Orgasm Police!

Orgasm Police! Facebook Twitter
13

Από τη Μαρία Παπαπαναγιώτου

Orgasm Police! Facebook Twitter

Ανάλαφρο και sexy, με εμφανέστερη άνεση στην κίνηση και τον δρασκελισμό, και προφανή, συνήθως, την ερωτική αυτοπεποίθηση, το περπάτημα της γυναίκας αποπνέει την σεξουαλική της ιστορία, σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες που δείχνουν ανάγλυφα στο βάδην τα ίχνη των οργασμών.

Αν μη τι άλλο, οι ειδικευμένοι σεξολόγοι εγγυώνται- και όχι απλώς στοιχηματίζουν- ότι οι οργασμοί στη ζωή της κάθε γυναίκας είναι ευδιάκριτοι για τα μάτια τα δικά τους, στα λίγα μόλις βήματά της. Μιλούν μάλιστα για κολπικό, συγκεκριμένα, οργασμό ο οποίος αποδίδει στο περπάτημα- και μάτι, και όχι κλειτοριδικό.

Η επαναστατική μελέτη σχεδιάστηκε και διεξήχθη σε συνεργασία του πανεπιστημίου της Δυτικής Σκωτίας και του Καθολικού Ινστιτούτου για την Οικογένεια και τη Σεξουαλικότητα στο Βέλγιο και κατάφερε να αποδείξει ότι το «ζητούμενο» του γυναικείου οργασμού είναι και μυϊκό. Μέχρι σήμερα η ανδρική σεξουαλικότητα κυρίως έχει πείσει την επιστήμη ότι η απόδοσή της είναι σε κάθε φάση, από την διέγερση μέχρι και την κορύφωση, ζήτημα «υδραυλικό». Τώρα, υποστηρίζουν στη δημοσίευσή τους οι ερευνητές, είναι σαφές και στις γυναίκες ότι οι μύες των ποδιών, σ' αυτά τα κάποια δευτερόλεπτα που ο κολπικός οργασμός διαρκεί, παίζουν τόσο κρίσιμο ρόλο- ίσως και για την επίτευξή του- που αποδίδουν από το άλλο πρωί... στον δρασκελισμό... «ποντίκι»!

Orgasm Police! Facebook Twitter

Ο τρόπος που η μελέτη πραγματοποιήθηκε ήταν με συμμετέχουσες Βελγίδες που είχαν καταθέσει προηγουμένως το πλήρες ερωτικό τους ιστορικό, μαζί με το αν βιώνουν κολπικούς οργασμούς και ίσως άλλες λεπτομέρειες. Στην συνέχεια, ειδικευμένοι σεξολόγοι της functional μάλιστα σεξολογίας- δηλαδή της Λειτουργικότητας της Σεξουαλικής Λειτουργίας- μαζί με τους βοηθούς τους, κλήθηκαν να τις παρατηρούν σε πλάνα ενώ οι συμμετέχουσες περπατούσαν ανυποψίαστες στον δρόμο. Οι μισές, διευκρινίζεται, Βελγίδες συμμετέχουσες είχαν δηλώσει ναι στους κολπικούς ορισμούς. Οι σεξολόγοι παρατηρητές δε γνώριζαν τα ιατρικά- ερωτικά ιστορικά, ούτε το ερώτημα στο οποίο επρόκειτο να απαντήσουν μετά την παρακολούθηση του βίντεο.

Μάντεψαν τους κολπικούς οργασμούς στο περπάτημα των γυναικών με ακρίβεια 82%!

Orgasm Police! Facebook Twitter

Βρέθηκε επίσης ότι συγκρίνοντας το περπάτημα, το άθροισμα του μάκρους του βήματος και της σπονδυλικής και μυικής περιστροφής ήταν μεγαλύτερο στις γυναίκες των κολπικών οργασμών. «Αυτό μπορεί να αντανακλά», επεσήμαναν οι ερευνητές, «την ελεύθερη και μη μπλοκαρισμένη ενεργειακή ροή από τα πόδια μέσω της λεκάνης στην σπονδυλική στήλη».

 

Είναι πολλές οι επιστημονικές εξηγήσεις που δίνουν οι ιατρικοί σχολιαστές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στην Επιθεώρηση της Σεξουαλικής Ιατρικής και μία από αυτές είναι ότι η ανατομία του κάθε γυναικείου σώματος παίζει τελικά προδιαθεσικό ρόλο για μικρότερη ή μεγαλύτερη πιθανότητα να βιώσει κολπικούς οργασμούς η γυναίκα. Οι μπλοκαρισμένοι μύες της πυέλου, παρατήρησαν οι ίδιοι οι επικεφαλής της έρευνας, είναι συχνά, όπως έχει αποδειχθεί, αποτέλεσμα και ψυχοσεξουαλικών διαταραχών. Και τα δύο και σε συνδυασμό, οι μπλοκαρισμένοι επίμαχοι μύες και οι ψυχοσεξουαλικές διαταραχές, μπορούν να διαταράξουν επίσης το «response» του κολπικού οργασμού, την ανταπόκριση στα ερεθίσματα την κρίσιμη στιγμή.

