Το υπ. Πολιτισμού μηνύει τον Ψινάκη

Το υπ. Πολιτισμού μηνύει τον Ψινάκη Facebook Twitter
8

 

Το υπ. Πολιτισμού μηνύει τον Ψινάκη Facebook Twitter

Την αντίδραση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων του υπ. Πολιτισμού προκάλεσε η επίσκεψη του Ηλία Ψινάκη στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Αιγυπτίων Θεών στη Νέα Μάκρη.

Ο Ψινάκης, που είναι υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Μαραθώνα, επισκέφθηκε το χώρο συνοδεία κάμερας του Star και φωτογραφήθηκε εκεί προκειμένου να δείξει την εγκατάλειψη του χώρου από το κράτος.

Όμως το υπ. Πολιτισμού προσέφυγε σύμφωνα με το Έθνος, στη δικαιοσύνη επειδή αυτή η είσοδος ήταν παράνομη καθώς δεν ζητήθηκε άδεια.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η κίνηση αυτή του Ψινάκη είναι δυνατόν να προκαλέσει μιμητές « με συνέπειες για τον αρχαιολογικό χώρο, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθούν».

Ο ίδιος δηλώνει ότι η κίνηση του ήταν συμβολική καθώς θέλει να αναδείξει παγκοσμίως τον πολιτιστικό πλούτο του Μαραθώνα.

Πάντως το συγκεκριμένο ιερό, το μοναδικό στην Αττική με αιγυπτιακές αρχαιότητες, παραμένει κλειστό για το κοινό και ανοίγει μόνο κατόπιν συνεννοήσεως με το υπ. Πολιτισμού τους θερινούς μήνες, «εφόσον προσληφθεί έκτακτο προσωπικό».

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Πέραμος: Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του 27χρονου - Αναμένεται να κληθεί ξανά για κατάθεση η σύντροφός του

Ελλάδα / Νέα Πέραμος: Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του 27χρονου - Αναμένεται να κληθεί ξανά για κατάθεση η σύντροφός του

Οι σχέσεις τους ήταν τεταμένες λόγω περιουσιακών διαφορών - Ο πατέρας του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο γιος του ίσως συνδεόταν με τον εμπρησμό δύο αυτοκινήτων του
THE LIFO TEAM