Δοκιμάσαμε το καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια

Δοκιμάσαμε το καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια Facebook Twitter
2
Δοκιμάσαμε το καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια Facebook Twitter
Με τη νέα του μορφή το Mezzaluna είναι ένα all day εστιατόριο που καλύπτει εύκολα πολλές περιστάσεις...


Η αλλαγή που έκανε φέτος το ιταλικό εστιατόριο Mezzaluna, μετακομίζοντας από το Golden Hall στο Κεφαλάρι, του έδωσε έναν κομψό και φωτεινό χώρο, μια άνετη σάλα με αναπαυτικούς καναπέδες, μεγάλες ροτόντες αλλά και σεπαρέ. Με τη νέα του μορφή το Mezzaluna είναι ένα all day εστιατόριο που καλύπτει εύκολα πολλές περιστάσεις.

Δοκιμάσαμε το καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια Facebook Twitter
Η πίτσα είναι το δυνατό χαρτί του Mezzaluna, με τη λεπτή αέρινη ζύμη και τα φρέσκα υλικά σε ισορροπία, την οποία διαπιστώνεις αμέσως μόλις δαγκώσεις μια Μαργαρίτα...

 

Στην κουζίνα ο σεφ Βαγγέλης Κατσέλης τιμάει τις φρέσκες πρώτες ύλες και φτιάχνει νόστιμα πιάτα με τα χειροποίητα ζυμαρικά που ετοιμάζονται στο εργαστήριο του Mezzaluna. Οι κλασικές μπρουσκέτες με ψιλοκομμένη μαριναρισμένη ντομάτα, κατσικίσιο τυρί και προσούτο σού ανοίγουν την όρεξη. Ευχάριστα τρώγεται το καρπάτσιο μοσχαριού, ενισχυμένο με τραγανή ρόκα και φλοίδες παρμεζάνας (€14). Με πλούσια θρεπτική αξία είναι η σαλάτα με κινόα, μαριναρισμένο σολομό, αγγούρι, ραπανάκι, αβοκάντο και περιχυμένη με βινεγκρέτ από λεμόνι (€18), εκτός κι αν επιλέξεις πιο κλασικά μονοπάτια π.χ. με μια Caprese, στην οποία σε κερδίζει η πλούσια φρέσκια βουβαλίσια μοτσαρέλα που συνδυάζεται με ντομάτα και ευωδιαστή σπιτική πέστο (€13). Θα «βουτήξεις» στη νοστιμιά των φρέσκων χωριάτικων ζυμαρικών με ραγού από μοσχαρίσιο κρέας, σάλτσα ντομάτας και ραντισμένα με χοντροκομμένο τυρί πεκορίνο (€15). Η πίτσα είναι το δυνατό χαρτί του Mezzaluna, με τη λεπτή αέρινη ζύμη και τα φρέσκα υλικά σε ισορροπία, την οποία διαπιστώνεις αμέσως μόλις δαγκώσεις μια Μαργαρίτα (€9). Χορταστική είναι η Bistecca Tagliata (€16) που έρχεται ιδανικά ψημένη, κομμένη σε λεπτές φέτες και συνοδεύεται από baby πατάτες φούρνου, άγρια ρόκα, παρμεζάνα και κουκουνάρι. Για δυνατούς παίκτες είναι η γλυκιά σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Πρόκειται για λεπτή ζύμη καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια (€12).

☛ Mezzaluna, Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι, Κηφισιά, 210 6836828

Δοκιμάσαμε το καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια Facebook Twitter
Για δυνατούς παίκτες είναι η γλυκιά σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Λεπτή ζύμη καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια...

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια