Σαμαράς: «Θα γίνουμε success story της Ευρώπης»

Σαμαράς: «Θα γίνουμε success story της Ευρώπης» Facebook Twitter
9

Τη σιγουριά του ότι η Ελλάδα σε λίγο καιρό θα γίνει από αδύναμος κρίκος, ο ακρογωνιαίος λίθος της Ευρώπης, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι. «Τα ιδανικά μας θα μας βγάλουν πιο δυνατούς από την κρίση» είπε ο πρωθυπουργός , σημειώνοντας ότι όλες οι πτυχές της κρίσης, που δεν είναι όπως είπε μόνο οικονομικές, συνδέονται άμεσα με το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που έχει η Γηραιά Ήπειρος.

Σε ότι αφορά στο αύριο της χώρας ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε κάτι παραπάνω από αισιόδοξος.«Από την ύφεση θα μεταβούμε σε μια δυναμική οικονομία, και από μια σύγχρονη τραγωδία θα αναδειχθούμε σε success story», είπε, συμπληρώνοντας: «Σπάμε απανωτά ρεκόρ Γκίνες»  είπε ο κ. Σαμαράς.

«Αν η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει όλη η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει κι αν μάθαμε κάτι από τις δυσκολίες που ζούμε είναι ότι χωρίς ανάπτυξη η λιτότητα φέρνει καταστροφή, ότι η κοινωνία δεν είναι μηχάνημα και οι άνθρωποι δεν είναι ανταλλακτικά που μπορείς να τα αφαιρείς και να βάζεις άλλα. Πρέπει να φτιάξουμε το πρόβλημα διατηρώντας την κοινωνική συνοχή διαφορετικά οδηγούμαστε στο χάος και την αναταραχή. Οφείλω στη χώρα μου να ανατρέψω την κατάσταση, οφείλω στην Ευρώπη να κάνω την Ελλάδα παράδειγμα προς μίμηση, οφείλω στο ΕΛΚ να δείξω ότι οι δικές μας αξίες είναι υπεύθυνες και δίνουν προοπτική από την κρίση» είπε επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM