά συμπτώματα»: Πώς βιώνει πραγματικά μια γυναίκα την αποβολή  

Υγεία & Σώμα / «Όλοι σου λένε πως δεν φταις εσύ για την αποβολή, όμως εγώ πήρα πάνω μου όλη την ενοχή»  

Η Ανδριάννα, μια γυναίκα λίγο μετά τα 30, ήταν πεπεισμένη πως δεν ήθελε παιδιά. Πώς αντιμετώπισε όμως το γεγονός της αποβολής της; Και πόσο τραυματική εμπειρία είναι; Αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς καν να προσποιηθείς πως το καταλαβαίνεις.  
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία στα συμπτώματά του και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υγεία & Σώμα / Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν ποτέ χανγκόβερ, ενώ άλλοι δεν είναι καθόλου ανθεκτικοί στο αλκοόλ, ακόμη και μετά από μέτρια κατανάλωση. Οι ερευνητές έχουν αρκετές και συχνά αντικρουόμενες θεωρίες για το φαινόμενο.
THE LIFO TEAM
Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Ψυχή & Σώμα / Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν την κατάψυξη ωαρίων; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τον γυναικολόγο Γιώργο Μακρή, διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος αναλύει τους πιθανούς κινδύνους της κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις ηλικίες στις οποίες η διαδικασία δεν είναι ενδεδειγμένη, καθώς και τον λόγο που αυτή η μέθοδος έχει εξελιχθεί σε μια διαδεδομένη «μόδα» τα τελευταία χρόνια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Ψυχή & Σώμα / Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της εξουθενωμένης μητέρας που βάζει τα παιδιά της για ύπνο και με το που εκείνα κοιμούνται τρέχει και βάζει ένα μεγάλο ποτήρι κρασί και το πίνει όλο, σχεδόν μονορούφι, στην υγειά των αντοχών της; Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την συγγραφέα Γιούλη Ψαρράκη για τη μητρότητα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Ψυχή & Σώμα / Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Τι σημαίνει η ακμή για έναν έφηβο; Γιατί εμφανίζεται; Είναι κληρονομική; Υπάρχουν πια δραστικές θεραπείες; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τη δερματολόγο Μάργκη Καπελλάρη για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης της ακμής, η οποία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM
Οι ψυχεδελικές θεραπείες ξανά στο προσκήνιο

Explainer / Ψυχεδελικές θεραπείες: Τι ξέρουμε τώρα

Μπορούν οι ψυχεδελικές ουσίες να προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία για ψυχικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη και το PTSD; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις ιαματικές τους ιδιότητες; Ποια είναι τα νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την ευρεία χρήση τους στην ιατρική;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο»: Το μήνυμα της υπερβολής και η «ευγονική» του Τραμπ

Υγεία & Σώμα / Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο» και η «ευγονική» του Τραμπ

Τη στιγμή που επικρατεί η τάση για ένα «φυσικό» λουκ, όπου οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι όσο το δυνατόν πιο αόρατες, το λουκ του Μαρ-α-Λάγκο, με το υπερβολικό botox, τα ορατά fillers προσώπου και το ακραίο μαύρισμα, υποστηρίζει την υπερβολή ως στοιχείο ταυτότητας.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
"Το "φυσικό λουκ" έχει αρχίσει να κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς του ανδρικού φύλου"ΟΚ μια καλαίσθητη τουφίτσα είναι όμορφο, όχι όμως και ζούγκλα που ξεχειλίζει από το bikini.
Δεν ειναι αστειο που τα λενε ακομα και οι γυναικες .. απλα υπαρχει παρα πολυ προκαταληψη σε αυτο το θεμα (κυριως στην ελλαδα) .Αλλα ακομα και ατομα οπως οι επιστημονες ,οπως προαναφερει το αρθρο, δεν ειναι ακομα σιγουροι για πολλα θεματα οπως το σημειο g και αυτο συμβαινει λογω της πολυπλοκοτητας του γυναικειου συστηματος αλλα και του ταμπου της γυναικειας σεξουαλικοτητας . Η λυση ειναι να ειμαστε ,αντρες γυναικες, ανοιχτομυαλοι να παραδεχομαστε αυτα που μας αρεσουν , να ειμαστε ειληκρινης με τον συντροφο μασ και τελος να αυνανιζομαστε,οι γυναικες κυριως, (πρεπει να βρουμε καινουργια λεξη για αυτο )οσο πιο συχνα μπορουμε