Εξασφαλίστηκαν χρήματα για τη γραμμή 4 του μετρό

Εξασφαλίστηκαν χρήματα για τη γραμμή 4 του μετρό Facebook Twitter
2

450 εκατομμύρια ευρώ θα δεσμευτούν από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό, που θα συνδέει το τμήμα Ευαγγελισμός-Άλσος Βεΐκου.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, το έργο θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο ΣΕΣ 2014-2020, ενώ μέρος του κόστους, που ξεπερνά τα 900 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η Καθημερινή αναφέρει ότι η Αττικό Μετρό είναι έτοιμη να προκηρύξει το πρώτο μέρος του διαγωνισμού, μόλις της δοθεί το ok, καθώς το τμήμα Ευαγγελισμός-Αλσος Βεΐκου (8,3 χιλιόμετρα, 9 σταθμοί) έχει μελετηθεί εκτενώς τα προηγούμενα χρόνια.

Πάντως το τμήμα Άλσος Βείκου-Περισσός που σχεδιαζόταν να ενωθεί με τη γραμμή του ΗΣΑΠ φαίνεται να μένει εκτός σχεδίου τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Οικονομία / ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Ψήφος εμπιστοσύνης από κορυφαίους επενδυτές παγκοσμίως στο νέο στρατηγικό σχέδιο του Ομίλου – ιστορικό ρεκόρ το συνολικό ποσό των προσφορών για το ελληνικό χρηματιστήριο 
THE LIFO TEAM