Οι σκύλοι και τα δίποδα της παραλίας

Οι σκύλοι και τα δίποδα της παραλίας Facebook Twitter
31

Το Σάββατο σε μια παραλία της Αθήνας. Ένας σκύλος μπαίνει στη θάλασσα μαζί με τον ιδιοκτήτη του. Μαζί με τον άντρα μπαίνει ένα ζευγάρι. Η γυναίκα αρχίζει να φωνάζει στον ιδιοκτήτη του σκύλου, ότι ο σκύλος είναι γεμάτος μικρόβια, ότι μολύνει την θάλασσα, ότι απαγορεύεται να κολυμπάει δίπλα σε ανθρώπους (σ.σ αρκετά μακριά από το ζευγάρι). Ο ιδιοκτήτης του σκύλου στην αρχή της μιλάει ήρεμα. Της λέει ότι έχει κάνει όλα τα απαιτούμενα εμβόλια, ότι δεν απαγορεύεται να κολυμπάει στην θάλασσα και ότι από την στιγμή που δεν τους ενοχλεί δεν υπάρχει θέμα. Μετά παρεμβαίνει ο άντρας από το ζευγάρι και κουβέντα στην κουβέντα οι δυο άντρες παραλίγο να πιαστούν στα χέρια.

Ας το πω ξεκάθαρα γιατί δεν έχω άλλο τρόπο: Οι τελευταίοι που μπορούμε να μιλάμε για «μολύνσεις της παραλίας από τα μικρόβια των ζώων» είμαστε τα δίποδα. Τα δίποδα που αφήνουμε κουτάκια, πλαστικά, μπουκάλια μπύρας, χρησιμοποιημένες καπότες, ότι βρώμα θες στο πέρασμα μας.

Τα δίποδα που κατουράμε μέσα στις θάλασσες και το περνάμε και για μαγκιά. Τα δίποδα που χτίζουμε το «φτωχικό μας» μέχρι το κύμα και δεν το ονομάζουμε αυθαιρεσία αλλά «ανάγκη». Τα δίποδα που χαλάμε το φυσικό τοπίο τοποθετώντας πλαστικές καρέκλες, μαξιλάρες για να αισθάνονται οι μικροαστοί δήθεν αριστοκράτες για ένα Σαββατοκύριακο, που σβήνουμε τις γόπες στο απέραντο τασάκι που λέγεται παραλία.

Οι τελευταίοι που μπορούν να μιλούν για μολύνσεις των ζώων στην παραλία είναι οι άνθρωποι που αδειάζουν ότι απόβλητο έχουν μέσα στο νερό.

Ας μην πιάσουμε βέβαια την μόλυνση της αισθητικής στην παραλία από τους ανθρώπους. Εκεί και το τελευταίο αδέσποτο είναι καλύτερο από μερικούς

Υ.Γ

 

Δεν έχω υπάρξει ποτέ ιδιοκτήτης ζώου

 

 

ΥΓ2

 

Θα ακουστεί περίεργο αλλά αυτοί που παίρνουν τα σκυλιά τους στην παραλία για εμένα είναι οι πιο υπεύθυνοι ιδιοκτήτες ζώων. Είτε δεν έχουν που να τα αφήσουν και επωμίζονται τις ευθύνες της συνύπαρξης είτε βλέπουν ότι το σκυλί περνάει και αυτό καλά στη θάλασσα και θέλουν να του δώσουν λίγη χαρά, ότι από τα δυο και αν συμβαίνει δείχνουν ότι είναι υπεύθυνοι απέναντι στο ζώο.

31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