Από το «παράθυρο» αυξάνουν τη σύνταξη τους υπουργοί, βουλευτές κτλ

Από το «παράθυρο» αυξάνουν τη σύνταξη τους υπουργοί, βουλευτές κτλ Facebook Twitter
2

Με το παραθυράκι της αναγνώρισης πλασματικής υπηρεσίας, συνταξιούχοι βουλευτές, νομάρχες, υπουργοί, αιρετοί πρόεδροι και δήμαρχοι, έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τη σύνταξη τους. Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, «εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιος του ΕΤΑΜ (Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μισθωτών) ορίζει ότι όσοι κατείχαν δημόσια αξιώματα θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν προϋπηρεσία τόσο στο ΙΚΑ, όσο και στο επικουρικό του ταμείο, προκείμενου να αυξήσουν τα χρόνια της ασφάλισης τους.

 

Η εγκύκλιος στηρίζεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα,  στο άρθρο 138 του νόμου 4052/2012 που προφανώς πέρασε από τη Βουλή, χωρίς να γίνει αντιληπτή η «ουσία» του. Όπως γράφει η Ελευθεροτυπία, τώρα με αφορμή αυτό το άρθρο, πολλοί αιρετοί της τ.α. θα επιχειρήσουν να αυξήσουν και αυτοί τα χρόνια της προϋπηρεσίας τους και άρα τις συνταξιοδοτικές απολαβές τους.

 

Πιο συγκεκριμένα με το νόμο αλλά και την εγκύκλιο του ΕΤΑΜ, συντάξιμος θεωρείται για βουλευτές που διατέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί καθώς και για δημάρχους και νομάρχες ο χρόνος της κοινοβουλευτικής τους θητείας ή ο χρόνος που θήτευσαν στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς μπορούν να εξαγοράσουν το διάστημα αυτό στα ταμεία που ήταν ασφαλισμένοι πριν από την εκλογή τους.

 

Μέσω αυτής της αναγνώρισης θα μπορέσουν όχι μόνο να συμπληρώσουν τα χρόνια που τους λείπουν, αλλά και να αυξήσουν τη σύνταξη τους.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM