Τα αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία θα κατάσχονται

Τα αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία θα κατάσχονται Facebook Twitter
SOOC
19

Δρακόντεια μέτρα και ποινές για τους φοροφυγάδες σχεδιάζει η κυβέρνηση, στα οποία περιλαμβάνεται ακόμα και η κατάσχεση αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Το ρεπορτάζ του Προκόπη Χατζηνικολάου για την εφημερίδα "Καθημερινή" αναφέρει πως η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί το διαπραγματευτικό όπλο της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους και ένα μεγάλο στοίχημα για την αύξηση εσόδων.

Σύμφωνα με την Καθημερινή  η κατάσχεση αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων είναι ένα από τα πρώτα σενάρια που εξετάζονται. Η κατάσχεση των αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων θα γίνεται , αφού πρώτα δοθεί στους φορολογούμενους η δυνατότητα να δηλώσουν όλη τους την περιουσία, κινητή και ακίνητη, στο περιουσιολόγιο. Εαν ο φορολογούμενος δεν δηλώσει στο περιουσιολόγιο κάποιο ακίνητο ή επενδυτικά προϊόντα, η εφορία θα μπορεί άμεσα να τα κατασχέσει. Επί της ουσίας, η φορολογική δήλωση θα αποτελεί και υπεύθυνη δήλωση για τα εισοδήματα που αναγράφονται σε αυτή.

 Παράλληλα η κυβέρνηση εξετάζει και την δημιουργία επαρκώς στελεχωμένης ειδικής υπηρεσίας ελέγχου του «πόθεν έσχες» με σκοπό να εντοπιστούν όσοι μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά εκτός χώρας τα τελευταία χρόνια.  Στο μικροσκόπιο της υπηρεσίας αναμένεται να μπουν διευθυντές, σύμβουλοι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των μεγάλων Α.Ε. και ΕΠΕ, εργολάβοι δημοσίων έργων και κατασκευαστές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, στελέχη τραπεζικών ιδρυμάτων και χρηματιστηριακών εταιρειών, υψηλόβαθμα στελέχη της δημόσιας διοίκησης δημόσιοι υπάλληλοι και ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ έγινε ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής

Οικονομία / Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ κατάφερε να γίνει ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Το Associated Press, έλαβε άδεια πρόσβασης στα κεντρικά γραφεία της αρχής και διαπιστώνει ότι σήμερα, η χώρα που πέρασε σχεδόν μια δεκαετία βουτηγμένη στο χρέος, έχει μετατραπεί σε έναν από τους καλύτερους δημοσιονομικούς «μαθητές»
LIFO NEWSROOM