Για τους επιμελείς, ελεύθερους παρατηρητές, οι οργασμοί δεν κάνουν ακριβώς «ποντίκι». Οι ερευνητές μερίμνησαν και για τα μάτια όλων να εξηγήσουν: «O απαιτητικός παρατηρητής μπορεί να συμπεράνει την ερωτική ιστορία των οργασμών μιας γυναίκας από ένα βάδισμα που αναδύει ρευστότητα- fluidity-, ενέργεια, αισθησιασμό, ελευθερία, μαζί με την απουσία τόσο των χαλαρών όσο και των κλειδωμένων μυών.»

Και προσθέτουν πιο συγκεκριμένα, ως ειδικό χαρακτηριστικό, αυτό που σε ελεύθερη μετάφραση θα λέγαμε σπάσιμο λεκάνης. «Η μεγαλύτερη περιστροφή λεκάνης, πυέλου και σπονδυλικής στήλης και το μεγαλύτερο βήμα», προσθέτουν, «μπορεί να είναι οι χαρακτηριστικές ζητούμενες ενδείξεις.»

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ozempic και Mounjaro: Ιατρική επανάσταση ή παγίδα;

Ψυχή & Σώμα / Ozempic και Mounjaro: Επανάσταση στην απώλεια βάρους ή παγίδα;

Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διαιτολόγο Μελίνα Καριπίδου και τον ενδοκρινολόγο Μανώλη Σουβατζόγλου, οι οποίοι εξηγούν πώς λειτουργούν τα φάρμακα GLP-1, ποιοι μπορούν να τα πάρουν, τι ρόλο παίζει η διατροφή κατά τη χρήση τους – και τι συμβαίνει όταν διακοπούν.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σ’ ένα παιδί

Υγεία & Σώμα / Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σε ένα παιδί

Το κλειδί για την ανατροφή ικανών νέων ανθρώπων δεν είναι να εστιάζουμε στις δυσκολίες και τα ελλείμματά τους, αλλά να αναγνωρίσουμε και να καλλιεργήσουμε τα προτερήματά τους – να εντοπίσουμε αυτό που οι ειδικοί στην ανάπτυξη του παιδιού αποκαλούν «νησίδες ικανότητας».
THE LIFO TEAM
Κοιλιοκάκη, η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Υγεία & Σώμα / Κοιλιοκάκη: Η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Οι διατροφικές δυσανεξίες μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα βάσανο. Η πιο συχνή διαταραχή, που μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι η κοιλιοκάκη. Τι συμπτώματα έχει και πώς γίνεται η διάγνωση;
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ψυχή & Σώμα / Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ποιες τροφές μάς κάνουν πραγματικά καλό; Πόσο junk food επιτρέπεται να καταναλώνουν τα παιδιά και πόση ζάχαρη; Και πώς ενισχύουμε το μικροβίωμα του οργανισμού; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την κλινική διατροφολόγο Κωνσταντίνα Κεραμύδα για το ποιες τροφές, ενώ μοιάζουν αθώες, είναι άκρως επικίνδυνες.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
DIET

Υγεία & Σώμα / «Είναι τεράστιο θέμα το bullying για το φαγητό στη δουλειά»

Η Εμμανουέλα Λεουνάκη είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος αλλά έχει μια διαφορετική προσέγγιση απ’ τη συνηθισμένη: δεν εστιάζει στη ζυγαριά αλλά στη συναισθηματική σχέση μας με το φαγητό και στην κοινωνική πίεση που οδηγεί σε μειωμένη αυτοεκτίμηση.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Nερό με λεμόνι: Θα χάσουμε κιλά αν το πίνουμε κάθε μέρα;

Ψυχή & Σώμα / Nερό με λεμόνι: Ισχύει ότι βοηθά στην απώλεια κιλών;

Το πρωινό ρόφημα με χλιαρό νερό και λεμόνι έχει γίνει viral στο TikTok, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ορκίζονται στα οφέλη του: από καλύτερη πέψη και αποτοξίνωση, μέχρι λαμπερό δέρμα και ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Αλλά τι από όλα αυτά μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά; Πρόκειται για ακόμα έναν διατροφικό μύθο; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η ευτυχία ενός πιο ήσυχου Εγώ 

