Υπό κατάληψη η Νομική Αθηνών και η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου

Υπό κατάληψη η Νομική Αθηνών και η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Facebook Twitter
30

Υπό καθεστώς κατάληψης από τους φοιτητές βρίσκεται η Νομική Αθηνών εδώ και λίγες ώρες, ακολουθώντας το παράδειγμα της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), όπου την Τετάρτη το πρωί διακόπηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος.

Η Νομική θα παραμείνει κλειστή ως την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται η επόμενη συνεδρίαση των φοιτητών που θ καθορίσει ενδεχόμενη παράταση. Σε κατάληψη μέχρι και το Σάββατο βρίσκεται επίσης το Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μια από τις βασικές αιτίες που προκάλεσε την αντίδραση των φοιτητών είναι η πρόταση των πρυτανικών αρχών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) να λαμβάνονται με ηλεκτρονική ψηφοφορία από τους φοιτητές αποφάσεις για καταλήψεις, αποχή από μαθήματα και άλλα μείζονα ζητήματα που τους αφορούν.

Στόχος της πρότασης είναι να διευρυνθεί η εκλογική βάση ώστε να εκφράζονται κατά το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές. Από την πλευρά μερίδας των φοιτητών, ωστόσο, υποστηρίζεται ότι ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγήσει ουσιαστικά στην κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων.

Ελλάδα
30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 4 ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ

Ελλάδα / Μετρό Γραμμή 4: Ολοκληρώνεται η σήραγγα Κατεχάκη-Ευαγγελισμός, πού είναι ο μετροπόντικας τώρα

Ο μετροπόντικας «Αθηνά» αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να εμφανιστεί στο φρέαρ Ευαγγελισμού, στη συμβολή των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Μιχαλακοπούλου
THE LIFO TEAM
Άη Στράτης: Στην Αθήνα ο 35χρονος δήμαρχος του νησιού - Θα ξεκινήσει τις θεραπείες για τον καρκίνο

Ελλάδα / Άη Στράτης: Στην Αθήνα ο 35χρονος δήμαρχος του νησιού - Θα ξεκινήσει τις θεραπείες για τον καρκίνο

Ο Κωνσταντίνος Σινάνης περιέγραψε την δύσκολη πορεία από τη στιγμή της διάγνωσης μέχρι σήμερα, αλλά και τα μηνύματα στήριξης και δύναμης που δέχτηκε από τον κόσμο
THE LIFO TEAM