Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, προανήγγειλε στη βουλή ότι σκοπεύει να καταθέσει μήνυση κατά της βρετανικής εφημερίδας Guardian, για δημοσίευμα περί βασανισμών κρατουμένων στη ΓΑΔΑ.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο ίδιος περιέγραψε το δημοσίευμα ως υποβολιμαίο και γνωστοποίησε πως θα υποβληθεί μήνυση μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, καθώς «δεν μπορεί έτσι να βλάπτεται ηθικά η ελληνική δημοκρατία».
«Καίμε τους κρατουμένους με αναπτήρα; Υιοθετούνται αυτά τα πράγματα χωρίς να έχουμε στέρεες αποδείξεις;» είπε σχετικά ο υπουργός.
Αναφερόμενος στις ιατροδικαστικές εκθέσεις, είπε πως σε αυτούς που «δήθεν βασανίστηκαν και οι οποίοι δεν καταγγέλλουν, δεν μηνύουν και δεν μνημονεύεται το όνομά τους, δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα ηλεκτροσόκ ούτε και κάψιμο. Θα υπάρχουν μόνο οι εκχυμώσεις και τα τραύματα, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι είχε προϋπάρξει συμπλοκή με άλλους και πέραν αυτού είχε προϋπάρξει και αντίσταση κατά της αστυνομίας».
Πολιτική /
O Δένδιας θα μηνύσει τη Guardian
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Πρίγκιπας Χάρι: «Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία για να αντιμετωπίσω θέματα από το παρελθόν πριν γίνω πατέρας»
Κυψέλη: Δρόμος γέμισε «υγρό τσιμέντο που αναβλύζει ασταμάτητα» από αυλή εγκαταλελειμμένου κτιρίου
Τα 20 σημαντικότερα έργα τέχνης Eλλήνων καλλιτεχνών από το '60 ως σήμερα
Αφρικανική σκόνη: Η ημέρα που υποχωρεί και καθαρίζει η ατμόσφαιρα
ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα after shave