Υγεία & Σώμα / Το «ήσυχο Εγώ» είναι η λύση στον ναρκισσισμό των social media

Πρόκειται για έναν όρο που επινοήθηκε από τους ψυχολόγους, ως αντίδραση στη διαρκή αυτοπροβολή της εποχής μας, προτείνοντας μια ισορροπημένη ταυτότητα που συνδυάζει την αυτογνωσία με το ενδιαφέρον για τους άλλους.
THE LIFO TEAM
Εγκυμοσύνη: η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Ψυχή & Σώμα / Εγκυμοσύνη: Η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Η Τζούλη Αγοράκη συνομιλεί με την οκτώ μηνών έγκυο Παυλίνα Βουλγαράκη για τα αντιφατικά συναισθήματα μιας περιόδου που, αν και διαρκεί μόνο εννέα μήνες, ίσως τελικά δεν είναι τόσο ειδυλλιακή όσο την παρουσιάζουν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
«Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Υγεία & Σώμα / «Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Για να πετύχει η διαδικασία της ψυχοθεραπείας, ο θεραπευτής, πέρα από την επιστημονική του επάρκεια, πρέπει να είναι και μια προσωπικότητα που μας ταιριάζει. Πώς θα διακρίνουμε αν υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Ψυχή & Σώμα / Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Τα τελευταία χρόνια, οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο. Ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: όσο αθώα κι αν φαίνεται αυτή η πορεία, κρύβει και παγίδες. Η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας μπορεί να οδηγήσει σε εμμονές, σε μια διαρκή αίσθηση ανικανοποίητου και, τελικά, σε μια παραμορφωμένη αντίληψη του εαυτού μας. Η δερματολόγος Μαρίτα Κοσμαδάκη μιλά στη Μερόπη Κοκκίνη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Μια αποβολή δεν τελειώνει όταν σταματούν τα σωματικά συμπτώματα»: Πώς βιώνει πραγματικά μια γυναίκα την αποβολή  

Υγεία & Σώμα / «Όλοι σου λένε πως δεν φταις εσύ για την αποβολή, όμως εγώ πήρα πάνω μου όλη την ενοχή»  

Η Ανδριάννα, μια γυναίκα λίγο μετά τα 30, ήταν πεπεισμένη πως δεν ήθελε παιδιά. Πώς αντιμετώπισε όμως το γεγονός της αποβολής της; Και πόσο τραυματική εμπειρία είναι; Αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς καν να προσποιηθείς πως το καταλαβαίνεις.  
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία στα συμπτώματά του και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υγεία & Σώμα / Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν ποτέ χανγκόβερ, ενώ άλλοι δεν είναι καθόλου ανθεκτικοί στο αλκοόλ, ακόμη και μετά από μέτρια κατανάλωση. Οι ερευνητές έχουν αρκετές και συχνά αντικρουόμενες θεωρίες για το φαινόμενο.
THE LIFO TEAM
Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Ψυχή & Σώμα / Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν την κατάψυξη ωαρίων; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τον γυναικολόγο Γιώργο Μακρή, διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος αναλύει τους πιθανούς κινδύνους της κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις ηλικίες στις οποίες η διαδικασία δεν είναι ενδεδειγμένη, καθώς και τον λόγο που αυτή η μέθοδος έχει εξελιχθεί σε μια διαδεδομένη «μόδα» τα τελευταία χρόνια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Ψυχή & Σώμα / Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της εξουθενωμένης μητέρας που βάζει τα παιδιά της για ύπνο και με το που εκείνα κοιμούνται τρέχει και βάζει ένα μεγάλο ποτήρι κρασί και το πίνει όλο, σχεδόν μονορούφι, στην υγειά των αντοχών της; Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την συγγραφέα Γιούλη Ψαρράκη για τη μητρότητα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Ψυχή & Σώμα / Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Τι σημαίνει η ακμή για έναν έφηβο; Γιατί εμφανίζεται; Είναι κληρονομική; Υπάρχουν πια δραστικές θεραπείες; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τη δερματολόγο Μάργκη Καπελλάρη για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης της ακμής, η οποία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM
Οι ψυχεδελικές θεραπείες ξανά στο προσκήνιο

Explainer / Ψυχεδελικές θεραπείες: Τι ξέρουμε τώρα

Μπορούν οι ψυχεδελικές ουσίες να προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία για ψυχικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη και το PTSD; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις ιαματικές τους ιδιότητες; Ποια είναι τα νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την ευρεία χρήση τους στην ιατρική;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

11 σχόλια
δεν υπαρχουν ανοργασμικες γυναικες.ολες οι γυναικες εχουν βιωσει-βιωνουν-προκρειται να βιωσουν καποιο ειδος οργασμου.τωρα αν οι κυριοι αυτοι θεωρουν οτι ανοργασμικες ειναι οι γυναικες που εχουν κολπικο οργασμο τοτε τι να πω, παω πασο..
Υπάρχει κι άλλη μέθοδος, πιό σίγουρη. Παρατηρείς τα ρουθούνια μιας γυναίκας. Άν πάλλονται έντονα καθώς αναπνέει, είναι σίγουρα κολπική.Α, και μια πληροφορία:Η φράση "κολπικός οργασμός" δεν βγαίνει από τη λέξη κόλπος αλλά από τη λέξη κόλπο. Και υποδηλώνει οτι είναι ένα κόλπο των γυναικών για να νομίζουν οι άντρες οτι είναι τρελοί lovers.